En helt ny hund...!

Har ju inte bloggat alls om vad vovvarna gjort sista veckan nu i huset men det har blivit en del! :) Tänkte försöka sammanfatta deras aktivering i varsitt inlägg så enjoy Benjis historia ! :D
 
 
Benji älskar att bo här i huset, finns utrymmen både inomhus och utomhus! Det är helt otroligt för han har verkligen förvandlats - enormt! Han har blivit som en NY hund! :D Så underbart att se, ute är han stor del av dagarna - vi också men ibland stannar han ute när jag är inne och lagar mat, bakar och ja gör lite annat. Det är otroligt skönt att kunna ha han ute på gården och han inte går nånstans, han stannar på våran 1000 Kvm stora tomt, leker med sin pipleksak, ligger och spanar på altanen, bär lite pinnar och dödar lite träd ;) Ja lite roar barnen säger dem ju... När han vill komma in har han lärt sig att ringa på dörrklockan >.< fråga mig inte hur han har lärt sig det men men är man smart så är man ;) Han öppnar även dörren ibland såklart.. om han bara kunde lära sig att stänga den med.... hehe ;) 


Utöver att vara ute och busa på egen hand har det självfallet blivit lite träningar, han har numera lärt sig "buga" och att BÄRA ved.. så otroligt imponerad av han, aldrig riktigt sett den lusten att bära innan, men jajamensan nu bär han! :D 2 ggr har han bärt i över 1 kilometer hela vägen hem! :) Roligt att bära enorma pinnar så detta får han jobba med, man ska jobba med det man gillar - då blir det allra bäst :) Vi har också börjat finslipa fotgåendet lös! :) går en liten bit sen så struttar han iväg i sin egna värld, men men han är en gårdshund, kan inte kräva för mycket av en som inte har viljan eller motivationen till det :)  
 
vad har vi mera jobbat med då..? Ja lite aktiveringsleksaker och att Benji ska lära sig sluta försöka krypa igenom kattluckan HAHA.. knasen <3 Men men, det går frammåt helt klart och han är duktig =) 
 
Jobbar inte så supermycket längre men han vill inte, man kan aldrig tvinga en hund som inte har motivationen till det.. Därav blir det lååånga skogspromenader där han får bära pinnar/ved, "döda" träd och såklart lite freesbee kastning på dagarna - för det är roligt ;) åtminstone ibland :) och så tränar vi lite trick och fotgående löst osv när vi är på våra promenader =) Så endel blir det ju endå! :D Ska snart börja med apportbocken igen också, se hur den biten går ;) 
 
Benji dödar träd ;)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback