Some pics from today :D

Lite bilder från ena promenaden :) 
 
Wroooom! Benji älskar sin kampboll, en bra belöningsvariant ist för godis jämt ;)
 
JAG KOMMER MAMMMAAAA JAG KOOOOMMEEEERRRR!!!!!!! :*
 
 

Zodde!

Zodiac <3

denna vackra Amstaff kille, okastrerad och 16 månader gammal, underbar personlighet, undergiven och som ni ser på bilden - älskar barn och likväl katter! 

Pågrund av att ägaren känner att hon inte har den kunskap som behövs och helt enkelt inte kan ge han det han behöver vill hon nu omplacera han, måste vara ett hem med KUNSKAP och TÅLAMOD, någon som har tid att jobba med hans seperationsångest helt enkelt. 

Han hade fått varit här OM det inte hade varit så att Benji har fått för sig att hata han mer än något annat O.o Så av den erfarenheten då jag träffat hunden och kollat på han så kan jag säga att trots att Benji förvandlades till en knasig och knäpp och totalidiotiskt hund som verkligen va på Zodde hela tiden och lät som en ja jag vet inte vad O.o I alla fall Zodde bryr sig inte, bara går iväg eller ser dum ut HAHA! 

Någon här som vill ha världens absolut bästa hund? Maila [email protected] så får ni mer information av ägaren! :) 
 
Ge denna underbara herre ett bra hem nu! <3
 

Spår!

Sandie har gått sitt första spår idag hon med, korvspår.. tyckte hon va duktig men har inte samma driv som Benji =) Svårt att hitta det där "perfekta görat" för henne men vi kämpar på! Har hon motivation så har hon motivation helt enkelt ;) Hon älskar ju sina aktiveringsleksaker så alltid något ;) 
 
Men hon fick gå 3 spår, 2 st på ungefär 1 meter/st och det andra va nog kanske 2 meter :) Hon klarade alla spåren utmärkt, missade nån korvbit i mitten men endå :) avbröt inget utan gick igenom hela spåren ! :D Mer övning så sitter det snart för oss båda :) Hon har i alla fall gjort sin första mer riktiga spårning i sin spårsele - duktig skrutt! :D
 
Blev att sela om henne efteråt till Y - selen och ut på en promenad ihop med Benji, hittade en liten pinne hon bärde med sig en bit, spring i benen hade hon.. WROOOOOOOOOM fram och tillbaka hela vägen, duktig tjej ;) 
Fick möte av en joggade granne, bad henne sitta och stanna i position för fot vilket hon också gjorde och sen när hon fick frikommando for hon iväg som ett litet pistolskott.. HAHA full fart frammåt - HEELL YEAAH! :D 
 
Aja hon sprang och jagade Benji när han fick leka med bollen, tydligen väldigt kul att jaga han but i don't know why :P Duktig skrutt som nu sover gottgott i soffan - väldigt trött i både kropp och knopp men det är bra =) 
 
 

Spår & Promenad! :D

La lite korvspår förut, aldrig spårat ordentligt med hundarna förut och dem har aldrig gjort det heller, bara sökt upp utslängt godis i skogen osv ;) I alla fall Benji klarade detta otroligt bra faktiskt! :D Han har en grym näsa och han vet exakt hur man använder den - detta ska vi absolut köra vidare på :D Det enda han behöver nu är en spårsele också.... ;) Men sålänge vi bara spårar såhär lätt funkar det bra med gammalt grimskaft på 4 meter och halsband :P Amatörer är vi ju trots allt ;) 
 
3 spår gjorde vi, ett kort (1,5 m) i gräs, ett 2 meters i snön och ett 2,5 meters på vägen (bar mark!) Han va riktigt duktig! Avgick från spåren 2 ggr för att kissa/markera (har haft ett litet problem med att han avviker från arbetet för detta...) men då korrigerade jag han och gav nytt kommando och då klarade han spåret utan problem :D 
 
När sista korvbiten var funnen och uppäten så lockade jag på han med ljus röst - för att spralla upp han och han IMPONERADE rejält! Förr när jag gjort så har han studsat, hoppat och blivit odräglig, nu kom han bara fram, blev klappad och bara va lugn! :D DUKTIG BENJI :D
 
Benjis tassavtryck
 
Efteråt tog vi en promenad - tog med båda hundarna och Benji fick nått sprallryck HAHA! :D han har nog lite vårkänslor såhär i solen och smält snö omkring! :D Förstår han för det har jag med faktiskt, the spring is here :D 
Benji och jag kastade hans "kampboll" (en gummiboll på ett snöre :D) i evigheter i den djupa snön på ängarna, kuligt men lite smått jobbigt - men det ger han fina muskler så det får han stå ut med ;) På vägen hem (ungefär sista kilometern) fick han bära en ganska rejäl pinne - vilket han gjärna gjorde! :D Duktig kille :) 
 
 

Utekatter! :D

Katterna har ju börjat få gå ut nu, senaste dagarna har dem bara vart ute 30 minuter/gången och bara suttit på altanen och utforskat den, men idag när dem vart ute i nästan en timme redan tog jag med kameran och gick ut och lockade med dem ut i snön - då vaknade dem till liv för utforskning ;) Clasiey blev som tokig, flög upp i ett träd och ner i trädet brevid, fram och tillbaka skuttade hon som ett rådjur och bara var allmänt söt och överlycklig <3 Världens finaste katt är hon! :D  bjuder på 2 bilder :) 
 
Snookie i solen - hon är lite mer försiktig, men förstår varför med tanke på ett blindt öga..
 
Clays <3 
 
Världens finaste missar! :D har en känsla av att när dem har landat i att va ute, utforskat mer osv.. att dem aldrig mer vill va inne.. HAHA
 
 

Sista veckan med Sandie

Ja vad har Sandie gjort sista veckan då? Jo hon har busat, busat och busat lite mera! :D Vi har tränat lite smått lydnadsmoment här hemma, långa mysiga promenader, jäklats med Benji och haft brottningsmatch med katterna ;) That's my Sandie ;) 
 
Sandie har inte gjort så meeega mycket heller faktiskt, vi har bara tränat lite trick som hon redan kan, försökt förstå vad hon har fått för sig att skälla på ;) Nej men hon blir lite sådan på nya ställen - otroligt vaktig tills hon landat, nu sista dagarna har hon knappt skällt något = hon har börjat landa i det hela :) sen gör det inte oss så mycket att ha en liten larmhund får hon får fram vaktlusten i den annars så harmlösa Benji ;)  Också har det blivit några få lydnadsmoment, mest linförighet och lösgående fot osv. 

Ska faktiskt ut idag tror jag och börja lägga spår - raka spår.. Hon har ju invigt sin spårsele på nån promenad nu för att vänja sig att röra sig i den, så nu ska vi börja lära oss spåra vettiga spår och inte bara utspritt godis för att lära sig hur näsan går ;) Så ja idag lutar det åt att spårselen åker på, ett vanligt koppel och ett meters långt spår av falukorv ska läggas! :) börjar lätt på vägen då det är massa snö på alla andra ställen, får se hur lillan klarar detta men tror absolut inte det ska vara några problem :) 
 
 

En helt ny hund...!

Har ju inte bloggat alls om vad vovvarna gjort sista veckan nu i huset men det har blivit en del! :) Tänkte försöka sammanfatta deras aktivering i varsitt inlägg så enjoy Benjis historia ! :D
 
 
Benji älskar att bo här i huset, finns utrymmen både inomhus och utomhus! Det är helt otroligt för han har verkligen förvandlats - enormt! Han har blivit som en NY hund! :D Så underbart att se, ute är han stor del av dagarna - vi också men ibland stannar han ute när jag är inne och lagar mat, bakar och ja gör lite annat. Det är otroligt skönt att kunna ha han ute på gården och han inte går nånstans, han stannar på våran 1000 Kvm stora tomt, leker med sin pipleksak, ligger och spanar på altanen, bär lite pinnar och dödar lite träd ;) Ja lite roar barnen säger dem ju... När han vill komma in har han lärt sig att ringa på dörrklockan >.< fråga mig inte hur han har lärt sig det men men är man smart så är man ;) Han öppnar även dörren ibland såklart.. om han bara kunde lära sig att stänga den med.... hehe ;) 


Utöver att vara ute och busa på egen hand har det självfallet blivit lite träningar, han har numera lärt sig "buga" och att BÄRA ved.. så otroligt imponerad av han, aldrig riktigt sett den lusten att bära innan, men jajamensan nu bär han! :D 2 ggr har han bärt i över 1 kilometer hela vägen hem! :) Roligt att bära enorma pinnar så detta får han jobba med, man ska jobba med det man gillar - då blir det allra bäst :) Vi har också börjat finslipa fotgåendet lös! :) går en liten bit sen så struttar han iväg i sin egna värld, men men han är en gårdshund, kan inte kräva för mycket av en som inte har viljan eller motivationen till det :)  
 
vad har vi mera jobbat med då..? Ja lite aktiveringsleksaker och att Benji ska lära sig sluta försöka krypa igenom kattluckan HAHA.. knasen <3 Men men, det går frammåt helt klart och han är duktig =) 
 
Jobbar inte så supermycket längre men han vill inte, man kan aldrig tvinga en hund som inte har motivationen till det.. Därav blir det lååånga skogspromenader där han får bära pinnar/ved, "döda" träd och såklart lite freesbee kastning på dagarna - för det är roligt ;) åtminstone ibland :) och så tränar vi lite trick och fotgående löst osv när vi är på våra promenader =) Så endel blir det ju endå! :D Ska snart börja med apportbocken igen också, se hur den biten går ;) 
 
Benji dödar träd ;)

Photoshoot

Har vart ute en stund nu med kameran, kom in med 350 bilder ungefär, börjar äntligen vänja mig smått vid teleobjektivet men är fortfarande otroligt ovan att hantera det samt att solen gick ner så kvaliten är inte att hurra för men här har ni 2 olika smakprov - och även dagens motiv.
 
Busiga hästar i solnedgången!
 
Rådjur!
 
 
 
 
 

Baka Baka Liten kaka... eller?

Ja har satt en deg på jäsning nu, bröd ska det bli! Både tror och hoppas det ska bli underbart gott, ska försöka göra plats i frysen med för lite citronkaka, tigerkaka och annat mumsigt.. :) Johans mormor och morfar kommer ju lite oftare nu, precis som hans far - trevligt trevligt =) Och då vill man allt ha något mumsigt att bjuda på såklart! :D Och vad är godast än hembakt? 
 
 
har även mina funderingar på att börja teckna igen.. har ju en hel del trevligamotiv här ute i skogen..? gäller bara att få tillbaka lusten, känns som den och framförallt orken är väldigt långt borta.. blivit lite för sprallig på senare dar ;) 

Något.. annorlunda..!

Bjuder på en bild,  som är snart 2 veckor gammal faktiskt.. fotad med Instagram appen på min Sony Xperia V, jag älskar den, ska fixa ordentliga sånna här profilfoton nån dag.. älskar svartvita "konstbilder" med vanliga motiv i annorlunda stil.. I just Love it... 
 
 

Lång dag = tidig natt!

Ja jag säger faktiskt godnatt nu, ville lagt mig redan runt 8 faktiskt.. sjukt trött efter dagen! Imorgon blir jag nog hemma själv medans gubben min är i vara och fixar lite av det allra sista.. Jag stannar hemma och tränar hundarna, tar en heldag ute tror jag... går bort till bakre skogen istället och bara njuter av livet, ja det är välbehövligt just nu! Långa mysiga dagar ute! kanske jag borde baka med..? hmm får se vad vädret ger mig imorgon, ju finare väder ju roligare ute.. och ni tröttnar väll inte på våra fyrbenta fina motiv? ;) 
 
Nej godnatt på er!
 

lunch!

jag och Johan tog lunch på pizzeria viking förut, en sambopizza delade vi sambos som vi är ;) ganska rejäl sådan HAH!



nu fortsätter vi i röjandet här i vara, snart färdigt !!! :D ska bli härligt att slippa detta sen, bo i vårat paradis ute i ingenstans <3 myyys!! :D

Some More

Lite mer bilder från dagens tur i skogen med kameran! :)
 
Mina knäppa, fina och vackra diamanter <3
 
Full fart frammåt! :D 
 
Vovvarna i fina vårsolen!
 
Wrooooooooooooooooom på inkallning ;)
 
 

Smakprov

Fotat ute lite idag, inte speciellt mycket men lite i alla fall - bjuder på ett smakprov så får ni fler sen :)
 
 
Vår älskade vår <3

Solar i vårsolen!

 
Snookie va ute nu en stund och fick finna lite ro ute igen efter sitt dygn i trädet.. ser att det inte alls är farligt ute! Kom väll in efter en halvtimme ungefär :) lärt sig kattluckan i alla fall ;) Gullekissen min <3
 
 

Nyfiken i en strut....

Tittar alltid ut!
 

Promenads träning 24 Februari 2013

Hade en liten, vad ska man kalla det "promenads träning" idag, åt min kompis kompis hund. Ägaren ligger tydligen sjuk och min kompis kan inte rasta hunden åt ägaren som det är sagt för att hunden inte uppför sig i koppel, så en promenad med hunden för att visa rätt position osv blev det och hunden va helt underbar, en BC/Collie korsning som jag blev gudomligt kär i, underbart psyke, lyhörd och ville verkligen - promenaden blev därav helt underbar. Bjuder på en bild på den fina krabaten - kolla in hans nötbruna ögon!
 
Kan man låta bli att INTE förälska sig i denna? 

NY kategori - Träningarna

I denna kategori kommer man kunna läsa om träningar jag haft med ANDRAS hundar samt även hästar faktiskt, får se vilken skala det blir på, kanske mestadels bara blir nån gång då och då men jag blir som sagt tillfrågad ibland att hjälpa folk med deras hundar och ibland även hästar så då kan jag ha en egen kategori för detta, så skulle du vara intresserad av att ha min hjälp är det bara kolla under denna kategori - där ska ni förhoppningsvis hitta alla svar ;) 
 
I alla fall det jag hjälper till med är folk som har såkallade "problemhundar" hundar som drar i koppel, gör utfall mot andra hundar eller att du bara inte når ut i din kommunikation till hundarna - självfallet finns det många fler problem som jag också hjälper med men detta är dem vanligaste. 

Är det häst du har och behöver hjälp med är det utbildning och tillridning jag gör, har möjlighet att hyra in hästar i ett stall - NYBYGGT och superfint stall precis brevid där jag bor med MÅNGA timmars utevistelse i fina hagar! :) Hästarna kommer också jobbas mycket från grund osv. Kan även tänka mig hålla lektioner för dig för att visa dig fram till bättre kommunikation med hästen. 
 
Har du frågor, funderingar eller är intresserad? Kontakta mig på [email protected] men INNAN det så tänk på OM du är intresserad av träning att få med följande i mailet : 

* Ålder, ras, kön (kastrerad/Okastrad) 
* Problemet - Beskriv ditt problem NOGGRANT, ju grundligare förklaring (gärna med film som visar) ju bättre kan jag hjälpa dig! Vissa fall bedömmer jag även att jag inte kan hjälpa mer än några få råd och hänvisning vidare till någon annan mer inriktad, detta är inte ofta men i vissa fall. 
* Vad DU har gjort för att LÄSA problemet, hur har du jobbat med det, hur har du mött det och vad har du gjort helt enkelt - så jag lättare kan få ett bättre helhetsbild. 
* Hur uppkom problemet? 

Tänk också på att jag finns i västra götaland - Lidköping och ska jag åka till annan kommun kräver jag reseersättning. 

För hundträningar och ridlektioner tar jag 150:-/gången och du slutar vi först när det går som bäst och alla känns nöjda. Hundtränings kunderna får även ett träningshäfte med sig hem med övningar att jobba vidare på! :) (skräddarsytt för just DIG och DIN hund!) 
 
För frågor och mer information - [email protected]
 

Hundar i balans är lyckliga hundar - vissa behöver en starkare vägledning än andra 

Mot stan!

Ja nu blir det strax in mot stan här, ska in och hjälpa kompisens kompis med en hund, ska tydligen vara nån collieras blandat med vanlig collie! Tror det va typ Bc/Collie :P aja får la se.. hunden behövde i alla fall en promenadsträning :P tror ägaren va sjuk eller något och min kompis kan inte hålla hunden då hunden tydligen ska dra så ja :P Time for coach Emelie att börja jobba igen ;)  Då vädret är GUDOMLIGT fint tar jag med kameran och ser vad för bilder man kan få! :D 
 
Hörs om ett tag byee :D
 
Oredigerad bild på grävande Benji från igår! :D

Våren är här <3

Sitter här i soffan, kollar ut på solen och dem numera nakna träden, all snö på träden har smält, från taket droppar det massa smält snö och is.. VACKERT! Sambon ska börja med lunchen och jag ska hänga tvätten, sen tar väll jag och hundarna med kameran ut och ser vad för roliga bilder vi kan få.. hejsan våren och underbara liv <3
 
Bjuder på en gammal sensommar bild!

Hmmm....

Ja Bilden suger egentligen, hade kunnat få mycket bättre fokus på grenen - MEN det är något i den som gör att jag älskar den, jag ÄLSKAR bilden på något vis, helt underbar.. I just love it..! But i don't know why
 
 
 
 

More pics!

Lite mer bilder nu då :) 
 
Det där med fart kan han ju i alla fall :)
 
Skogen är ett roligt ställe, framförallt att springa mellan alla träd!
 
Att gå ut i skogen utan att fota minst en naturbild... ja då borde man skämmas!
 

Smakprov fotografering

Gick ut med Benji i skogen förut och fotade, blev ungefär 250 bilder ;) Här får ni några få smakprov så kommer det fler senare =)
 
Vet inte varför men jag ÄLSKAR denna bilden..! 
 
Snusläpp <3
 
Full fart frammmååååååååt! Ja man har bråttom på inkallning ;)

Sandie <3

Sandie fick också fastna på kort, istället för 250 blev det dock bara 5 kort ;) inget fotosug att fota henne just nu, hon fick jobba istället - mycket roligare tycker hon ;) 
 
Detta blev resultatet av henne i alla fall ;) börjar få tillbaka sina skarpa färger i ansiktet nu! :D 
Vill inte veta vilken färg hon har när hon är 6... >.< ändrar färg för vart år ! xD

Home Sweet Home <3

Bjuder på en bild på vårat nya hem, hemmet från drömmarna.. hemmet där vi trivs som fisken i vattnet.. Yes här bor vi! :D
 

Good morrrgoooon! :D

God morgon på er, klockan är 10:32, sov till 9 ungefär och har hunnit med en skön morgonpromenad på nästan 40 minuter! Skönt tyckte både jag och hundarna =) Nu är frukosten uppäten och jag har tagit en liten paus framför brasan med datan, för att blogga, kolla mailen och lite annat :) Snart ska jag bära in ännu mer ved så vi verkligen har inne och städa ur huset lite :) Ska försöka fota lite med, får väll se :) 
 
 
 
Såhär mys hade vi det igår :D

HAHAHAH!

Måste inflika.. att detta va det sjukaste jag vart med om.. jag har varit med på flertal skvaller bloggar om det mesta men detta? HAHAH anklagelser efter "seriöst snokande" att JAG själv skulle drivit en skvaller blogg ANONYMT ? xD har aldrig ens vart inne på bloggen jag tydligen skulle ligga bakom bara hört att det sagts massa elaka saker.. åh jisses.. nej godnatt på er och kom tillbaka med vettiga saker anklagelser ist - glöm inte motivera varför med, kom ihåg.. jag är i HUNDvärlden.. inte HÄSTvärlden direkt längre ;) bye bye suckers - juste! Mina åsikter STÅR jag för, är aldrig någonsin anonym om åsikter..!! xD

tidig kväll

åh jisses vilken dag detta vart..! aja fått iordning en hel del nu i alla fall, hursom orkar faktiskt inte skriva så mycket just nu och lär nog ligga lågt ett par dagar tills det är som jag vill ha det här! :) nu ligger jag i sängen i alla fall, sambon sover brevid mig och jag är sjukt trött men då min kropp inte kan lagra socker så används allt direkt, med andra ord nu när jag åt kvällsmat omvandlades allt till energi så jag är pigg men endå dödstrött! så sängen för mig nu, puss och kram godnatt :>



flumbild


godmorgon

morgon på er, jag sitter nu i bilen påväg till Lägenheten för att hämta lite mer saker, känner mig produciv idag! :> redan huggt ved och tändstickor till kamin, rastar hundarna, ätit frukost och släppt ut katterna (!!!!!) och då är klockan bara 10 ;) sambon har startat diskmaskinen och tänt i kaminen :> nu är han kvar hemma och ska pyssla iordning lite :)


glada katter får vara ute ;)

hejsan!

hej på er, vart dålig blogging nu men jag har en grym ursäkt! idag körde vi iväg våra saker från lägenheten till vårat gemensamma hus! :> jag och Johan har nu flyttat och är ordentliga sambos på papper och allt ;) nu ska jag sova, vart en tuff dag! kram godnatt



Patetiskt..!

Säger bara en sak, patetiskt, idiotiskt, dålig självkänsla och sist - vad faan ska jag nu roa mig med? 

När en vuxen människa - 50+ medvetet sitter och kränker folk bara för att denna person kan, sitter medvetet och nerväderar alla andra i sin omgivning för att man inte har samma åsikt som denna vuxna människa - det är patetiskt, idiotiskt och ett enormt tecken på sjukt dålig självkänsla. Jag hatar sånna människor, jag HATAR sån attityd - ALLA är vi lika mycket värda, ALLA är vi lika bra och ALLA har vi olika åsikter - that's life! 
Därför tål jag inte att se detta, jag gör det bara inte så jag säger ifrån, på ett moget, vuxet och ansvarsfullt sätt säger jag ifrån, visar att detta är fel och förklarar för personen i fråga att den gör fel och att folk faktiskt tar illa upp. Men när personen då ifråga blir arg, påstår tvärtom och vägrar inse sitt misstag gör mig inte längre bara arg och besviken, utan ledsen faktsikt. När personen sen säger "Oj är du 20? trodde du va MYCKET yngre!!!" - och alltså sitter medvetet och kränker, nerväderar och rentav utför MOBBNING mot en person denna tror är MINDERÅRIG. 
 
 
Så nu ber jag er, alla läsare och människor på nätet - mobbning sker överallt, i alla åldrar från alla typer av människor - TYVÄRR är det så och enda sättet att stoppa detta är att säga NEJ - sätta ner foten och stå på er, om ni blir påtryckta av någon eller illa behandlade så SÄG IFRÅN. I vissa fall är det faktiskt folk som bara uttrycker sig fel, tänker annorlunda och inte förstår sin felformulering. Medans det i andra fall faktiskt är ren och skär mobbning, stå på dig - sjunk INTE ner på nån annans nivå, stå på dig och på ett moget sätt bara säg ifrån. Se inte på, sitt inte tyst för att undvika konflikter - säg alltid ifrån på ett vuxet, moget och ANSVARSFULLT sätt.


Jag sa ifrån, fick denna person att förhoppningsvis lägga ner - åtminstone har hon slutat kränka mig, slutat försöka i alla fall - mig trycker ingen ner! 
I alla fall jag finner det helt ärligt talat roande att säga ifrån till folk, vuxet och moget såklart. Se hur dem med alla medel försöker sätta sig över mig, men tyvärr - det går faktiskt inte längre! :)
 
 
 
Detta är min åsikt helt och hållet - jag stödjer INTE mobbning, gör du det?

Ojdå..

Ja ojdå är nog vad jag borde säga, klockan ör 02:13 och jag borde verkligen sova x'D Imorgon kommer mamma och hämtar oss halv 9 ungefär, då ska vovvarna vara rastade, allting nerbärt... och ja allting KLART xD Om jag känner mig rätt lär jag gå runt i endast trosor då ;) Vi fick en adrenalinkick här nu inatt - dona donar och donar och ja ;) gör lite heeemliga saker ;) dags att sätta igång nu.. synd bara vi är nattmänniskor och jobbar bäst på nätterna ist för på dagarna då vi borde.. *host* nu börjar gäspandet sätta igång så jag ska väll Joina sambon där ute ett tag till, sen är det bara att försöka få nån timmas sömn... NattiNatt!
 

Playtime!

Lekstund för Benji & Micke räv - kan se ut på många vis, för stunden såhär :)
 
 
Narwania @ Instagram 

Pitbull Blues

 
 En låt ni MÅSTE lyssna på, en låt som berörde mig, fick mig att bli tårögd, varm i kroppen och bara allmänt... ja jag hittar inte ens ord för det.. Lyssna och lär!
 
 

Videos

Fick en kommentar från en läsare som troligen följt oss ett tag att hon verkligen gillade filmerna på Sandie när hon pratade och gjorde olika trick :) så här bjuder jag på ett klipp - när hon gör "farlig hund" Hoppas det uppskattas :) 
 
 
 
OM det finns intresse så ska jag absolut filma nya videos :) 

Dags att laga mat :D

Nu är det dags att laga middag - Muuuums! Hemmagjorda chiliköttbullar står det på schemat - ska bli gottigt! :D riktigt gottigt ;) får blogga lite bättre sen, vet inte vad jag ska blogga om bara.. mkt som står på schemat just nu ^_^ 
 
My lady <3 
 
 

Känslan av smarthet...

Känner mig otroligt smart, ruskigt smart - nej faktiskt smartast i världen ! :) Fick en kommentar i ett inlägg på en grupp "har pm:at dig - kolla övrigt" Jag satt som ett frågetecken, tryckte på allt jag hittade och lite till - kommer in i min egen mail och hittar en underkategori "Övrigt" trycker där och hittar sådär... 40+ olästa mail.. OPS! :P En hel del va från folk som faktiskt ville ha hjälp med sin hund, hundträningar osv.. ber hemskt mycket om ursäkt IGEN för detta missförstånd - inte alls meningen att inte svara er, har bara inte sett det förrens nu! Lite pinsamt att jag haft så många intresserade kunder sen 2012 bara utan att veta om det! =/ 
 
Men Men nu tar vi nya tag! Nu vet jag om denna konstiga underkategori så nu kör vi vidare! :D 

GOOOOOOOO US! :D
 
2 mysisar på 1 konstig bild :)

Hittat..

Hittat gamla bilder nu på servern, bilder jag faktiskt glömt bort :D inte supergamla, bara nån månad eller två men endå ;) börjat pilla lite på dem - här har ni en av bilderna :D
 
Benji in the forest ;)

Död tjej.com

Ungefär så jag känner mig idag, huvudet värker fortfarande, halsen gör ont, hela kroppen är bara matt och svag och jag tror jag är påväg att bli rejält sjuk - igen >.< Jag har nog världens sämsta imunförsvar, seriöst.. ! Aja nu ska jag försöka typ.. somna om, precis vaknat och vart vaken i 30 minuter kanske? Krafterna redan slut... tjoho älskar dig sjukdomm <3
 

Falskhet

Världen är full av falska människor, jag kan rabbla upp hur många som helst, folk som är falska av okunskap, folk som föddes falska, folk som är falska bara för att jävlas, folk som med mening verkligen vill såra folk - sen har vi ju sånna, sånna som dig. Fulla av otacksamhet, falskhet och bara egoism. Blir så fruktansvärt besviken och arg - hur jävla svårt är det att kläcka ur sig ett förbaskat "Tack!" och hur förbaskat svårt är det - att efter så stark vänska i så många år, att ge faan i att vända ryggen till för en partners skull? Jag är så fruktansvärt besviken och arg - jag ger dig världen men får ryggen.. Tack.. Tack så otroligt mycket. 

Egentligen skulle jag vilja göra samma sak, vända ryggen till och bara ingonera - inte hålla mina ord och bara strunta i vad som är sagt, för om du kan så kan ju jag - right? Fast jag är inte lika låg som dig, tyvärr. Jag håller mitt ord och visar dig - visar dig hur man borde göra, hur en vuxen person gör - nån dag hoppas jag du vaknar upp och inser, vilket situation du har satt dig i, vad du egentligen har förlorat för jag är inte den enda som går, så många andra med - en vacker dag kommer du inse, det är ett löfte som jag ger. 
 
 
Det är inte för mycket begärt - ett litet ord, tar inte ens en sekund att säga... ett litet.. tack

Fler bilder

Bjuder på några bilder till ifrån igår :)
 
Clasiey
 
Snookie =)
 
A rose to you my dear?
 
Mmmmmm den doftar ljuvligt!
 
Sandie fick också vara modell ;) 

Pyssla med bilder!

Hejsan! :) ska precis sätta mig och pyssla med lite bilder, fotade i alla hjärtans dag tema igår - 2 bilder har ni fått se hitills. Ska i alla fall fixa med lite fler, får se om det blir mer av dem som visas - skulle det va intresse av det? =) Ska försöka fota lite mer också, får se om jag hinner med det =) 
 
 

Clasiey

Inte bara Snookie som blev fotad förut förståss - även Clasiey så här får ni en Alla Hjärtans Dag bild på henne med!
 
Som ni ser så kör Clasiey med den lite tuffare fasaden, hon är inte riktigt lika gullig som Snookie i sitt poserande - här är det all in and nothing out ;) hårda bud från en tuff brud - yes yes!

Happy Valentine from Snookie

Fotat Alla Hjärtans Dag bilder idag - här är bästa bilden, utan tvekan på Snookie :) 
 

Mer redigerande

Börjat pilla allt mer och mer och mer i photoshop nu - blivit rogivande på något vis =) Hoppas ni står ut med alla jämförelsebilder ;) 
 
I färg med bortredigerat halsband
 
Svart/vitt - eller ja lite mer i gråskalan =) 
 
vilken bild blev eran favorit?

Lätt redigering :)

Bjuder på en väldigt lätt redigering såhär under kvällen =)
 
Före bild
 
Efter bild :) 
 
Bilden är från när jag fotade åt min kompis - Jen Arvidsson och det är också hennes hund på bilden. 

Felicia Olsson - Make Me Number One

 
Måste bara bjuda på låten, lyssna på hennes röst, slut ögonen och njut - hur f**n lyckas denna brud ha 
så underbar röst med tanke på sin ålder? Hade velat se dig i final Felicia men tyvärr får man inte alltid som man vill..  Keep on singing! 

Behöver DIN hjälp!

Inte bara headern som försvunnit, massa annat också och fler saker bara försvinner.. i alla jag behöver HJÄLP av en kunnig person, känner du dig manad att hjälpa mig? Att hjälpa mig med en NY stilren header och rätta till kodningen ? Vore helt gudomligt underbart i såfall!
 
Maila mig på [email protected] i sånna fall!
 
 

Upptäckt

Upptäckt att headern bara försvunnit på bloggen hux flux O.o nån mer av er läsare som inte kan se den? Knasigt värre.. ska i alla fall göra mitt bästa att få tillbaka den!
 

Ännu en bild!

Bjuder på ännu en redigerad bild i olika varianter :D
 
Färg
 
Svart/vitt
 
 
 
 

Före & Efter bild

Bjuder på en före & efter bild här - ägnar kvällen åt att pilla med bilder, rogivande!
 
Före bild :)
 
Efter bild :) 
 
Inte helt färdig än, men selen är bortredigerad + att jag mixtrat med kontrast och färger - ska låta detta smälta lite och se vad mer jag vill pilla på! :) 
 
 

TJUUUUUUUUUUUT

Ja så låter det just nu, pga Benji - han är en pratkvarn, kul att prata - prata hit och dit och lite mer endå. Synd bara att han aldrig har något vettigt att säga.. ;) Aja whatever ringt ett samtal.. självklart stängde dem 1 minut före jag ringde.. *suck*  wellwell, ringer det imorgon, ihop med allt annat... blö har massa saker att göra men ingen ork eller lust, kan man inte bara begrava sig nånstans? 
 
Mycket minnen och saker som kommit ikapp med... kommer nog bli några jobbiga dagar för mig tyvärr.
 

måste bjuda

satt och åt lite chips framför tv'n förut, hade konkurrens om det likväl allt annat ;)



Gårdagens Träning.

Som ni vet så var jag ju med Maria på Västerby igår, och tränade med Sandie. Vet inte riktigt vad det var men jag hade inte koncentration nog helt enkelt. Det var kyligt - okej det var svinigt kallt, jag stank blodpudding vilket var Sandies godis och Sandie var sprallemajan själv - jag kunde bara inte koncentrera mig. 


Sandie älskade sitt godis.. MUUUUMS med blodpudding och köttbullar, kan det bli bättre? Hon va överallt, gjorde allting och helst på samma gång - va faktiskt riktigt duktig vad beträffar linförigheten, rallylydnadsbanan gav vi inte ens ett försök, hade verkligen ingen koncentration nog och Sandie är fruktansvärt signalkänslig så varför sabotera det? Nej vi ägnade hela passet med linförighet, försöka finna koncentration, några tricks, läggande under gång och lite småhopp över hindret. Så passade vi på att prata med andra som var där också ;) Ja det var gårddagens träning det - fruktansvärt givande.. eller inte ;) 
 
Väl hemma va vi sönderfrusna och fick värma oss med färdiglagad lasagne och mysiga tända ljus ;) 
 

Hey hello How are you?

Ja vad ska man säga? trött men pigg, ivrig men glad, fått några mail på föreningsmailen *spännande* nu håller vi bara tummar och tår ! =) Ska strax pipa ut med hundarna, kan behövas då Benji tjuter och har konsert och Sandie rusar runt med katterna.. *suck* vet inte hur jag ska förklara mig idag, pigg och glad men samtidigt vill jag bara sooooooooova....! :P 
 
Men men nej ut med doggisarna sedan burra ner sig i soffan med lasagne efter igår ! :D 
 
Hörs senare igen :D 
 

Smörgåstårta!

Sådär, 00:03 - vart hemma i sådär.. 5 minuter kanske? ;) åkte iväg i eftermiddags med Maria och hennes pudel Jesper, träning på västerby med Sandie! :D Väl hemma gjorde jag lite mysig stämning med tända ljus osv och sambon hade maten nästan helt färdig när jag kom hem - MUUUMS lasagne! =) Efter lasagnen drog vi raka vägen upp till grannen, där satt vi väll i 2 timmar ungefär, kanske 3 ? och åt smörgåstårta, pratade och hade trevligt =) 
 
Nu ska jag se tv, vila hjärnan lite och bara varva ner, förbereda mig och arbete mer inom föreningen nu med förberedelser för lägret osv..! Försöka få klart allt - men först måste hjärnan vara mindre rörig ! :) 
 
Blondie <3 R.I.P 
 
Baltaz - R.I.P <3 
 
På bilderna ser ni 2 av mina gamla katter - enda katterna som någonsin har betytt något för mig egentligen.. Blondie & Baltaz - kullsyskon par, olika men endå så lika.. mitt allt som båda har lämnat mig tyvärr. 
Ville bara visa med mig av dem finaste kissarna som någonsin gått på denna jord.

NIIIIICEEEEEE!

Riktigt nice, otroligt glad just nu! :D precis haft ett telefon möte med en eventuell sponsor till hundlägret! :D Så jäkla underbart och skönt! Ska troligen in under veckan och ha möte med dem - går inte ut med några namn ännu förrens allt är klart! =) Men i alla fall ska in i veckan som det ser ut och ha ett möte med dem, beskriva föreningen, lägrets syfte - lägga upp en liten planering över hur lägret kommer se ut, målet med lägret m.m :) 
Håll nu alla tummar och tår ni har för detta SKA gå vägen! :) 
 

Detta telefonsamtal - denna milstolpe och detta genombrott gav mig NY energi till massor! UNDERBART!!! :D
 
NU KÖR VI!!!!!!!!! :D 
 
har ni frågor, funderingar eller vill ta kontakt - [email protected]

Världen med bi, homo och transexuella

Tänkte försöka samla mina åsikter här, om bi, homo och transexuella, försöka diskutera, ge er en tankeställare och försöka få lite klarspråk, diskutioner, reaktioner och lite "what the hell" över det hela - världen behöver lite krydda här kommer min ;) 
 
 
Tänk tillbaka nu, ni sitter i klassrummet i 7:e klass - ni har åsikter som ni vräker ur er till höger och vänster, åsikter utan baserad grund, åsikter utan kunskap - åsikter bara för att höras och vara tuff, ni är en klass på 15 elever och ni ska vara den som hörs mest - i denna åldern har ni kommit in i tonåren, kärlek och sex finns hela tiden i era tankar, ni spanar in den där snygga klasskompisen, snackar sex med bästa polaren och slänger ur er glåpord som bög, fitta, flata etc etc. Men har ni någonsin tänkt steget längre? Ni vet väll att i varje klass finns det MINST 1 elev som är just bisexuell, sedan har vi homosexuella, transexuella osv också - i denna åldern, i 7:e klass är man ganska förvirrad, man vet inte riktigt själv - varför sitter jag där bakom mitt bord och kollar in kompisen - som är av samma kön som mig? Varför blir jag varm inombord, röd om kinderna och sådär spralligt glad när kompisen - samma kön som mig kollar på mig?
 
När man är i denna åldern, 14 år gammal - kommit in i puberteten, tonåring, kärlek och sex överallt - man har börjat inse att man inte är som alla andra, man attraheras av samma kön - sedan kommer orden, orden ingen vet hur hårt dem tar, hur mycket dem egentligen kanske stämmer - för jag vet ju inte ens själv, folk kallar mig för flata, eller bög utan att egentligen kunna förstå varför - ett sätt att sänka sin omgivning för att själv stiga, att som bi, homo eller transsexuell höra dessa ord - som man egentligen precis har börjat bekanta sig med, att långt där inne veta att man faktiskt är något av det utan att kunna vara helt säker själv - tar otroligt hårt, man förnekar sitt riktiga jag, man börjar skämmas och får dålig självkänsla - många går in i en oförklarig depression och vågar inte alls förstå vad som egentligen pågår. 
 
När man sedan blir äldre, börjar förstå och vet i sig själv - att jag är ju faktiskt bi/homo/transsexuell så tänker man tillbaka till 7:an - 14 år gammal i klassrummet igen, hör alla dessa ord och sänker blicken och krymper ihop - Jag vill nu ber er alla - STRÄCK på ryggen, va stolt - dem där orden du hörde som 14 år gammal betydde egentligen ingeting - alla som ropade dem, sa orden och gjorde alla elaka gester visste egentligen inte - dem visste inte hur mycket deras ord betydde, dem visste inte att orden stämde för dem visste inte ens vad ordet i sig betydde. 
 
 
Och till alla er därute, som har era fördommar om bi/homo/transsexuella - ber jag er tänka efter en extra gång, ställ er frågan "varför?" Är det pågrund av okunskap? Är det pågrund av rädsla? Vad beror det på egentligen? 
Sedan vill jag också tillägga kolla till höger, kolla till vänster nästa gång du är ute på stan, jag lovar dig om du pratar med 10 främlingar på torget nästa gång - kommer minst en av dem troligen ha en annan läggning än heterosexuell. Jag själv har flera vänner, homosexuella, bisexuella, transexuella - och jag älskar dem något otroligt, helsköna människor, trevlig attityd och bara världens mest skönaste snubbar - det jag vill säga är, en individs personlighet baseras inte på dens läggning, om du verkligen tänker efter så kan din absolut bästa kompis ha sina hemligheter, du vet inte allt om alla - inte ens om din bästa kompis. Kanske du sitter där i soffan, med dina fördommar, trackar din bästa kompis med hur äckliga bögar är, hur dem borde fängslas, inte få gifta sig, inte få barn osv osv - kanske din kompis sitter där, lyssnar på dina åsikter och bara vill berätta för dig - att h*n är bi/homo/transsexuell - men av att höra på dina åsikter aldrig vågar presentera den rätta för sig för sin allra bästa vän, att aldrig våga visa vem man egentligen är och att aldrig våga vara sitt rätta jag till 100%
 
Så tänk dig för nästa gång, folk såras mer än du tror och ett litet ord om hur äckliga bögar är kan såra din bästa vän så du aldrig får veta sanningen, träffa dennes partner och mycket mycket mer. 
 
Så mitt ord till er är - Tänk dig för innan du säger något mer.
 

Snaart!

Snart, om några minuter dyker mitt shemalagda åsiktsinlägg om Homo/Bi samt transsexuella personer upp! :D MISSA INTE! :) 
 
själv ska jag ta tag i mina galna djur, wroooooooooooooooom igenom hela lägenheten.. vovvarna ska ut, katterna får bara chilla ner sig några hekton!

Godnatt :*

Ska krypa till sängs nu tänkte jag, krypa ner under mitt varme täcke, somna i sambons famn med djuren sovandes tätt intill - kan det ens bli bättre? Imorgon samlar vi nya tag, skickar ut sådär miljoner mail till i arbetet med föreningen, planerar och fixar och dona med massa saker :D Är vädret bra så blir det väll en tur till Västerby ihop med Maria och Jesper, träna lite mer med Sandie, haha stackarn har inte direkt tränat något mer sen vi va där sist - en vecka sen nu (y) aja hon har ju inte klagat med att leva livet och busa jäkel oavsett vad :P Nej nu blir det några timmars välförtjänt god sömn sedan tar vi nya krafter, nya tag för nya problem ;) 
 
 
Har ett tidsinställt ÅSIKTSinlägg för imorgon också - något ni borde hålla utkik efter faktiskt. Handlar om Gay, Bi och transexuella personen! :) Missa inte helt enkelt =) 

Mail Mail Mail & Flera Mail

ja här mailas det för fullt - mailar som en galning nu ska det bannemej ske något här, slappat för mycket och hamnat för långt efter i planeringen av hundlägret! HÄR SKA DET BLI ORDNING IGEN! ;D har mailat runt för att kolla lokaler, instruktörer, föreläsare, sponsring och mycket mer, tanken slog mig nyss (efter att jag skickat hundra mail) att det kanske vore på sin plats med en specifik mail för allting som rör HSRIS för min del - så här är den [email protected] tveka inte en sekund att slänga iväg mail, INTRESSEANMÄLAN för hundläger, förslag på aktiviteter och mycket mycket annat som du tror jag kan ha användning av att veta! :)  
 
jag blir överlycklig med förslag på olika hundtränare, föreläsare, aktiviteter och annat vi kan arrangera, jag blir minst lika glad om du mailar och anmäler dig som volontär till olika arrangemang, som sponsor osv. 
 
så använd mailen flitigt nu är ni gulliga - varje dag jag loggar in vill jag ha minst 3 nya mail ;) 
 

Angående hundlägret

Angående hundlägret jag försöker planera så har jag boktstavligen talat kört fast.. HAH! jag har massor att göra vid sidan av som faktiskt, helt ärligt talat kommer först. Jag har kört fast med BK och rubbet, min BK vägrar höra av sig till mig med svar på mina frågor om instruktörer osv så imorgon när jag troligen åker bort till Västerby igen ska jag höra med Helen om hon kan ställa upp, vad det kostar osv också! Måste maila och söka bidrag från kommunerna också - lättare sagt än gjort ibland då dem är svåra att nå ;) 
 
Aja nu vet ni i alla fall hur det ligger till - ska driva igång mig själv så gott jag kan nu så jag kommer nånvart med detta lägret! kanske får dra ner på lägret i värsta fall så det blir varierat och alla blir ihopslagna men än är inte slaget vunnet! 
 
 
Ska börja planera in och fundera  på MINDRE aktiviteter också - men först ska jag bli av med några att göra saker på min personliga lista först ;) 

Gay Galan!

Nu har jag äntligen lite tid över till datan, bakat massa bullar, kanelbullar med mandelspån, vaniljbullar & Krämbullar stod på schemat, maten har både blivit lagad och uppäten - Pasta Carbonara. Melodifestivalen är sedd och så självklart Gay Galan har jag beskådat! Brukar alltid missa gaygalan nu har jag i alla fall sett varenda sekund av den för en gångs skull! :) GO HOMOWORLD! :D 
 
Kanelbullar med mandelspån - jag själv tål inte mandel så Johan fick godkänna dem, han slutade inte äta förrens jag frös in bullarna så verkar som det va godkänt hursom ;) 
 
 

Sådärja! :)

Då va jag hemma efter att ha hjälp grannen - istället för smörgåstårta gjorde jag en vanlig tårta - får hoppas den smakar mums nu ;) inte så snygg som jag egentligen velat men vad förväntar man sig efter 20 minuter? :P 
Har rastat mina vovvar så dem ska klara sig till strax före melodifestivalen, så nu står städ på schemat! Fick ett sådan plötsligt infall av att vilja storstäda lägenheten, dammsuga, våttorka, storskura köket (vägar, skåp etc etc.) så nu ska det göras! :D Sedan ska jag laga mat.. MUUUMS Pasta Carbonara! :D Johan älskar min Pasta Carbonara och den är inte så tokig ;) 
 
Nej vi får höras av senare igen ;D 
 

Baka tårta!

Grannen ringde nyss i panik, hon har kalas idag och inte bakat tårta än.... AHAH! Så dags att rusa upp till henne för 15:00 anländer gästerna, 20 minuter har jag på mig - och dem ska ha smörgåstårta.. TJOHO! ;) 
hörs senare!
 
 

HAPPY HAPPY HAPPY! :D

Är så sjukt glad, vill bara tjuta, skrika och berätta allt glatt för er alla men ni får stå ut en liten stund till! :D Eller kanske mer är jag som får stå ut ;) I alla fall haft en bra dag, mycket hit och mycket dit - väl hemma handlades det som behövdes, älskade sambon lagade maten, jag vek tvätten och dammsög hela lägenheten gjorde myspys med tända ljus och middagen va gudomligt god ! :D nu har vi sett Wemblington och jag ska se senaste farmen avsnittet tänkte jag =) Vovvarna har tuggat mumsigt på dental igelkott och tjursnoppar ;) 
 
Ännu en bild från ett fotojobb - är ju enda bilderna ni inte har sett ;) HAAH! =) 

SKOOOOGEEEEN HERE I COME!

Muwhahahah nu åker jag, Sandie och mamma ut till skogen - vad vi ska göra där? MIN HEMLIGHET! :D MUWHAHAH! säger bara en sak, bäst blir det, bäst bäst bäst och ännu mera bäst <3
 

Överredigerad Snookie

Snookie älskar att hjälpa oss att diska, rinnande vatten är superkul och det är minst lika roligt att vara med när vi ska diska eller städa - här sitter hon och kollar på när jag städade och skurade i köket medans jag bakade chokladtårta! :) 
 
Kolla bara in hennes vänstra öga - hon har fina färger denna damen och gör sig fin även som överredigerad ;)

Åsikts inlägg som startar krig

Detta inlägg kommer garanterat starta krig - det handlar om PonnyAkuten, allting som handlar om ponnyakuten, media, hästvärlden och mycket annat som är stort i dagens läge. I alla fall när jag ser ponnyakuten blir jag alltid lika bekymrad, besviken, sur och irriterad faktiskt, vart är säkerheten? 
 
Ett exempel är : När ungdommarna på Castingen eller på gården, ska lasta ut sina hetlevrade, tempramentsfulla hästar - deras problem är att dem inte kan hålla och kontrollera hästarna för att dem sticker med dem, min första reaktion är - Vart är säkerheten?! När man har svårt att kontrollera sin häst vid ledning och från marken på nya ställen likväl som hemma - ANVÄND TRÄNS!!!!!! Man kan också använda Kedjegrimskaft - vad som helst bara man inte går med en vanlig nylongrimma med ett vanligt grimskaft - det är DJUR vi talar om, DJUR på 300 upp till 600 kg ! Gäller att utnyttja dem medel man har för att nå säkerhet - OM du har problem med att hålla din häst, åker till ett nytt ställe (t.ex castingen på ponnyakuten) där det finns HUNDRATALS andra hästar och människor - TÄNK SÄKERT led din häst i träns, ha med ett kort spö ifall din häst skulle rusa iväg så du lätt kan styra upp och förstärka ditt kroppspråk, varken ditt, hästens eller andras säkerhet ska riskeras! 
 
Ett annat exempel är alla ungdommar som söker in med sina pigga, heta och framåtfusiga hästar/ponnyer som springer ifrån dem i galoppen eller på hoppbanan som rider med SPORRAR - jag ställer bara en fråga - VARFÖR?! Varför i allsin dar har man SPORRAR på en häst som är HET och som du knappt kan få stopp på? Vansinnigt i mina ögon. 
 
Sedan det som faktiskt stör mig allra mest är att så många köper häst fast dem inget kan, köper häst pga dess utseende istället för att fundera över,
  • Hur långt har jag kommit i min ridning?
  • Hur mycket kan jag om säker hästhållning? 
  • Kommer jag och denna häst ligga i rätt nivå?
  • Vill denna häst göra samma sak som jag? (hoppning, dressyr, galopp etc.
  • Är denna häst lagom stor för mig?
Detta är bara några av dem frågor man måste ställa sig själv, man kan inte köpa sig en häst bara för att den ser bra ut, man kan inte köpa en ponny som är alldeles för stor eller för liten, köp inte en häst som vägrar hoppa för den tycker det är tråkigt om du själv vill hoppa mycket - köp en häst som passar dig som individ it's simpelt like that!
 
 
Vem är då jag att döma, vem är jag att ha dessa åsikter och kan jag ens bättre själv? 
 
Jo jag heter Emelie Eriksson, är 20 i år och ridit och hanterat hästar sen jag föddes, fick min första ponny 3 år gammal, gått travskola, ridskola, hästgymnasie (där det va väldigt mycket utbildningar om säkerhet i hästhållning, tävlingsstall osv) haft flertal hästar själv och varit med och ridit in och ridit till flertal hästar och ponnyer - säkerhet kommer alltid i första hand - glöm inte att hästarna väger upp emot 600 kg om inte mer endå, kan du som människa på 60 kg hålla emot en häst i fullt sken som väger ungefär 600 kg? 

TJOHO! :D

Fixat flera samtal nu *duktig tjej* :D känns underbart att ha ringt massa samtal, och att ha hunnit med alla fast man sov till strax före 1 ^_^ HAHA! :D nu får vi strax besök så dags att fixa iordning inför det.. trallalalalaaa!
 
Ännu en bild från söndagens fotopromenad =) 

Hellooo =)

Hej på er - igen =) sitter här och försöker samla kraft.. Egentligen skulle jag gått upp tidigt som attan och redan ringt 6 samtal men blev ju som det blev med det, har inget kraft alls så sovit länge - ganska behövligt dock tror jag med mycket sömn, skulle lätt kunna sova till imorgon med, men nu ska hundarna ut i alla fall sen är det bara ringa, ringa, ringa och återigen ringa...!
 
Kompisarna bus står för bilden!

Hummpf Hummpf

Kastar in handsken för ikväll, säger godnatt nu - pillat på denna bild ett tag nu, har ingen ro att pilla längre, ingen ro i kroppen och ingen ro i knoppen, frustrationen stiger in och pillandet blir jobbigare än det borde vara.. 
Jag har ju som ni vet börjat bekantat mig med photoshop, radera bort saker ur bilderna, ändra färgerna, överredigera och vara drastisk.. inte kommit sålångt i den biten egentligen, bekantat mig med sådär 6 olika verktyg men mer ska jag få in i skallen! D: 
 
Bjuder på en bild, en av bilderna som ska bli mina försöksoffer HAHA! här är bara färgerna lekta med.. tänkte faktiskt redigera bort huset och lite annat ! :) bjuder på bilden sålänge i alla fall - hur den ser ut nu ;)
 

Du bara MÅSTE se denna!

 

Fotojobb 2 samt 3:e februari

Tänkte bjuda på två bilder, 2 poträtt bilder jag fotat på mina "fotojobb", första bilden är åt min sambos, syssling - 2 Februari och den andra bilden är från 3:e februari åt en bekant till mig. 
 
Poträtt bild - Tyson - Chihuahua/York shire terrier 7 månader
 
Poträtt bild - Jesper - Dvärgpudel 9 år 
 
Om DU vill ha ditt djur fotat så hör av dig till mig på [email protected] 
bilderna levereras redigerade. 
 

Bad Day

Har en riktigt jävla pissdag idag, fy faan vilket jävla humör ! Blir tokig, har lust att typ skjuta mig själv.. JAG BLIR GALEN och det ordentligt.. Mensvärk, segande idioter, saker som går fel, brist på sömn, sugigt väder och bara allmänt dåligt jävla humör = en galen mig... 
 
 
Att man dessutom har en Benji som river hela toan för att komma åt soporna efter mig just nu gör mig ännu mer galen... 
 
Crazy chick here I'm !
 
 
 

FÖRBANNAD!

Riktigt jävla FÖRBANNAD nu.. man vänder sig ut och in, fixar VÄRLDENS MÖJLIGHET åt folk som inte ens förtjänar den, ger dem VÄRLDENS CHANS som dem bara drygar ut, segar med och är ALLMÄNT DUMMA I HUVUDET ! >.< 
 
FÖRBANNAD TJEJ!
 

Ralle Kalle - or no.. RALLE LISA!

 
Önskar jag hade bättre ljus på denna bilden fast vänta några sekunder till *pillar*  
 
Är man inte nöjd så testar man i svart/vitt - TADA! :D 
 
haha en bild på min Ralle Kalle - Or no.. RALLE LISA it is ! :D 
 
 

Guldklimparna ♥

 
Och till allas information, jag hittade Clasiey ;) 

helloooo!

La precis in massa bilder ifrån kameran i datan, ska nog kolla igenom dem lite, småpilla och lägga alla i en speciell photoshop mapp! :D redigera redigera redigera heeeeelaaaaa dagarna och natten lång (y)  
 
 
smakprov på världens bästa kisse! Som jag för stunden tappat bort i vår trånga lya HAHA!

middagsbjudning

snart är våra gäster här och maten är nästan färdig! :>



kotletter, pommes och grönpepparsås ihop med grönsaker till huvudrätt :) efterrätt är nybakad tigerkaka!

wohooo!

snart är mamma här, kakan står och svalnar och köttet har börjat stekas! :> lägenheten glädjerus städad och hundarna rastade :> JAG ÄR SÅ JÄVLA GLAD!




IHHHHHHHHHH!!!! *GLÄDJETJUT*

JAGR LYCKLIGAST I VÄRLDEN! det blev ett ja!!! åhhh allt går värt håll nu, så jävla fucking underbart!!! HEJ LIVETS GLADA SIDA!!!!!




gooood moooorgon!

nu är det inte många timmar kvar, jagr taggad till tusen och pigg som attan! så nu blir det ut med hundarna och sedan baka och börja med mumsig mat, sen kommer ju min älskade hejdundrande supermamma <3 ghaaaa! spricker av iver snart :>




Freestyle Nummer!

Tack vare kompisen som skrev ut några låttitlar från Disney som hon lyssnade på nu under kvällen, så började jag ju med självfallet lyssna och fick för mig att varför inte försöka ha ett freestyle nummer med Sandie? Sätta ihop tricken till ett litet nummer? 
 
Och varför inte sedan sen lägga på en låt till det hela? Vad tror ni? Skulle det vara intressant att se vårat tappra FÖRSTA gångs försök till ett litet nummer? 
 
Här är låten jag har små idéer till!
 
 

TAGGAD!

Taggad som ett as, på vaddå? ja det är en hemlighet ni får stå ut med att inte veta! :D GHAAA! :D så jävla bra allt detta kommer kunna bli - imorgon kommer dödsdommer, ska det bli helt säkert - till 110% eller kommer allt skita sig totalt? Går som på ett minfält här, otroligt nervös, taggad, nyfiken, extas och NERVÖS! Tänk om det blir ett nej? tänk om det blir ett ja? Vad händer då? vad händer inte då? Hur kommer allt bli sig... GHAAA!!!! Glad jag har mamma med mig genom detta - hon ger 500% för att DETTA SKA GÅ IGENOM! SÅ JÄVLA TAGGAD!!!! =D hon kommer hjälpa oss - PÅ MÅNGA SÄTT!!!!! Imorgon kommer mamma och hennes nya kille - första gången vi träffar han (jag och Johan alltså) och vi ska bjuda på mat, mumsiga kotletter, potatis och gräddsås står på schemat :') 

JAG ÄR TAGGAD! Imorgon kommer dödsdommen så att säga... ÅH SNÄLLA GE MIG ETT JA!!!!!!!!!!! 
 
 
Oredigerat foto av Johan Eriksson
 
OM DETTA går igenom kommer jag bli LYCKLIGAST i världen, ALLT kommer bara bli BÄST och detta kommer HELT KLART bli årets bästa händelse!!! 



vilken natt!

blev en lång natt här, filmen slutade halv 4 och somnade inte förrens sådär 7 nånting *tjoho!* och nu äter katterna upp min blomma, eller nej inte äter dem har boxningsmatch på varsin sida av den *suck* vilka djur man har!




TJOHO!

fått igång blogg.se appen nu, min mobil har dampat med appen men nu flyter det på så nu kan jag blogga även fast jag inte är nära datan eller att datan har damp :< well well nu ska jag se filmen jag bara inte kan slita mig ifrån! usch blir en låååång natt helt enkelt!




Västerby träning!

Var med en bekant idag till Västerby, Maria heter hon och äger en Pudel - pudeln Jesper som Sandie är god vän med - på Västerby är det hunddagis, pensionat och kurser! :D Idag - och många söndagar framöver är det ÖPPEN träning, på plats finns en instruktör (supertrevlig och DUKTIG tjej i min ålder!) rallylydnadsbanor, lite hinder, stockar och annat roligt! :D
 
Jag och Sandie tränade lite lydnadsmoment, testade på rallylydnadsbanan (HAHA behöver finslipas oja ;)) och tränade lite trick samt agilitytunneln + ett hopp kombinerat. Vi var även med som "störande" moment för en hund som måste lära sig att fokusera på matte istället för andra hundar omkring ;)

Jag passade även på att träna lite med Jesper, en vovve som inte alls tränar med andra men JAG - ja jag är rolig, roligare än matte ibland ;) Och Sandie fick träna med Maria - nyttigt för alla! :) 
 
En lyckad söndag och vi hade väldigt roligt, 1 timme och 30 minuter var vi där och usch vad trötta vi alla var hemma sen ;) Ska göras om ibland på söndagarna - otroligt trevligt ju och nyttigt, lätt och motiverande att hålla igång där med, INOMHUS med heltäckande matta och med LYSE!! ='D
 

Inkommen!

Precis inkommen från en promenad/fotorunda åt och med Maria - Maria har Sandies bästa pudelkompis Jesper och idag när solen sken så frågade hon om jag ville följa med ut och gå och fota Jesper lite, absolut svarade jag och studsade i ytterkläderna, när vi möts går solen i moln och kylan träder in *brrr* men vi hade trevligt endå och lite bilder blev det allt. Ikväll ska jag troligen följa med henne och träna i Grästorp, träna rallylydnad med Sandie ;) 
 
WellWell bjuder på en gammal, go favoritbild på Sandie & Jesper medans jag pillar med dagens bilder.
 
 
 

Hejsan hoppsan tjolahopp!

Hej på er :) Inte gjort mycket alls idag - bara vilat upp mig ordentligt, va en lång och relativt jobbig dag igår, natten blev jobbig den med.. Clasiey har gått fram till sängen och skrikit, gått iväg och när jag inte kommit efter gått till sängen och skrikit.. tillslut gick jag efter henne - till min garderob där hon öppnat dörren och börjat bädda i Johans jacka.. HappHapp, inga unga inatt i alla fall ;) Men gud så hon pratade, ska under dagen fixa en ordentligt låda, bädda den med mysiga filtar och handdukar och hitta ett bra ställe - får hoppas hon kommer gilla den! Inte ens 100% säker på att hon är dräktig men 99% säker är jag allt, bara vänta och se... ;) 
 
Ska försöka fota våra missar idag också, har lite nya bilder att bjuda på i å försig men endå! :) 
 
 
Ni har sett bilden förut men min underbara pissemiss <3 

Vad händer med människorna?!

Jag blir bara galen, riktigt förbannad - jag som varit mobbad, kränkt och verkligen illa behandlad på MÅNGA sätt i MÅNGA år blir GALEN när jag ser folk mobba andra, jag går emellan direkt, det är INTE okej, håll dina elaka taskiga spydiga kommentarer för dig själv helt enkelt. 
 
MEN när jag sitter på en mötesplats, som är STOR med MÅNGA medlemmar i VARIERANDE ålder, alltifrån 7 år upp till över 35 år gamla medlemmar så blir jag SUR - allvarligt talat , FÖRBANNAD när jag ser att CREW - medlemmar som är över 20 år gamla, som ska vara ett GOTT föredömme, stoppa mobbning, kränkande beteende och helt enkelt bete sig BRA och vara lite ordningsvakter - att det är DEM som går in och MOBBAR och KRÄNKER medlemmar på denna sajt, det är verkligen INTE okej! 
 
98% av ALLA medlemmar, i ALLA åldrar kommer hem från skolan/jobbet där dem har det jobbigt med mobbning, kränkning, stress och panik, hemma är det bråk och jävelskap och på sin förening kanske man är utstött - man FLYR till denna sajt för att komma undan, man FLYR hit för att sluta vara mobboffret, det svarta fåret, den fula ankungen.. man FLYR från verkligheten vilket är ILLA nog in i en DRÖM, en FANTASIVÄRLD där man blir ÄNNU mera mobbad, kränkt och illa behandlad av CREW som ska hålla samman sajten för att man gillar en viss typ av musik, en slags tröja, en viss maträtt eller för att man är blind eller döv eller att man inte fotar/redigerar lika bra som crewen i sig kanske gör - THIS PISS ME OFF! 

Allvarligt talat SKÄRPNING folket, har du ELAKA åsikter HÅLL DEM FÖR DIG SJÄLV, ska du ge kritik så ge det på ett KONSTRUKTIVT och MOGET och TREVLIGT sätt ! :) 

KOM IHÅG DET ÄR VI ÄLDRE SOM SKA VÄGLEDA DEM YNGRE! 
 
 
Så när ni sitter på¨nätet, uppför er väl, va en förebild, håll taskiga saker för er själva och tänk på en sak - det du säger idag kan vara orsaken till någons självmord imorgon. 
 
Lyssa på denna låt och inse ALLVARET med mobbning för detta är INTE okej!
 
 
 
 

Äntligen <3

Nu är bilddagboken ÄNTLIGEN raderad - så fruktansvärt skönt, ett leende sprider sig över mina läppar, en tung sten släpper och jag kan nu fokusera på bloggen, föreningen och så mycket mycket annat! DV har jag helt enkelt växt ifrån nu, orkar inte och alla hundratals bevakare får hänga med hit och duger inte det så fine inte mitt problem riktigt :) Nu ska jag pyssla med bilder några timmar till, sen sängen imorgon är det upp tidigt och full fart igen! :) 
 
 
 
Hejdå Dv - Hejdå puckon på hela internet världen - Hejdå meningslösa beroenden <3 

Benji 30 Januari 2013

Onsdag den 30:e Januari åkte jag, Benji & Johans syssling Mikael in till Alingsås för en riktigt kvalitets dag, Benji fick sig en ny sele - en Neongul Y-sele från Hurtta Lifeguard collection. Sedan gick vi iväg mot Noolhaga, runt och över berget, kastade pinne, lekte, tränade inkallning och bara hade allmänt roligt! =) Ner till djureparken där vi sa hej till dem små fåren (Som va både intressanta, söta, ointressanta, läskiga och konstiga på samma gång enligt benji) och sedan genom kongo ut till stranden där vi lekte i massor! :D 
 
Sedan gick vi till tåget, tog det hem och bla bla bla sånna tråkiga detaljer ;) Hursom Benji va superduktig vad gällde åka tågen, gå i selen, lyssna på inkallningarna och rubbet! :) Han är grym våran man <3
 
Alltid lika fint nere vid Noolhaga.
 
Benji vid stranden :)
 
Benji väntar spänt på pinnen!
 
Tycker det är väldigt viktigt för Benji just nu med miljöombyte, resa till andra ställen, nya dofter, ny slags stress, nya hundmöten, nya miljöer att lyssna och fokusera i och seriöst - vill man bygga muskler finns det INGET bättre ställe än Alingsås och bergen för det! Hit återkommer vi garanterat väldigt ofta, eventuellt en gång/veckan för här ska det bli finfina muskler! ;)
 

Benji 1 Februari 2013

Idag tog jag och Benji bussen till skara och mormor, bestämde mig att dels måste jag ju hälsa på mormor regelbundet, och då jag endå ska åka buss och kan ta med hundarna varför inte passa på att träna Benji på åka buss, ge han egentid och passa på att träna i en annan stad när man endå är där? 
Att åka buss är lite småruggigt tycker Benji, jag tycker samma ska speciellt när man sitter på låga säten - jag vill gärna kunna se ut, PRECIS som Benji vill. 

Vi får alltid sitta mitt emot bakersta dörren, vid sofforna och har alltid samma otur med LÅGA säten och fönstren HÖGT upp!  Detta gör att varken jag eller Benji ser ut, Benji skakade därför i början av resan men sen satte han sig lite mer i mitten av gången (Ja jag tillåter detta nu i början tills han lugnat sig och ENDAST när det inte är någon i närheten som stör sig, är det mycket folk måste han ligga vid mina fötter!) och blev genast lugn, han såg ut genom vindrutan! :) Bussresan dit och hem gick som smort sen, den linjen dem tider jag åker är bussen nästan alltid tom och resan flyter på väldigt bra - SKÖNT! :) 
 
Hos mormor va han otroligt duktig, imponerade faktiskt på mig, hälsade finfint på mormor, gick omkring lite och kollade runt,  fick frusna köttbullar av mormor och la sig sedan och sov och där sov han tills vi skulle gå ut och gå med Helene ;) 
 
 
Vi gick runt sjön så Benji fick springa lös, vilket han verkligen uppskattade, apportera pinne, springa lös och busa, döda träd *vissel* och sedan skulle han jaga bort änderna, skäms på dem att vara på land men lilla Benji har inte insett att somliga straffar gud med samma! ;) Han sprang mot änderna - kom ut på isen i kanten av sjön och *plums* haha han fick inte stopp utan halkade ner, med HUVUDET före rakt ner i sjön... TJOHO! Fick smått panik men höll mig endå lugn, han själv höll på att drabbas av panik då han bara halkade när han skulle upp igen, därför fick jag hålla mig lugn så han blev lugn, pratade med han och vägledde han med kommandon och gick fram till han och wips så va han uppe ;) Kopplade han en bit när jag sen kom på att jag ABSOLUT inte bör ha han kopplad! 35 minuter ifrån mormors, -3 grader ute och en totaldoppad hund i sjön som det fortfarande är is på... Lät han springa lös och såg verkligen till att han sprang HELA tiden runt sjön, gick upp till en enorm gräsplätt och lät han rusa där innan vi gick hem, stannade halvvägs hos Helenes syster (Helene va med oss på promenaden) där vi fick låna en handduk, skrubba Benji torr sen gick vi sista biten till mormor! :) Benji kröp genast ihop i soffan och somnade gott =) 
 
Såhär dagen efter kan jag säga att Benji INTE har feber, han är inte dålig bara trött ;) HAHA men vart fullt ös nu några dagar men han är endå sig själv turligt nog =) 
 
 
2 bilder från promenaden =) 

Sådärja :)

Första resan avklarad - det bar av mot falköping med Sandie, som fick leka med Tyson och jag har avklarat dagens uppgjorda fototillfälle =) Nu blir det strax lite mat här, muuums potatismos och schnitsel! :D <3 Sedan bär det av igen mot tågstationen, denna gången med Benji som följe och icke sa nicke vårat resmål är och förblir hemligt ett tag till =) 
 
Tänkte försöka pilla med bilderna från idag, men avvaktar lite till faktiskt. Pillar nog lite med bilderna från igår istället men nu får ni en bild från 30 Januari i Alingsås, bilden suger men jag är bara tvungen! ;) 
 
 
Ska fixa massa tidsinställda inlägg också med senaste dagarnas träningar och äventyr, massa ni har missat för att jag inte har orkat eller haft tid att blogga om det! :) Så håll koll ;) 

Godmorgon Lördag! :)

Pigga och glada allihopa, eller vad är det man säger? Blivit förhinder för dem som ska ha råtterna på deras gård så helt plötsligt fick man en tom förmiddag :P HAHA! :D om inte jag kommer dras bort till falköping i alla fall för att umgås med Johans syssling - Mikael och fota hans hund då så att säga :P va ju planerat så när jag endå va där :)  

Aja återstår att se men nu är både jag och Benji taggade till eftermiddagen så YEHA! :D 
 
 
Ännu en redigerad bild, inte riktigt lika nöjd men endå! :D

Godnatt :)

Bjuder på en sista redigerad bild nu :D dags att sova, imorgon åker gerbilerna till världens absolut bästa hem en gerbil kan ha och jag ska fota en hund troligen och sedan hem, ta med Benji och.. ja juste ;) det är ju en hemlighet ;) MUWHHA! :D 
 
puss på er
 

Hemliga photoshop Skills!

Har upptäckt att om man bara andas, tar det lugnt och bestämmer sig så är inte Photoshop svårt alls HAHA! :D jag har mina hemliga photoshop skills och kan nu - rädda MASSOOOOOR av bilder som annars kanske aldrig skulle blivit visade eller hemskt överredigerade <3 hejdå alla bajsprogram och hejhej photoshop forever and ever!
 
Här har ni före & efter bild ! :D
 
Förebild
 
Efterbild :D 
 
 
 
 

Bra dag :)

Haft en bra dag i Skara idag, Benji fick åka buss idag och hälsa på mormor! Blev en promenad med älskade Helene också! :D ja en bra dag och jag fick många fina fina bilder :) Nu har jag och sambon kollat 3 senaste farmen avsnitten tillsammans i sängen och nu ska jag diska och baka chokladtårta till gubben :) 
 
bloggar mer sen igen med bilder osv :D
 
 

Svar från frågestunden

 
Hade den 27:e januari en frågestund på DV men väljer att skriva svaren här, blir sjukt långt annars samt att jag endast kommer finnas på bloggen hädanefter. Så Enjoy it.
 
Beskriv alla dina djur med 3 ord var.
- Benji : Ovanlig, Sprallig, Dominant.
- Sandie Bell : Enmanshund, Smart, Sprallig
- Snookie : Nyfiken, Lättränad, Gosegris!
- Clasiey : Speciell, Underbar, Reserverad [till en början!]
 
Vad ser du fram emot/förhoppningar på 2013?
Att komma långt med arbetet inom HSRIS och driva det långt, sprida kunskap
och samtidigt ha väldigt kul med likasinnade.
 
 
Bästa som hände 2012?
En svår fråga - men min tid på Fyrfotat Katt & Hund i Alingsås helt klart!
 
Kommer du skaffa den lilla nakenfisen? 
Nej Johan vägrar ;)
 
Drömboendet, vad är det?
En gård på landet, ett litet stall med 2-3 max 4 hästar, en hundgård som leder ut från huset,
enorm trädgård med ett eget land där jag kan odla morötter, sallad, potatis och lite annat gott, sen får vi inte glömma kaningården också - vad är en bondgård utan kaniner?
 
Hur mår du idag?
Jag har absolut mått mycket bättre, avslutat min praktik så är väldigt rastlös - att gå från att jobba 6 ibland 7 dar/veckan till inget alls gör mig till ett nervvrak - att jag har otrolig smärta från navelbråcket och sover dåligt av detta gör inte saken bättre - men helt ärligt talat så vill jag säga att jag endå mår bra, har mannen i mitt liv och våra djur, det är allt jag behöver!
 
Hur hittade ni Benji?
Vi hade bara Ninja då, Sandie bodde hos mamma och vi ville ha en hund att jobba med då vi visste att Ninjas tid snart skulle vara förbi - så vi kollade på blocket, ringde på en annan hund och blev hänvisade till denna - tvekade inte en sekund när vi såg skicket han va i sen försvann "ägaren" spårlöst när historian och allt kom ut.
 
Hur hittade du Sandie?
Genom en klasskamrat som hade många hästar osv, bestämde att jag skulle med henne hem och rida ut nån dag, pratade om valparna dem skulle vänta och när jag var där och red va valparna ca 3 timmar gamla när vi sa att vi skulle ha en. 

Vad är din favorit ras?
Svårt att säga men måste nog svara Leonbergern.

Någon ful ras? (utseende)
Schäfern!!!!

Någon fin ras? (utseende)
Leonbergern eller Chines Crested !

Funkar hundarna bra med dina katter?
Ja oja! :) 

Hur träffade du din kille?
Faktiskt genom min allra bästa kompis, som även var god vän med Johan, jag hade datastrul och min kompis P kunde inte hjälpa mig utan bad Johan om hjälp som förklarade för P som sen skulle förklara för mig, slutade med att jag sa "be grabben skriva till mig direkt ist" och direkt när han skrev "hej" visste jag direkt att det en dag skulle bli vi.

Hur blev ni tsm igen?
Well vi träffades regelbundet, pratade ofta så på ett sätt va det aldrig riktigt slut heller,
svårt att förklara det bara blev som det va menat.

Vilka rasen har Benji i sig?
Rottweiler/Schäfer/Labrador

Vilka rasen har Sandie i sig?
Chihuahua/Pappillon/Chines Crested Powder Puff

Kan du berätta varför du vill ha chinese creasted?
I mina ögon är kinesen den ultimata hunden om man vill ha en liten, 
det är en smart, trevlig hund - tyr sig främst till en och älskar att arbeta och framförallt showa. 
En hund som är perfekt till min personlighet och mitt arbets sätt med hundarna - sedan är dem ju bara för fina också! (dem nakna, gillar inte dem pälsade sålänge man inte klipper dem ;))

Vad skulle du ha den till?
Till att leka, ha roligt, träna, tricka och showa! 
Utforska och lära
 
 
 
hur går det med alladin?

Alladin har jag inte vart hos eller haft nu på väldigt länge, mycket pågrund av min mage och tillstånd 
där - vi får helt enkelt se om jag ska ta över han igen eller hur vi gör, försöker luska på några alternativ där med.
Gillar trots allt den hästen väldigt mycket.
 
 
Hur många djur har du haft totalt?
OJ :o well... om jag slår ihop alla kaniner jag haft blir det nog.. 15 stycken skulle jag tro.. sedan kanske 60 marsvin (dem råkade föröka sig, föröka sig och återigen föröka sig så vi fick helt plötsligt marsvins uppfödning xD) sedan har vi ju inom familjen (mammas exmans föräldrar - blev som vårat på ett sätt) haft minkfarm, shettisuppfödning och gårdsgetter. 
Sen får vi inte glömma hundarna vi rehabilterat, haft på jourhem samt katterna, sen har vi haft undulater,
hamstrar, chinchillor [Alice & Cooper <3] och ja tvinga mig helt enkelt inte räkna ;)

Hur många halsband har du ägt? >:D
Antar du syftar på hundhalsband - enligt sambon för många enligt mig för få </3 
det värsta är att mass är BORTA?!?!??! KATASTROF!
 
Favoritbok?
Öhm.. längesen jag läste så glömt titeln men den va GRYM!

Favoritfilm?
Gröna Milen <3 

Favoritlåt?
Stiftelsen - Ur Balans <3 

Vad skulle du köpa om du var tvungen att spendera 1 miljon på en dag?
En gård - en gigantisikt gård! 

Vad gör dig glad?
Foto, matlagning/bakning, djuren, ridning och sambon <3

Vad hatar du?
Falska jävla primadonnor som inte har vett & etikett. 

Varför slutade du på Uddetorp?
Av personliga skäl - men jag höll på att gå under, min morbror dog i cancer, mamma fick samma slags cancer, jag va sjuk och blev sönderstressad och gav helt enkelt upp iden om att komma ur min depression.

När började du fota och varför?
När vi skaffade första digitalkameran så tog jag den och skulle fota hela familjen, som prompt vägrade vara med på kort - men smart som jag var gömde jag mig i buskar osv - i waz papparazii!

Nämn fem saker du är rädd för!
* Spindlar
* Läkare & Operationer
* Höjder 
* Hoppning 
* Att tappa kontrollen över mig själv.

Vad är du mest nöjd med hos Benji och Sandie? Nämn tre saker var!
Benji 
1 - Hans otroliga smarthet (som han visar när han bara vill)
2 - Hans otroliga framsteg och viljan att leva
3 - Hans matglupskhet!
Sandie
1 - Hennes trofasthet
2 - Hennes galna, busiga personlighet
3 - Hennes otroliga lyhördhet!!
 

Vad är du mest onöjd med hos de båda? Nämn tre saker här med!
Benji 
1 - Hans dominans
2 - Alla hjärnspöken och återfall 
3 - Att han absolut inte ens tänker tanken att pröva något som kanske inte alls är lika kul som att bara springa runt i en cirkel xD 

Sandie 
1 - Att hon inget föremåls intresse alls har (om det inte är en specifik leksak på eget behag)
2 - Hennes päls O.o
3 - Att hon inte säger ifrån tydligt när hon behöver ut (chihuahuan! :<)
 
Sandie som nyhämtad valp får stå för bilden. 
 

Renrasigt VS Blandraser

Jag har funderat länge, väldigt väldigt länge på hur en renrasig hund kan kosta långt över 20.000 :- när en blandras kostar 8.000:-

Saken är den, att om man är SERIÖS oavsett renrasigt eller blandrasigt så valparna ska ju absolut ha bra foder, veterinärbesiktas, försäkras med dolda fel, chippas och ett litet startpaket ska skickas med till köparen - man ska även vara noga med val av hem och se till att kemin mellan valp och köpare är rätt.

Sedan ska ju även föräldrarna vara genomkollade ordentligt, besiktning, ordentliga vaccinering - sedan anser JAG att istället för bara kolla "det rastypiska" så varför kan inte ALLA lägga sig på samma regel? Bara för höfterna är mer rastyiskt hos en ras så KAN den rasen även ha problem med armbågar, höfter, hjärta/lungor, ögon osv - så varför bara t.ex ögonlysa eller bara kolla höfterna? NEJ för om man VERKLIGEN skulle vara seriös så skulle man faktiskt kolla höfter, armbågar, hjärta, lugnor och ögonlysa - bla bla bla kostar multum I KNOW men varje individ OAVSETT ras kan ha problem med detta så varför då inte vara på den säkra sidan och veta exakt vad man avlar på?

Puckon kommer man möta överallt, blandraser är det INGET fel på, och tänk efter 2 ggr, vad är din renrasiga schäfer från början? Jo juste en blandras :)

Så varför är det då så´sjukt med överpriser på renrasiga? JO för foder, vaccination, besiktning, chipp, röntgen osv kostar SAMMA oavsett vad din hund är för ras/raser, ålder, kön osv - om hundarna inte diskrimeras inom vården varför ska man då som ägare diskrimerna hundarna?

Alla hundar har någon gång varit blandraser så just shup up eller något, min åsikt är helt enkelt att renrasiga hundar absolut INTE borde kosta sådant jävla överpris för DET är att tjäna pengar! För tänk efter, om ni har en kull på 6 hundar , varje hund säljs för 20.000 :- det är 110.000 :- för 6 valpar, OAVSETT vad du än säger nu så kan du ALDRIG övertyga mig att en renrasig valp kan kosta så otroligt mycket mer att föda upp med foder, leksaker, tid, besiktning, vaccinering, chippmärkning och ett eventuellt litet valppaket (som ni SKK uppfödare dessutom får GRATIS!) och kom INTE och säg att dem kostar mer för att tiken är undersökt för vad vet du? Jag kanske har underöskt min blandras också? I sånna fall är det EXAKT samma pengar det handlar om, eller nej vi icke skk reggade får ju betala mer för ni har ju era rabatter, valppaket osv!

Och ja då kontrar du med "renrasiga finns reggade i skk's databas" ja det gör dem, och ja du kan lätt på några minuter få upp din hunds stamtavla med historik om sjukdommar osv osv, MEN då kontrar jag med att om min blandras har 2 renrasiga föräldrar eller bra uppfödare så kan jag också väldigt lätt - enligt ett samtal faktiskt få reda på minst lika mycket om min hund. Min blandras har faktiskt en väldigt bra uppfödare, berättar i detaljer om det är något om min hunds mamma, pappa, mormor (alla dessa 3 finns hos uppfödaren) samt även syskon, till valpen, till mamma, till pappan och till mormorn - genast har jag en ganska bra grund jag med ;)

Och om ni nu ska komma med "men i blandras aveln är det svårt att kontrollera, oseriösa människor och bla bla bla" ja det finns gott om idioter, BÅDE bland blandras hundar OCH renrasiga hundar, vet en kompis som köpt en amstaff - denna amstaffvalpens mamma är avelshund för att dem ska ha KAMPHUNDAR, men detta är kanske påhittat för idioter finns det ju inte inom renrasiga hundar - right?

Ja det finns fördelar och nackdelar med allt - men det jag EGENTLIGEN Vill få fram och eventuellt DISKUTERA är KOSTNADEN att föda upp en BLANDRAS VS en RENRASIG hund.. VAD är om möjligt så mycket dyrare med en renrasig som inte en blandras valp behöver sina 8 första veckor i livet?