Narwania Öppnar!

Då mycket ändringar sker i livet osv - och denna blogg INTE känns helt aktuell så ger jag mig nu på en liten flytt. Får se om jag stannar kvar eller kommer tillbaka hit... Älskar denna blogg, trivs här och har ju hundratals finfina bevakare varje dag - MEN samtidigt är den inte aktuell och inte helt mig.. Så nu gör vi ett sista försök på en webbsida/domän som ÄR mig, som ger MIG förutsättningarna att ge bättre bloggning och så håller vi alla tummar och tår att vi stannar kvar - i flera år !:D Såsåså! In och kiiiikaaaa :D 
 
http://narwania.wordpress.com/ 
 

tålamod

ni får ha tålamod med den dåliga uppdateringen men jag har haft fullt upp :< funderar på byta bloggdomän.. älskar blogg.se MEN avskyr kodningen och krånglet att inte kunna byta header själv m.m - dessutom blir det så rörigt och oaktuellt.. DÄRAV kommer troligen en flytt ske framöver.. bygger på olika domäner just nu för att se vilken jag gillar bäst! häng ut för jag lever ;D
3 år!

idag (enligt klockan igår) ät
r det 3 hela år sedan jag och Johan blev ihop, visst är det sjukt hur fort tiden har gått, vi har skrattat och vi har gråtit, vi har haft det JÄVLIGT svårt ibland och haft folk som gjort allt för att få isär oss. dessvärre lyckades dem en kort period men vi fann snabbt varandra igen och nu är vi starkare än någonsin. Jag har aldrig känt såhär för någon annan förut, helt otroligt hur mkt man kan älska någon!

Dagen spenderades med svärfar, Johans mormor och morfar, Anders & Emmely! vi har grillat och haft trevligt, byggt på den STORA kaninhagen osv. mer info om det 'imorgon' med bilder från datan. Ja vi har haft en GRYM dag helt enkelt och nu ska jag sova! ska bara pussa och mysa mer med min grabb! ;D


Grattis på 3 års dagen världens vackraste Johan <3

dagens!

dagens käk blir en fattiglyxvariant ;)
i väntan

sitter och väntar på att farbror doktorn ska ringa upp mig.. evig väntan helt klart... suck! känner för att sova några timmar till...


Dagens ridning!

Eva - Aladdins ägare hängde med ut på en tur idag och kände lite på Aladdin, han går så fint så fint med henne så, visst går gärna ur form men endå lugnt, fint och snällt med henne :) Själv tog jag Sid - seriöst den hästen lider av ADHD alltså x*D Idag va han frammåt.. spriiiiingaaaaaaa... vi red bara korta rundan förbi hemska dalmatinen och kossorna - Sid som tydligen ska vara livrädd för kossorna va bara lite tittig, en pinne bakom gräset va MYCKET farligare får jag lov att säga :P I traven så fick han grisepass... Gick inte, hur jag än gjorde fick jag INTE upp han i trav.. eller jo några steg på slutet xD Han ville bara galoppera och löpa på.. O..O säger då det! ;) 
 
När vi kom hem igen la jag mig därför på banan och bara nötte på i galopp.. varv.. efter.. varv. efter varv.. brydde mig inte en sekund om formen - lät den komma av sig självt, ville bara ha fokus och lyhördheten och få han trött.. efter 30 minuter bara ren galopp på volten i båda varv så va hästen DRÄNKT av svett, han hade svettskum i pannan, på halsen, under schabraket, under magen, i skanken.. hehe ja överallt ;) Sadlade av och duschade HELA hästen i en ljummen dusch.. Kyla ner musklerna låååångsamt är viktigt även fast man gått av sig ordentligt på långa tyglar. Noga med att spola av svettiga hästar och svampa rent i ansiktet och gå med dem ordentligt, jag har hellre en lerig häst dagen efter än en häst som är stel, öm, har svettskav m.m... 
 
Kanske inte det roligaste att leda runt en häst i 20 minuter men jag finner det nödvändigt ibland, skulle egentligen gjort det idag men nu blev det bara 10 minuter skritt på långa tyglar, en ordentligt dusch och sedan ut i hagen med gräs i alla fall.. Imorgon blir det en låååååång och mysig tur, kanske bara i skritt kanske i alla gångarter. Men en längre tur och röra på sig blir det absolut, just pga den "korta avgåendet" idag.. 
 
Men han är riktigt härlig och släppte mer och mer i galoppen, idag va det höger varv som va svårast och vänstern superfin - gissar på att han va lite trött då han jobbat såpass intensivt i högervarv (självfallet också i vänster!!!!) det sista. Älskar den hästen alltså.. något kopiöst! Ska bli superkul att rota fram lite bommar och börja skutta smått med han.. ska försöka med det redan i veckan tror jag ;) 
 

Anklagelserna öser in - "jävla djurplågare"

Ja lite kul är det allt, ojoj vilken djurplågare är. Bl.a är jag djurplågare nu för att vi flyttade från våran lägenhet på 30 KVM till ett HUS på 85 KVM med tomt på 1000 KVM. Ja jag erkänner, visst är det riktigt hemskt mot hundarna? Ännu hemskare är att Benji fått sig en stabil flockmedlem som uppfostrar och tar han vidare i sin utveckling som hund, bara för han inte är kastrerad. OM jag skulle kastrera Benji skulle det kosta mig 3000:- MINST, sedan är det mer eller mindre GARANTERAT att det tillkommer komplikationer + ökade utgifter.. 3000:- garanterade pengar för bara kastreringen, sedan är det bensin - sedan är problemet då, HUR håller man en Benji stilla? Kom inte och säg koppel eller binda.. för det FUNKAR INTE.. han tuggar sönder och drar av allting. Dessutom är Benji 4 år, vad skulle en kastrering ens hjälpa honom med? Han kommer fortfarande va lika intresserad av löptikar i höglöp, han kan bara inte kidz få. Bara onödigt i mina ögon att slänga ut över 3000 spänn på en hund som inte kommer bli bättre för 5 öre - thats it. 
 
Istället har vi fixat en tjej som Benji ÄLSKAR och som gillar han lika mycket tillbaka, så vid löptider kommer Benji bo där. Benji blir inte alls hyperstressad vid löp som folk påstår, ja han reagerar och vill sätta på tiken i fråga vid HÖGLÖP - men han bryr sig inte för 5 öre om tiken innan.... 
 
 
Nu är jag djurplågare för att jag bor i hus, har flera hundar, har fri tillgång på foder, inte avlivar Benji utan har tålamod att arbeta med han - några fler orsaker jag har missat? 

Aladdin F.L 20 Maj

Idag tog jag och Aladdin bara några varv på banan, igår vilade han faktiskt och idag ville jag testa rida han i repgrimman. Eftersom han aldrig har gått i repgrimma förut blev det mycket hjärngymnastik att ridas utan bett och endå förstå rätt hjälper. Jag tycker han förstod RIKTIGT BRA och skötte sig suveränt. 

Det enda som va lite svårt och klurigt va just att svänga MEN i slutet gjorde han superfina svängar på LÅNGA tyglar :') Underbara älskade travare <3 Belönades med massa äpple och gott grönt gräs, och att gå ut i hagen såklart UTAN täckte och rulla sig i leran ;) 
 
Världens finaste polle är du <3 
 
Jag kanske också borde tillägga att han tog trav - skritt växlingarna superbra och även trav - halt superfint! Nu ska vi nöta in repgrimman lite mer på banan och få allt att sitta till 500% SEDAN bär vi ut i skogen och latjar runt även i bara repgrumman.. TJOHO ;) Tänk vilka underbara långritter när man slipper tränsa på och av hela tiden.. HATAR verkligen när hästar äter med bett.. *brrrr* gör ont i hela mig.. Men nu kan vi ut på fikaturer för både häst och ryttare utan massa extra saker, tränsa av och på och riskera tappa rädd häst i skogen när man krånglar, nu är det bara grimskaftet och binda upp hästen vid ett träd och fika på ;) Dessutom.. tänk er barbacka turerna i solnedgångarna utöver en fin äng med bara repgrmman på... HoHoHoHo... 

Lutar åt...!

Lutar åt att jag kommer börja ta emot häst för tillridning/utbildning nu! :D Finns ledig stallplats i stallet här nu när Cantor flyttade och LUTAR åt att jag då kommer få ta den om jag vill för att ha häst på utbildning där. 
Först ska hagen vila upp sig osv men sedan kommer det kanske komma igång, vi ska kolla mer på det och prata mer om det - MEN om du skulle va intresserad, har funderingar m.m m.m - eller vet någon som söker något sånt här till hösten kan ni gärna hojta till! :D 
 
Men MAILA mig på hundtranare@hotmail.com OM du skulle vara intresserad av utbildning, tillridning, inridning m.m :) Så diskuterar vi saken, jag svarar på frågor m.m :) 


vshf just nu

Just nu är det lite rörigt, jag har tvingats ställa in lördagarnas event pga sjukdom - men vi kompenserar er med GRATIS fotografering (för VSHF medlemmar) HELA sommaren! :) vi jobbar på och struktuerar upp det, 2 stycken valde att avgå just för att dem inte ville längre helt enkelt. Men vi har nya som tagit dessa platser och jag ska nu inom kort få upp information om dessa på våran hemsida helt klart. 
 
Så ha tålamod mina vänner :D
 

En djurplågares bekännelse...

Ja det är nu dags för mig, att bekänna mina hemskheter. Jag har fått veta detta om mig själv, via nätet. Tydligen är jag ingen djurvänn utan en hemsk person som inte bryr mig om mina djur - fränt va?

Alla vet ju i princip om Benjis historia - levt i bur, misshandlad, utan mat m.m m.m - och beteshund till kamphundar, detta va hans liv i 2 år. Vi köpte loss han, varje dag va en kamp om hans liv, skulle han klara sig? hade organen tagit för mycket stryk? Skulle han orka kämpa på? Skulle han någonsin funka med andra djur?

Idag har vi haft han i över 2 år, det har vart MYCKET upp och nedgångar, mycket kämpande och mycket tårar, blod svett - men även skratt.

Benji är INTE världens mest stabila hund, det erkänner jag men vilken hund med den bakrunden är det? Han funkar bra med våran flock och utvecklas för varje dag som går. Lisa, min kompis hund och han leker och dampar och gosar också - hon är osäker, nervös och säger ifrån till han - han viker undan, han gör samma sak till henne och hon viker undan. Han har lärt sig och lär sig hundspråket mer och mer för varje dag som går, mycket tack vare Saga faktiskt.

Vad beträffar andra hundar så är Benji på, han är glad, ivrig och explosiv med sin energi, han skuttar gärna på, hoppar och är på - han leker genom att springa, ha dragkamp och gärna brottas - han är inte tyst för 5 öre utan pratar och låter som en mördarmaskin - men han leker.

Och JA Benji har gått på EN hund tidigare, en hanne som flög på han först. Men vilken hund har INTE sina fiender?

Benji har haft en tuff bakrund och idag bor han i en flock med 2 katter, 2 kaniner och 2 andra hundar - detta funkar superbra, visst han och hannar går inte alltid superbra, varför? Ja av samma anledning som hannar ofta har problem med varandra, det blir revir, hot m.m. Men han har flera hannar som han är bästa kompis med, Alfons, Ludde, Jesper bl.a sedan finns det flera tikar han har lekt och så med också, senast nu va det Lisa - en osäker dobberman/labrador tik som inte är sen med att säga emot till Benji som går undan. Alfons dominerade över Benji också, han var endå en chihuahua/tax hanne, och Ludde & Jesper är INTE sena med att ryta ifrån heller - så att Benji är en livsfarlig hund.. Nja..

Benji har sina problem, vi har fått våra bakslag men nu går allt frammåt igen. Visst han har kunnat försöka "skrämma" mig genom att bita tag och mot mig, morra mot mig osv - men gör någon skada? Inte då. Han vill testa, se sina gränser. Med sin bakrund har han aldrig varit valp eller unghund, han testar sig fram. Om Benji hade varit livsfarlig hade mina syskon aldrig någonsin fått va ute och leka med han själv, aldrig att dem skulle få leka och grejja med han inne - dem hade inte fått vara i närheten av han, absolut inte. Han skulle gå runt med munkorg överallt osv då - men han är inte livsfarlig.

Han är en hund som är missförstådd, han har inte lärt sig rätta kroppspråket och han har inte fått va valp, utvecklas och lära sig rätt. Han är sen i utvecklingen och har gjort stora förbättringar sista tiden, enorma helt klart. Han är en go hund som tyvärr är väldigt lätt att missförstå.

Hans kroppspråk är lite mer avancerat att förstå - han kan lätt gå från glad till stressad och orolig, när han blir stressad så hanterar han inte alla situationer så bra och kan därav reagera i ett utbrott. Detta är ganska lätt att lösa, läsa av i tid att "nu börjar hunden bli stressad" och avbryta aktiviteten och LÄRA han att varva ner, ta det lugnt och andas. 

Avbryter man där och "tvingar" han tagga ner så är han helgo igen. Han är ett litet geni som tyvärr är smart för sitt eget bäst, visst gör han mig tokig och galen ibland - men jag älskar han endå. Jag VISSTE vad jag tog åt mig när jag tog hem han, jag VISSTE hur mycket arbete det skulle bli när han köptes, jag visste allt detta - jag VET att denna hund kommer jag få jobba med till dagen han dör, men jag gör gärna det - jag tycker det är kul. 

 
Men absolut, kalla mig djurplågare, icke djurvän och att jag inte tänker på hundens bästa, för det gör jag. Han mår inte superbra - men med tanke på omständigheterna så är det väll inte konstigt? MEN han mår inte heller så dåligt att han måste avlivas, han funkar endå i vardagen, visst är det sjukt störande att han nu börjat få sådant självförtroende att han fått tendens att börja jaga, men detta stadie kommer alla hundar till i en viss ålder - då är det bara bita ihop, andas och kämpa på. Skriva av sig sin ilska och träna träna träna träna - tillslut släpper det. 
 
För mig är det ENORMA framsteg att han kan umgås och socialisera sig med HELA flocken + en osäker hund som säger ifrån, kaxar sig och som LÄTT hamnar i bråk som välkomnas in i flocken och dem leker, busar, går promenader m.m m.m ihop. 
 
Benji är kanske inte världens största ängel och mest oskyldiga hund, visst kan han hitta på jävelstyr, sno mat, kaxa sig med hundarna, skrämma upp katterna i träd, jaga rådjur och harar, försöka se om han kommer undan om han naffsar och morrar mot mig.. MEN om vi ska renskrapa din hund till ytan, hur oskyldig är den? 
 
Benji behöver tid och tålamod - fysiskt är han 4 år nu, men mentalt är han 1, har man aldrig haft en sådan här hund så vet man inte heller hur det är, hur mycket arbete, hur lång tid det tar att få en sån här hund, vilka små signaler man måste uppmärksamma - framförallt hur mycket tid och energi det tar på en att ha en sådanhär hund. Benji är en på miljonen, bara det att han friskförklarats av veterinären efter sin bakrund, med friska fina organ - bara DET är en på miljonen.. Hans mentalitet är absolut inget att avla vidare på och det är heller inget vi kommer göra. 
 
Benji kommer få gå här i våran flock, träna, leka, leva livet, äta mat och förgifta oss med vidriga fisar och driva mig till vansinne tills hans dag är inne. Som det ser ut nu blir det ett tag kvar tills dess - men allt hänger på hans hälsa och mående, vi hade rejäla bakslag ett tag men allt detta är borta nu, han kan fortfarande sticka efter vilt men det får vi jobba med - dessutom är det inte svårt att ha hunden kopplad, det ska dem endå vara enligt lag. 
 
 
Att jag inte skulle bry mig om djuren gör ont i mig, för det enda som faktiskt får mig att gå upp på morgonen är djuren, att hundarna ska ut, katterna ska ut, dem ska ha mat, det ska tränas, lekas, gosas m.m m.m - dem är drivkraften till att jag ens bryr mig, dem är anledningen till att jag faktiskt finns.. Dem är mitt allt, jag bryr mig mer än någon annan tror. 
 
 

Fotograferande 18 maj 2013

Bjuder på lite bilder jag fotade 18 Maj :) 
 
Snöbollen
 

Sandie rider på Snöbollen ! :D
 

Snöbollen!

Hundarnas sista dagar !

Orkar inte blogga om varje hund varje dag - haha har noll koll dessutom just nu faktiskt.. Är garanterat över 30+ i solen så hundarna kan inte göra så mycket.. Dem badar i sin pool och i bäcken, leker och studsar och hoppar och far.. Är med på äventyr på dagarna och går små promenader. 

Emmely & Jag har börjat umgås mycket, hon har en Dobberman/Labrador tik som är osäker på andra hundar, men funkar finfint med mina. Så dem har fått träffats och leka och umgås 3 - 4 timmar varje dag nu - SKÖNT med sällskap! :D 
 
Lisa skäller glatt!
 
Men ja hundarna då? Jo promenader tillsammans, kastar boll, apporterar, leker, badar, plaskar och vilar.. värmen tar ut dem tillräckligt så det är ganska lugnt på träningsfronten.. Värmen + att socialisera in sig med Lisa, som dessutom är osäker osv - tar ut hundarna rejält ;) Att dessutom vara ute och leka, promenera och träna lite smått - ja det räcker till bra =) 
 
Lisa lär ni nog få se mycket av, Jag & Emmely kommer träffas varje dag och låta dem busa och leka!

För att jag inget liv har...?

Har typ inget liv, är uttråkad och ska se vad det är alla andra är så heeeelt inne i helt plötsligt - dessutom, om man trivs med det kan det bli nya varianten av frågestund? så..
 
 
 
 Ös på med MASSA frågor - genom att klicka HÄR!
 

(gammal bild) 

Uteritt i kvällsol!

Idag red jag ut Aladdin barbacka i kvällsolen - red ifrån stallet klockan 20:00, kom hem 21:30 ;) haha endå va det ingen lång tur är det pinsamma.. brukar väll ta 25 - 30 minuter MAX att skritta denna rundan barbacka, men när man fastnar i en timme om inte mer och pratar med Lg, Eva, Roger, Marie, Emmely & Micke så susar tiden förbi ;) Mycket prat - liten verkstad eller vad säger man? ;) 
 
Mysigt va det i alla fall att skritta ner barbacka utmed grusvägen, upp på travbanan och att ha en klarblå himmel med rosa nyanser och en VARM solnedgång i ryggen - lite sagostuk över det hela. 

När vi svängde av vid våran uppfart hemma så körde en motorcyckel om oss - Aladdin som tydligt ska vara rädd för motorcyklar traskade bara stabilt på! :) Härligt med framsteg <3
 
Jag & Aladdin fastnar på kort när Eva leker med vår systemkamera ;) 

Sid Vicious 17 Maj 2013

Igår fick ju grabben vila och idag tog jag ut han på banan medans hans ägare + Micke satt på terrasen och kollade på när jag red han :) Han gick fint faktiskt, ner i fin form - även fast formen va lite ostadig idag och vi jobbade på med skritt - galopp övningarna! :D Han är så fruktansvärt rolig att rida att det nästan är sjukt, helt imponerad över hur fint han går, lyhörd och villig att arbeta. Vi tränade på stå still länge med medans jag pratade med dem andra, gick sådär, ibland klockrent och inga protester alls och ibland studsande, stegrande och slag med hovarna ;) 
 
Skänkelvikningarna går frammåt, undan höger klockrent och undan vänster tjaffsigt MEN fick till superfina undan vänster också, behöver hitta rätt knappar och få fram han mer bara tills han blivit mjukare i vänstern överlag :) 
 
Red han i ungefär en timme, 22 ställde jag in han i boxen, svettig och trött ;) får lov att säga att fast jag red såpass sent på kvällen så RANN svetten av mig med.. va 20+ i SKUGGAN ;) Skönt att värmen äntligen kommit ! :D
 
 
 

Aladdin FL 17 maj 2013

Idag fick Aladdin en lugn joggintur ut själv, var tänkt jag skulle klättrat ihop med Emmely med Engil hade tappat skon. Så vi joggade bara en kort runda själv, tog väll 20 - 25 minuter =) Försökte oss på en galopp på en mjuk, mosklädd traktorväg.. resulterade i en travare i full travartrav och en förbannad Emelie ;) Inte okej för 5 öre. Framförallt inte då hans ägare ska kunna rida han och då får det INTE ske. Efter lite tillsägningar och ett par stycken "gör om - gör rätt" så tog han ett par fina galoppsteg och vi saktade av, belönade och skrittade vidare förbi kossorna och förbi dalmantinen, som faktiskt för en gångs skull VAR INNE! *tjoho* travade resten av biten hem sen :) 
 

Aladdin FL 16 maj 2013

Idag red jag och Aladdin ihop med Emmely & Engil och Lotta & Jupiter ut på en långtur, 3 timmar var vi ute. Riktigt mysigt va det! :) vi red över andra sidan vägen, upp mot hangelösa och Lindärva, mötte på massa faror på vägen om vi frågar hästarna. T.ex en helt vanlig stig, Jupiter gick först och det va LIVSFARLIGT så han vägrade gå, Jag la mig först ist, ojoj hovavtryck efter en annan häst som skulle äta upp oss ;) Sedan kom vi fram till ensilage balar - det blåste lite så platsen svajade runt i luften, INGEN av våra 3 vågade sig förbi HAHA! Fick sitta av och LEDA förbi Aladdin.. Sedan va det farligt vatten, farliga granar, farliga spöken, farliga STENAR m.m utefter turen, en riktigt spökrunda helt klart ;) Men att stå still och prata med folk, rida förbi kossor, rådjur som stod en halv meter ifrån oss, folkracebilar (dock stillastående) m.m m.m va inte det minsta farligt, inte heller mötande hästar! 
 
En riktigt mysig tur hade vi, mycket skratt och prat - mestadels skritt faktiskt men även lite trav och nån galopp. Aladdin och jag testade en galopp själva, ifrån flocken! JAJAMENSAN! Där satt den, klockren SUPERFIN galopp :') Som jag längtat, nu ska vi bara få till det flera ggr ;) 
 
 
Kan också tillägga att bussar, motorcycklar, bilar, lastbilar.. öhm ja fordon av alla dess slag INTE va minsta läskigt idag, stencool bara traska rakt förbi - DUKTIG HERRE!

Aladdin FL 15 maj 2013

Idag fick lilla gubben vila och traska runt i hagen, ha en liten slappardag - det är viktigt ibland! :) Förövrigt, har ni tänkt på det? Jag skriver i princip ALLTID - Alladin, alltså med två L - MEN han stavas Aladdin - med två D ? xD Kompisens travare Aladdin stavas också med dubbel D.. Hmm... undra hur dem tänkte där.. ;) 

Favorit i repris

Sid Vicious 15 Maj 2013

Idag - onsdag så fick Sid gå ett rejält dressyrpass på banan, rider kvällstid nu när det är så varmt på dagarna. Han skötte sig finfint faktiskt och imponerade mycket väl, undrade ett tag om det va samma häst ;) 
Jobbade mycket med formen och skritt och galopp, att ta galoppfattning på skritt med bibehållen form - in i samlad galopp också, för att behålla formen ner i halt och upp i skritt igen. Han va riktigt duktig och gick verkligen superfint. Lyhörd och sansad och tyckte det va roligt att få jobba på. 
 
Skänkelvikning undan höger tar han direkt, undan vänster är jobbigare och han tjaffsar emot mer, hans svåra varv är vänster och han blir lixom, "låst" eller vad man ska säga, han har inte lika lätt för det. Därav jobbar jag mycket för att lösgöra han åt vänster och tänkte fortsätta med det nu ett tag! :)  
 


Jag har också fått för mig att Sid kommer bli riktigt grym som hopp/terräng häst - därav ska jag skola in han till hopphäst sen ;) Våran paddock funkar ju kanon så den ska bara finharvas och göras klart det sista :D Sedan ska vi börja leta hinder m.m - sen du Sid ;) då jäklar blir det hoppa av ;) 

Aladdin FL 14 maj 2013

Red ut ihop med Lotta och Jupiter idag, red samma runda som med Sid - förbi kossorna, förbi kurt och Majsan hem :) Aladdin va riktigt trevlig faktiskt att rida, mjuk och lyhörd - lite lite väl frammåt men tar förhållningarna bra. Red lite slalom i skogen mellan träd - skog är då bra till mycket minsann ;) Den där dumma dalmantinen kom ut och jagade hästarna - ingen ägare ens i närheten *suck* vet inte vad man borde göra, lust att binda fast hundkräket i ett träd, knacka på och säga "förlåt men min häst kicka ihjäl din hund, han ligger där uppe i diket" då kanske dem fattar? Eller? 
 
Vi testade en galopp också, Aladdin bara drog iväg med mig.. suck! Men jag blev arg, gjorde en förhållning - gör om gör rätt! :D Poletten trillar nog ner snart igen ska vi se ;D Lite mer klumpande i skogen off road för att ha ordning på fossingarna innan vi traskade hemmåt på långa fina tyglar! :D
 

Sid Vicious 14 Maj 2013

Idag så red jag ut på Sid själv en sväng - vi red en liten runda förbi kohagen, huset med hästhataren och hans hemska dalmatin och sedan förbi Kurt och vägen förbi gamla IP och Majsan hem ;D Sid va riktigt fin faktiskt, glad och posetiv, frammåt och energisk! :) Han trampade på riktigt bra och lyssnade finfint på mina förhållningar. Vi tog rundan i mycket skritt och galopp - börjar träna mycket övergångar mellan skritt, galopp och halt nu och det funkar sjukt bra! :) Älskar hans galopp helt enkelt :') Hos den där killen som HATAR hästar, han har en dalmatin som dem alltid har lös ute som JAGAR hästarna, idag jagade han och högg efter Sids haser - ägaren då? Jo han stod i trädgården, kollade på mig när jag ryter ifrån till han och bara går därifrån? Lockar inte på hunden eller något.. så jävla irriterande! Tur inget hände helt klart.. 
 
På vägen hem när jag ville trava Sid lång och låg blev han förbannad, han ville galoppera mera ;) Därav gjorde han något ryck och jag slog upp skadan i handleden igen *suck* men en mysig tur på en mysig häst! :D :* 
 

Enorm update

Ska sätta mig nu och göra en ENORM update - inte orkat blogga en sekund nu när det varit sol,l fint och 25+ i SKUGGAN heeeelaaaa dagarna <3 dem har jag spenderat ute med gubbe, djur och Emmely!! :D Nu är det regn påväg in, kvavt och kolsvart på himmlen - åskan hotar hotfullt att bryta ut också, så NU tar jag mig i kragen och uppdaterar ALLT jag missat ;) 
 
 
 

bruuuun! (med sol;))

jag har alltid och kmr alltid vara mörkare i hyn än 'medelsvensson' men när solen skiner på mig blir jag ÄNNU brunare - snabbt! :> enda jag finner svårt att få färg på är benen.. dem är alltid ljusaste delen på min kropp hur jag än gör :<

aja bild på DAGENS bränna! (av att bara va ute och greja)
vilken dag!

vilken underbar dag detta vart och fler bra dagar väntas! :D helt underbart, ska försöka blogga ordentligt ikväll om ridningen, hundarna, dagarna osv :> nu ut i solen igen <3
blandade bilder

Dykande svala :) 
 
Svala
 
Mysig fågel!
 
Bilder från fotografering i Lidköping - Framnäs 11 Maj 2013

Amstaff style!

Saga har idag badat och plaskat och lekt - bjussar på bilder som är fotade av mig eller sambon ;D
 

fånga vatten är bra!
 
 
Bada är skönt helt klart! 
 

Skadad handled..

Lyckades skada handleden igen när jag red idag, yepp min vänstra som jag slog av i vintras.. heheheh hur jag lyckas..? ingen aning.. ska snart blogga om dagens ridnign och allt annat som skett under dagen med.. vilken dag säger jag bara.. OjOJ!
 

Sid Vicious 13 Maj 2013

Sid gick ett ganska hårt pass igår med mycket galopp m.m på volter osv, därför ville jag idag att han skulle få gå ett lugnt pass och få sträcka ut. Pga blåsten och hur jag själv mådde hade jag absolut ingen lust att rida, inte kul att rida ut när himlen hotar med åska och ösregn dessutom, därav så tog jag in Sid och så myste vi massor, ryktade han i kanske 20 minuter och bara myste, redde ut svansen och manen och skärde upp morot till han också, på med longerlinan och sedan ut på banan! :D Även Sid fick alltså lattja runt och busa ute på banan, tyckte det va perfekt för han att få röra sig fritt, utan sadel och utan ryttare på ryggen utan bara sträcka ut själv i skritt och trav, använda hjärnan och bara ha roligt lite grann. Blev en del longering med inkallning för Sids del, han är så signalkänslig och fin och bjöd själv in till att traska runt på volten så why not! :) Han lärde sig direkt att när jag sitter ner = inkallning och mumsig morot ;) Står jag upp och säger "hoo" ska han bara sakta ner eller stanna till, dock är han tränad att gå in när man gör halt + att han ville väll se om man fick morot varje gång, men det får man ju inte såklart ;) men gick allt bra det också tillslut :D 
 
Vi hade ju finfin underhållning med bilbingo, tutande bilar och speakern ;) Men dem bryr sig inte direkt, stannar upp och spanar lite åt det hållet bara om man tillåter annars kör dem bara på som vanligt ;D 
 
Kände att Sid inte bara kan traska runt på volt idag så vi körde lite följa john vi också - TJOHO ;) Sid ville dock inte alls ha ett närliggande spår och gå nära mig som Alladin gärna gör, utan Sid håller gärna rejält avstånd och går några meter ifrån på sidan och gasar upp istället - HAHA aja inte mig emot, vi skulle ju endå bara lattja runt ;) Efter mysiga lekar och en rolig stund fick han också traska ut i hagen utan täcke dem sista timmarna före insläpp :) Mysigt att vara ute ju! :) 
 

Ännu en sådär tusen år gammal bild :) jag SKA ge mig ut med kameran snart.. hehe jag lovar ;) 
 

Alladin F.L 13 Maj 2013

Idag tog vi en paus från ridningen och bara stod i stallet och myste, lång och noggran rykt före och efter, ut på banan i grimma och longerlina och bara leka, vi lekte följa john och tränade på buga, pussa och rygga! :') Med morot i småbitar ner knöckad i hela jackan hade vi det riktigt roligt, himlen va svart och hotade med regn och åska och vindarna va kyliga och ganska kraftiga. Men vi lekte runt, busade och sprang, vände, ryggade och gosade. Mumsade på massa morot och bara levde livet. Skön omväxling från ridningen, bra hjärngympa och ett bra komplement att låta hästen röra på sig fast man inte vill rida, vill inte heller låta dem stå dagen efter ett pass på banan när det blåser så kyligt. Då kan vi ha mycket roligare ihop med lekar och massa gos! 
 
 
 
Dem gick i regntäcke när jag kom ut, för att jag skulle slippa ha sjöblöta hästar när jag skulle rida då det regnat till och från hela dagen, men släppte ut Alladin utan täcke sen när jag va färdig med han, gör inget om han blir blöt och lerig då :) Bara skönare för han att slippa täcket! =) Ryktade Alladin massor och noggrant efter lekstunden på banan, hela hästen glänste och va allmänt snyggast i stan :* Riktigt fin liten herre är han, hoppas på sol och fint väder nu så jag kan fota nya snygga profilbilder nån dag med så ni slipper se dessa gamla
tråkiga bilder! :D 
 
 

Skaffa en SNYGG och ENKEL hemsida! :D

För dig som alltid velat ha en SNYGG och ENKEL hemsida har jag nu bästa tipset, bygger upp min hemsida till min förening på denna sajt och är MER ÄN NÖJD! Därför tipsar jag nu DIG om det! :D Så in och börja jobba på, gratis dessutom ;)
 
 
 
 
 
(för dig som vill scanna med smartphone!)

Du kommer absolut INTE ångra dig utan du kommer va glad att du klicka in dig ;D dessutom förbinder du dig inte till något utan kan enkelt som en plätt radera hemsidan igen om du inte är nöjd! :) 
 
So So in och börja bygg, nörda och testa på dina kunskaper ;) 

Benji the last days :P

Ja Benji då? herren som ena dagen är världsbäst för att i andra dagen förtjänar att spikas upp i taket, ja för stunden ligger han här tätt brevid mig och fiser vidriga fisar.. Igår vaknade jag av att han spydde, sedan fick jag städa hundspya HELA förmiddagen.. på toan, hela hallen, hela datarummet.. hela tv rummet, hela sovrummet *suck* jäkla hund! MEN så går det när man snor mat från bänken så fort tillfälle ges helt enkelt! 
 
I träningen har han faktiskt börjat ta sig nu, tränar lydnad med linförighet - alltså endast i koppel och ett enkelt halsband. Han börjar ta sig mer och mer, inget jätteavancerat vi gör utan fotgående, sitt och stanna, ingångar och kontakten + läggande. Han är otroligt glad över poolen hundarna har fått förövrigt.. tror han ÄLSKAR sin pool massor, gottigott vatten att dricka ur och superkul att studsa runt och plaska efter en tennisboll man har skickat ner i polen, ja förhoppningsvis kommer polen vara poppis nu för hundarna under värmen, värmen vill vi ju ha men då behöver hundarna också få svalka av sig rejält med. 
 
Förövrigt har vi också kunnat binda han nu kortare stunder UTAN att kopplet tuggas av, sure han gräver, rycker och sliter lite i kopplet men korrigerar man går det! :D 
 
Han gav mig också en finfin flygtur här för några dagar sedan.. Husse stirrade upp Benji MASSOR när han va i koppel och matte va illamående och allmänt slö, kompisen gick till kaninerna i hagen och Benji tyckte det att JAG VILL OCKSÅ och drar iväg ALLT han har runt mig och jag flyger efter... yey superkul.. blev riktigt förbannad då helt klart.. *suck* varför Benji.. VARFÖÖÖÖR? 
 
hehe aja ett steg fram och 3 steg bak ;) 

Senaste dagarna med Saga

Senaste dagarna med saga? Ja henne vet ni endå en del om! :) Vi har börjat dirigera med flera "Mål" nu, alltså flera objekt som ska hämtas in. Det är bollen, ankan och "dummyn" tycker hon gör stora framsteg, fuskar ibland men har varit fin, tagit dirigeringarna bra, lyhörd och snabb! :) Tycker helt klart hela går otroligt bra frammåt! :D 
 
Men vi har också börja tricka lite som smått, tricken som funkar hitills är buga och sitta fint, men har även börjat på en version av "farlig hund", är bara osäker på hur jag ska gå vidare med tricket.. klicker vill jag använda mig av men hon är rädd för den gillar den INTE.. försökt vänja in henne men tror hon får ont av ljudet eller finner det väldigt obehagligt så vill inte utsätta henne för det helt enkelt. Men vi tränar bara för att det är roligt, trick är absolut INTE hennes favoritsyssla heller så vill inte nöta det för mycket, vill bara ha roligt och variera träningen med henne, så det som blir det får bli :) 
 
 
Även dags att dra med kameran ut till denna dam och börja fota henne mer ;) Tänkte också faktiskt ge oss på klättrningen och dra ut i skogen nu när det slutar blåsa förjävligt och vara storm och köra balansövningar + muskelövningar! :) Vill inte överbygga henne med muskler men tycker endå det är viktigt att hon får klättra, hoppa och nöta balans + motorik helt enkelt! :) Mår hon bara bra av helt klart :) 
 
 

Sandie sista dagarna!

Har ju slarvat med uppdateringen men sista dagarna har Sandie tränat trick, busat runt och försökt busa med Saga, genom lekmorr, buginviter, försökt att brottas med Saga  har hon tappart försökt få igång en lek, dessvärre när Saga ger gensvar och lekhoppar mot Sandie så rusar Sandie därifrån och ser ut att skrika "HJÄÄÄLP DU ÄR STOOOOOR!!!" haha fula hund <3 

Sandie är duktig inom både lydnaden och tricken och gör stora framsteg, hon gör allt med sådan glädje, energi och inlevelse att det är helt sjukt! Full fart hela tiden ;) Hon är helt enkelt bara BÄST! ;) 
 
Min lilla superstjärna är hon, ska försöka få oss filmade nån dag också, och så hoppa lite igen, hon älskar ju hoppaaa! ;)
 
 
Ska ut och fota nya bilder på henne nån dag med, i vitsipporna, kameran har mest legat och samlat damm det sista.. skäms på mig ;) 
Får lov att säga att hon desustom börjat springa runt med pinne i munnen mer och mer, så söt är hon när hon gör det ;D Busen nummer ett  :') 
Vi har börjat busa massor med pinnar osv ute, trickat och tränat lydnad! :D 
 
Juste, hundarna har ju fått upp en pool ute med, inte alls djupt vatten men va ute och städade på tomten häromdagen så fick hon vara med, hon va så söt för låg en pinne i poolen jag tyckte fick ligga kvar, icke sa Sandie som tyckte att om vi läggar ALLA andra pinnar i en hög ska den också ligga där, så hon sprang runt poolen, funderade och funderade.. hoppade i med framänden i vattnet, roffa åt sig pinnen och la den snabbt bland dem andra pinnarna igen :') Hur söt får man bli?! :D

Sid Vicious 12 Maj 2013

Red igenom Sid på banan också, han har kännts oren ett tag men sett mycket fräschare ut efter vila och sedan promenad och sedan longering i 2 dagar! :) Så satt upp på han idag och red igenom han på banan - kändes MYCKET fräschare! :) Vi tror han fått någon spark, såg ut som det och att det va därför han va lite oren, men idag gick han klockrent :) Visst huvudet lite väll högt men inte arbetad på det viset ännu! :) Jag har fortfarande svårt att hitta rätt takt osv i hans steg i traven, han tar så små och raska steg att det inte är klokt HAHA! ;) Men han fick riktigt fin travlängd när jag ökade upp traven ;) 
 
Kände även igenom han i galoppen och håhåh han är riktigt fin i sin galopp faktiskt :') Kommit mycket längre än Aladdin men mer jobbad också så inte så konstigt :) Blev mycket galopp i båda varven :') Vi Tränade också på dem där HEMSKA halterna som han verkligen hatar, han sparkade, slog, frustade, studsade, slog med huvudet, hotade med stegringar, stegrade smått - stod still en sekund, blev klappade och så gick vi ;) Han blir ALLTID lika förbannad när INGET funkar för att få gå, utan att stå stilla.. dessvärre är han inte smart nog att fatta att han kan stå stilla direkt så går det ju hela MYCKET snabbare ;) 
 
Ägarna kollade på och va riktigt nöjda och såg riktigt glada ut över hur han gick :') I slutet studsade han bara i traven så tyckte det att han allt ska få "igen" när han tigger om att bara gå på lixom, la mig på volten i galopp och varvade mellan stor och liten volt i samlad galopp helst skulle han ner i lägre och rundare form med.. HAHA ojoj vad arg han blev, han försökte dra och han försökte stanna.. nope nope inget av det gick vägen.. tillslut kände jag hur hela hästen bara blev tröttare och tröttare, han frustade och började verkligen bli matt så avslutade och gick av han LÄNGE utan mig på ryggen och gosade massor, gav han morot och lät han beta länge ;) För en gångs skull va han trött och VILLE avsluta ;) jäkla knashäst <3
 
Foto : Johan Eriksson

Som ni ser var Sid också väldigt spänd med huvudet upp nu i början, han är lite svår att få ner då han bara är tränad frammåt! Men ibland lossar han, tyvärr va Johan inte kvar mer än bara första varven i trav när vi värmde upp och därav är detta enda "användbara" bilden så att säga... 
 
Ska bli väldigt kul att börja rida och ha denna häst flera ggr/veckan också faktiskt! :) Tror han kommer lära mig mycket mycket mer än jag redan kan vad beträffar utbildning av travare ! :D

Alladin F.L 12 maj 2013

Idag red jag på banan, min älskade Johan fotade och va med, Alladin va taggad och frammåt och ville gärna trotsa och testa! Va lite halvsvår att få ner i form redan i skritten men när han lossa så gjorde han det faktiskt bra endå! :D I traven hade han bara gas, full fart frammåååååååt ;) Han ÄLSKAR att galoppera och vill heeela tiden, på banan vet han att vi oftast börja ta lite galopp nu, så han börjar redan i traven - DUM ovana! Inte okej med tanke på att hans ägare ska kunna rida honom sen, så fick bromsa - bromsa - bromsa - bromsa, han bara slog med huvudet och ville springa, blev många halter för att markera! :) Efter ett tag började jag rygga han och OJOJ vad förbannad han blev.. KABOM så började han studsa och kicka, funkar dessvärre inte på mig utan upprepade bara kommandot :P När jag väl gjorde galoppfattningen sen så exploderade hela hästen iväg i galopp ;) 

Det roliga är att när han har den energin FRAMMÅT och att han verkligen VILL lära sig så upptäckte jag även att galoppfattning från SKRITT funkar ;) Visst galoppen går fort som attan MEN endå lugnt nog för att stabilt ligga på volten :') Inga bocksprång från dagen som igår men endå busig och frammåt! Får börja markera han noga nu när han testar och nöter på att det inte är okej att springa sålänge inte JAG tillåter och BER om det, sticka är inte okej! :) 

Men han skötte sig fint tillslut och gick även riktigt fint i traven =)
 

Foto : Johan Eriksson

En bild på oss i galoppen från dagens ridpass :) Snart dags att börja arbeta han neråt också nu när han har börjat förstå fattningen! :) 

Buga

Saga börjar bli riktigt grym nu! :D Inom trickträningen har hon nu lärt sig Buga och hon har lärt sig sitta fint, Bugan är väll mer eller mindre helt klar medan sitta fint är liiite segare men det artar sig, där spelar ju mer muskler in dessutom! :) 
 
Det vi gör mest jag & Saga är trots all dirigering och apportering, blev en del dirigerande idag också och med 3 objekt, idag dirigerade jag mest bara mellan dem olika objekten - till 1 tillbaka till mig, till 2 tillbaka till mig till 3 m.m Ibland dirigerar jag åt 3 - 4 olika håll INNAN jag skickar mot objektet, får variera mig lite ;) Men hon ÄLSKAR det och det syns att hon tycker det är roligt, om vi tränar lydnad och bara "är" för länge smiter hon gärna iväg och hämtar sin apporteringsanka ist och ger mig som "MAMMA DETTA ÄR ROLIGAREE!!!" :D 
 
Idag hade vi sommarhusägarna som "publik" en bit bort + kaninerna ute i hagen som störning - samt husse & Nord då som lägger plattor samtidigt, hon skötte sig superbra och tog målet brevid kaninhagen ett par ggr utan att reagera - tills hon helt plötsligt fick syn på dem ordentligt och skulle hälsa - fick korrigera 2 ggr bara sen va det bra och vi kunde göra på! :D 
 
Grymma och Världsbästa Saga <3
 

Lydnadsträning!

Bestämde mig idag för att börja träna Benji en 20-30 minuter/dagen igen, han har vart så virrig och stressig efter flytten så han har inte behövt eller mått bra av någon träning på det, men nu ska vi på't igen och se hur han mår! :) 

Idag blev det lydnadsträning, han är ju lite som han är just nu då han sticker iväg ibland och blir "döv" så hade koppel på och så nötte vi linförighet, sitt - fot, sitt - fot - ligg - sitt - ligg - sitt - fot - ligg - sitt - fot - sitt - ligg - fot ja ni fattar vinken! :D Har köpt frolic nu som godis, jävligt mycket billigare med 40:- för 1,5 kg istället för 29:- för 750 gram... Frolicen smakade SÅÅÅÅHÄÄÄÄR gott enligt Benji som även fick till kontakten ett par gånger :') Satte han några meter bort och körde ingångar 3 - 4 ggr också, fina fina ingångar på vänster sida med kontakt och direkt sättande :') DUKTIG GRABB! :D blev så stolt tillslut, varm i hela kroppen och världens största leende.. Va längesen jag fick sådan glädje av tränandet med Benji, också en orsak det legat på is, kan inte träna positivt med en såpas komplicerad hund om det inte ens är posetivt. MEN idag va det mer än posetivit och när han började bli studsig så bytte vi och körde en stund med apportbocken - han kunde hålla den en stund utan stöd även idag och han tycker det är så kul :') 
 
Världens Duktigaste B <3
 

52% socker..

Läste precis på min frukostmarmelad, ICA Basic's vara.. Kan säga som såhär att för mig som diabetiker borde detta va STRÄNGT förbjudet att ha i kylen.. på 100 Gram marmelad är 52 GRAM rent SOCKER - och i detta fallet inte "fruktsocker" utan 45 gram av detta är TILLSATT socker - överiga 7 gram är fruktsocker. Med andra ord är 52% av 100 gram rent socker.. ganska äcklig om man tänker på det egentligen. Och en sådan burk är på 800Gram.. Vad hände egentligen? vart tog FRUKTEN vägen? Jo frukten är 30 gram av 100 gram marmelad, och så återigen då 52 gram socker.. resten? ja det är vatten, konserveringsmedel m.m m.m... 

Konstigt att folk som äter "hälsosamt" inte mår så bra? Konstigt att folk "överdriver" för att komma undan sådan här skit? nej inte ett dugg..! 
 
 
 

Apport proffs!

Saga är då en tvättäkta apportör, nu under natten har hon hållt pinnar och tidningar, bärt en tidning mellan mig och husse - fleeera ggr efter 5 ggr fram och tillbaka tröttnade hon och slängde tidningen på golvet "NI LÄSER DEN JU INTE ENDÅ!!" hehehehe sorry saga vi utnyttjar bara din lojalitet ;)
 
Imorgon ska vi ut och dirigera i skogen igen, ska testa med flera vinklar och stoppkommandon tänkte jag, se om det sitter bättre nu efter vilan! :) Sitter det bra ska jag lägga ett LÅNGT som går in i skogen och ut på åkern med LÅNG slutsträcka.. Okej jag VET att hon inte är helt redo för detta också men om jag inte testar ser jag inte vad vi behöver jobba mera på och då kommer vi aldrig utvecklas. Så imorgon ska vi testa alla gränser och verkligen köra på rejält! Men nu blir det att krypa ner under täcket tsm jag och Saga och sova gott gott brevid husse och resten av flocken! :) 
 
 
Vi ska också inom kort, troligen nu under helgen börja med att apportera flera föremål, ankan, "dummyn" och bollen ska läggas ut på rad och rätt föremål ska hämtas. Tillslut ska hon gå på "rätt" linje med dirigeringar för att hämta rätt föremål osv, håll tummarna att vi klarar detta ;) 

Fotande åt Eva & Lotta 7 Maj 2013

Skulle fota Lotta när hon red på banan här hos oss, innan hon dök upp fotade jag Eva's katter och hästar lite, här kommer några av resultaten.
 
Eva's katt Sune :) 
 

Påsklilja
 
Lotta & Jupiter

Inte tiptop på dessa bilder heller, Svart/vita varianten på Lotta & Jupiter är min favorit helt klart från denna dag. 

Vitsippe hav

Blivit en explosion i naturen nu senaste dagarna, detta har gjort mig otroligt loj pga pollen - men tag mig i kragen och gick ut med kameran idag för att fota "allvar" - säger bara en sak.. FY vad man tappar mycket fort.. aja här kommer lite bilder ! :) 
 

Vitsippa 
 

Vitsippe hav..
 
 
Bilderna suger jag VET det mycket väl.. inte varit i tipptopp sista veckorna och detta syns i min prestation med bilderna.. så jäkla besviken och arg på mig själv.. JAG KAN BÄTTRE JUE! aja.. alla har vi dalar ibland! 
 
3 bilder från idag på vårat "vitsippehav" 

Första grönbetet!

Nu när det har varit 20+ - strålande sol och regn nu sista dagarna har det över natten EXPLODERAT totalt, björkarna har slått ut, gräset har växt OCH blivit KNALLGRÖNT, Kaninerna som inte är vana vid gräs utan bara gått på dött gult gräs hitills har idag släppts ut på sitt första grönbete! ;) Bara några timmar för att vänja magen såklart men dem blev så glada och gjorde piruetter och skutt i hagen <3 
 
I boxen fick dem dock en REJÄL hög med maskrosblad, detta är dem vana vid nu + att dem fick sin första björkkvist <3 Gottgott hoppas jag dem tycker :') 
 
Melvin på bilden från idag =) 
 
Pga det kraftiga gräset får kaninerna bara vara ute max 2 timmar nu ibörjan faktiskt, passade dagens väder superbra då det va skumt väder hela förmiddagen med åska och regn till och från + kraftiga vindar. På kvällen sprack det upp och blev fint igen, då fick dem ut och beta grönt.. muuuuuuuums tyckte dem <3 
 
Haft mycket att göra nu sista dagarna så har bara blivit det allmäna med kaninerna nu faktiskt, 
och imorgon blir det nog minst lika mycket.. men men dem tar ingen skada ;) Tror dem njuter av livet att få mat,
enorma "burar" + gos och kärlek, dem verkar inte vara världens mest hoppintresserade kaniner endå så ;) 

Önskeinlägg - Licens på hund

Fick ett önskemål om att skriva mina åsikter och tycken angående hundlicens, är det något man ska ha? Hur ska det funka? hur ska det bli för dem som redan har hund? Ska man ha ett färgat halsband för att visa om hunden är snäll, pålitlig m.m? Ja detta är några av frågorna jag fick att ta upp i detta inlägg så jag tänkte försöka göra mitt bästa här nu och ge min åsikt av det hela. 
 
Angående en speciell färg på halsband tror jag INTE på, detta skulle inte funka i praktiken. Bara för att jag tytcker min hund är snäll betyder det inte att den i dina ögon är det osv, sedan finns det folk som skulle felutnyttja detta och jag tror helt enkelt inte det är en hållbar situatiom. Fast så är det i o försig med allt här i våran hundvärld, 
vi har ju olika syn och åsikter på allt helt klart. 

Men säg då att : 
Unghundar har Lila + könsbaserad färg
Hannar har Blått 
Tikar har Rosa
Snälla hundar har Grönt 
Agressiva hundar har Rött
Osäkra hundar har Vit/Brunt (randigt för att lätt urskilja bruna/vitahundar)
Hundar inom arbete har Oranget

Då är den stora frågan - skulle folk använda detta? Skulle det bli mer balans i hundvärlden? 
Skulle hundmöten gå bättre för man på långt håll ser den andra hundens status? 
Skulle vi människor lära av detta och inte vilja ha våra läderkoppel m.m utan endast 
ha i dessa färger? Skulle det finnas annat tillgängligt i butikerna? 
 


Hundlicens då?
 
Vad beträffar hundlicens är jag också väldigt skeptisk. Detta kommer garanterat inte hjälpa, 
SKK reggade hundar säljs endå bara till "vettiga" hundmänniskor - för mycket pengar att slösa på "något att plåga" - dem hundar som drabbas är helt enkelt omplaceringar som säljs billigt eller helst gratis. Eller alla dessa
blandraser som man köper för 500:- på blocket etc etc. Om Man nu sågärna omplacerar sin
hund och säljer den billigt så tvivlar jag starkt på att folk faktiskt kräver bevis på hundlicens. 
Jag tror inte heller att dem som avlar blandraser för pengar bryr sig faktiskt - hunden säljs 
och pengar in, varför bråka med hundlicens och förlora en kund? 
Nej detta är absolut INGET jag tror på, dessutom kan dem inte heller bevisa dig som hundägare, 
kräva att du tar hundlicens m.m för du kan lätt skylla ifrån dig som "hundvakt" och strunta
i att regga din hund på jordbruksverket. 

Så det med hundlicens tror jag inte för 5 öre på, förstår verkligen inte VAD och HUR detta ska
hjälpa? Ta tag i alla nötar som säljer hundarna i stället och lär dem sälja till rätt människor. 
Sedan är det dessa djurplågare som är världskända - lyckas lura människa på människa, 
dem skulle LÄTT klara hundlicensen för dem VET allt om hundar/djuren, dem KAN mer än någon
annan - det är därför dem lyckas lura folk, dem gör det med sin kunskap helt enkelt. 
 

Saga 8 maj 2013

Saga saga saga, nej men lilla busfröet ;) hon sköter sig exemplariskt men har lite svårt med aktiveringsleksakerna.. Konstiga påhitt!! :o Aja det flyter på helt okej endå faktiskt vi tränar inte med dem så jätteofta men hon börjar lära sig, hon får i alla fall använda hjärnan och det är ju hela poängen endå. Några småtrick har börjat sitta också, Sitt fint jobbar vi på och buga! =) 

Lugn kväll för Saga nu en aktiveringsleksakerna tar såpass på henne mentalt att hon förtjänar det, nu vill hon bara sova, gosa, sitta i knät och pussas resten av kvällen :') 
 
Lilla söttrollet!
 

Bilden är från när jag & Saga va ute i solnedgången häromdagen och apportera & Dirigera :') 
 
I sommar kommer jag & Saga gärna på små hundträffar runt om Lidköping, Skara & Göteborg - vill du träffas och ses? Hojta till då! :) Saga tas ENDAST med på mindre träffar i början, på dem större kommer jag med Sandie! :) 

Sandie Bell 8 Maj 2013

Seriöst, denna hund vet inte hur smart hon är, men jag har 4 aktiveringsbrädor. Gjorde klart alla med lite korv i, tjooffs sa det bara.. En minut tog det för henne att länsa ALLA 4 O...O Smarta lilla chi <3 Söt är hon i alla fall men förstår inte hur hon kan vara så snabb x'D 
 
Men Men vi får klura på flera olika hjärnstimuleringar, någon som har bra tips? :D GAMMAL film när Sandie sorterar leksaker :) 
 
 


Ska nog börja träna detta igen faktiskt! Kanske redan ikväll.. Hmm ;) 

Benji 8 Maj 2013

Idag har Benji faktiskt skött sig, Han och Husse va ute och började grejja och donade i huset medans jag fick sovmorgon - sedan när jag kom upp runt halv 11 så spärrade vi upp dörren och hundarna fick gå lite ut och in. Benji lyssnade åter igen på MJUKA och FINA signaler och vi hade en trevlig stund ute :') Medans vi grillade va dem inne och Benji som annars lätt kan få seperationsångest (därför dem tränas på va inne) låg ner och vilade! :') Va inte i fönstren, hoppade inte på dörrarna och tjöt inte, underbara känsla :') Sedan smet han ut till husse och stack iväg för ett bad dock.. höhöh men han kom ganska fort igen (full av lera och vatten) och sedan dess har han varit lika fantastisk igen! :') 
 
Nu under kvällen har han fått köra med varenda aktiveringsleksak - TJOHO svinkul, framförallt den där biten med att det va korv i.. Mjuuummmyyyy !
 
Så underbart frän känsla att han äntligen börjar bli sig själv igen :') 
 
Andreas & Benji igår <3
 
Benjis ÄKTA jag ;) 

Flygblad & Sammarbete

Har vart ute i stan idag och pratat med dem 2 djurbutikerna där, lämnade flygblad som dem mer än gärna ville dela ut, berättade om oss och la fram ett förslag på sammarbete till Arken, dem skulle kolla på det men verkade väldigt intresserade faktiskt! Vad det är för sammarbete kan jag INTE berätta ännu - MEN det kommer gynna er medlemmar otroligt mycket om det går igenom! :) Köpte också hem fler bajspåsar till hundträffen på lördag - nu jäklar är vi taggade! :D 
 

inom kort!

inom väldigt kort så kommer jag skriva på MASSA åsiktsinlägg som sedan kommer publiceras tidsinställt med lagom mellanrum så inte allt kmr på samma gång! detta är inlägg om hundhantering, hästhantering, allmäna åsikter, om livet överlag m.m - något för ALLA helt klart!!! håll utkik!!Om DU vill läsa om åsikter inom ett speciellt ämne så kommentera om det!!!

YES - ÄNTLIGEN!!! :D

Idag kom framstegen jag LÄNGTAT efter igen, jag kunde ha DÖRREN UPPSPÄRRAD och alla 3 hundarna kunde rusa in och ut, leka och busa och bara VARA! :') Benji smet inte från gården, lyssnade direkt på inkallningarna, platskommandon m.m :') När vi åt middagen ute i solen låg han fint vid våra fötter UTAN kommandon, när bilar åkte förbi stannade han på tomtgränsen och VA STILL!! 
 
VÅR ÄLSKADE HERRE IS BACK! :D 
 
Bästa herren :') 

Alladin FL - Skolskjuts!

Idag skulle Alladin bara ha en kort och lugn tur - så han inte blir stel osv efter gårdagens äventyr - detta slutade med att jag skrittade Alladin upp till Vinningaskolan, där jag satt av och väntade på att min bror slutade skolan, när han sedan kom fick han sitta upp och rida hem ^_^ Mysigt och bra miljöträning för Alladin minsann! :) Flera saker gjorda på samma gång, FIFFIGT! :D 
 
Alladin frustade glatt och tyckte det var superkul, dessutom va han stencool mot lastbilar, bilar, gubbar, tanter, hundar och en hel skola med tjoande och skrikande barn! :D Läskigt va dock brunnlock, skyltar och vägpinnar.. dem kan nog äta upp mig sa Alladin men som endå skulle va en ängel mot Andreas och riskerade sitt liv mot dessa farliga saker som däremot fick bitchiga blickar! ;) 
 
Världens bästa Alladin FL <3

nytt projekt!

insåg precis att det nya projektet jag gör ihop med 3 andra är ENORMT nyttigt för mig! då detta är ett stort projekt så kommer jag (och alla andra) växa av detta och utvecklas som personer! Att se oss ihop klara av detta får mig att känna mig stark och mer självsäker! jag har inte bara en egen förening jag har snart också detta! (kommer va hemligt ett tag till) och om vi nu klarar detta (vilket vi självklart gör!!!) så kommer jag också klara andra drömmar jag vill! Allt går bara man vill helt enkelt. känns helt otroligt, att vara snart 20 år och görs det som vi faktiskt gör! VI ÄR BÄST!!!! :D
Provridning av blivande paddocken!

Vi har harvat upp en stor gräsplätt brevid stallet nu, det ska framöver bli en paddock är det tänkt men för tillfället är det bara harvad jord - som faktiskt fungerade riktigt bra att rida på. 
 
Jag & Alladin red i skritt, trav och galopp - och underlaget var precis perfekt! :D 
 
Alladin idag då, jo han va frammåt och lite "stossig" antingen ska det va full gas frammåt eller inget alls tyckte han men i skritten fick ha SUPERFIN form, gick ner och verkligen bar upp sig utmärkt :') I traven är formen ännu sådär, funkar ibland och sen åker huvudet upp. Men frammåt går det helt klart! Galoppen va lite trögare att fatta idag, fast det är klart, första galoppen på "banan" någonsin, Helt klart nöjd och stolt över han som sköter sig utmärkt :') 
 
Han lyckades dessutom göra en SUPERFIN halt ifrån SUPERKONSTIG galopp x'D han försökte sticka med mig och sådant tolererar inte jag så jag gjorde en bestämd halt men va endå mjuk (måste ju ge han chansen att svara först!) och då han är så jäkla lyhörd så tvärnitade han superfint och GICK IN I FORM!!!!!!!!!!!!!!!! :D 
 
Eva - Alladins ägare stod brevid och tittade på idag och utbrast "VILKEN KONTROLL DU HAR!!!!!!!!!!!!" 
 
Även Eva som fotat denna bild på oss idag - här tog han ju typiskt nog upp huvudet i traven inför kameran *får inte finnas bevis på vad jag kan* ;) 


Men han börjar ta sig mer och mer helt klart och som ni ser har han ett UNDERBART steg :* Imorgon blir det ut på långtur och då ska han få gå av sig massa energi och jobba vidare på tempoväxlingarna! :) 
 
 

Bloggens handling

"vad handlar bloggen om?" 

Jo Aktivhund.blogg.se handlar om mitt liv med vänner, kärlek, arbete, djur m.m, om hundarna Sandie Bell, Benji & Saga - 3 hundar i våran familj som tränas dag ut och dag in, 3 hundar med olika historier som alla är olika. 3 Hundar som alla 3 kommer smälta ditt hjärta. Men bloggen handlar också om hästar, jag utbildar och rider till varmblodstravaren Alladin FL - en 7 årig herre som gick på travet i ett par år, nu utbildas han av mig. Sedan har vi Sid Vicious - en 11 årig travare som va framgångsrik på banan men efter flera skador fick gå av för sin hälsas skull. Idag rids han och utbildas av mig + sin ägare, en herre med temprament och energi och vinnarskalle. 
Andra hästar som ni ser ibland är Cantor - en spansk PRE hingst på 8 år, en liten sagohäst som står inackoderad i stallet, hänger med mig ut på ridturer och som ofta står modell, sedan har vi Avec Zon, ägs av samma ägare som äger Alladin och Sid - ett ungt varmblods sto med temprament och vilja, tyvärr inte fräsh nog för banan men går som avelsto, en dam med nerverna utanpå. 
 
Sedan har vi ju också kaninerna, Löwen bröderna Alvin & Melvin, 7 månader gamla och katterna Snookie & Claysie. 

Utöver detta handlar MYCKET av bloggen också om min egenstartade förening - http://www.vshf.n.nu/ som ska främja hundarna i vårat samhälle. 
 
och självfallet - min allra bäst vän, NikonD60 som presterar hårt varje dag - bilder och bilder det ser ni mycket av, så vill ni följa mig och min blogg genom våran resa genom livet, nya projekt varje dag och mycket på schemat? I sånna fall är det bara hänga kvar ;)
 

tomt skal

utan dina andetag hade jag vart ett tomt skal <3
*trött*

är bra trött just nu, jobbat hårt idag hemifrån bl.a. nu ska jag sova 5 timmar före jag går påt igen! :D massa roliga saker på G men det kräver hårt arbete minst sagt! kul ska det bli men tufft! nej haft en grym dag så nu ska jag mysa mer mig hos min man <3Packat & Klart

Nu är allt till dagens äventyr packat och klart, snart bara 10 timmar kvar nu! 
 
6 liter vatten, en rulle bajspåsar, vattenskål + extrakoppel om en hund kommer lös ligger i väskan brevid en påse blodpudding. I väskan ligger ju självfallet också all kamera utrustning. Nu är vi riktigt taggade och nu kör vi! :) 

Alla papper och allting är också klart och finns på plats, informationsblad om föreningen ska självfallet lämnas ut till intresserade, ja nu är det dags för sömn såklart så nu taggar vi gärnet!! :D
 

Kaninmys <3

Kaninerna har faktiskt börjat få va ute upp till 6 - 8 timmar/dagen nu i sin hage, dem verkar gilla det! I hagen har dem en sittstock, sin kattunnel/lektunnel, en kli/tuggstock/pinne/stamm, och så har dem fått ett litet tak + en matta som hänger för ena kortsidan så det blir skydd mot sol och vind bl.a :) Dem får också ha pellets och vatten ute ;D 
 
Aja idag va dem ute i ca 6 timmar, lite mer kanske? och innan dem fick gå in igen fick dem skutta runt en och en på tomten och prova på att hoppa lite mer.. Inga direkt hoppexperter jag har.. läskigt tydligen, eller om det bara är tråkigt ;) Mycket rooooligare att skutta runt, leka med katterna och sitta i knät och mysa! 
 
Melvin skulle PROMPT ut och skutta i skogen så han fick skutta en del där ute, han ska få skutta mycket mer imorgon i skogen tänkte jag om vädret är bra nog, han verkar gilla det! :) 
 
Nu är dem inne, stökar ner i buren och myser i halmhörnan! :) 
 
Bild från när min lillebror var här sist och hoppade med kaninerna
 

Imorgon gäller det!

Hör upp alla lidköpingsbor och hundnördar med omnejd! :D Imorgon står vi på plats, vårat FÖRSTA event håller rum! :) 4 Maj klockan 11 - 14 står vi på stranden vid framnäs, (bakom badhuset & museet) i lidköping och har HUNDTRÄFF och Fotografering av dig och din hund! :) Vi berättar om föreningen, svarar på frågor och funderingar och hjälper till om ni har olika problem! :) 
 
Vi hoppas att just DU dyker upp och gör oss sällskap en timme eller två! 
 
 
Ses vi imorgon? Gå gärna in på http://www.vshf.n.nu/ och lämna en kommentar under "event" om just du planerar att dyka upp! :) Hoppas vi ses //ordförande

DUKTIG!

Har haft besök här nu och haft tikarna utbunda, det är dem fortfarande. Men nu när jag gick in till Benji så upptäckte jag att han har vart inne med UPPLÅST dörr!!!!! :D han har INTE smitit ut, öppnat dörren, skällt, ylat eller något <3 Duktig kille kan om han vill! :D Synd bara han biter av alla koppel och drar sönder allt.. annars hade han med fått vara utbunden nu i solen.. men går inte :( Han kan inte vara lös heller och vi kan inte heller ha han kopplade när vi är upptagna *suck* han får nöjja sig med att vara inne helt enkekt, det dödar inte. 
 
Inte mitt fel att han fått fnatt och vägrar lyssna >.<
 
älskade dampfjant - kan du inte bli sån här igen?

Fram 3 steg och bak 15..

Ja så känns det just nu med Benji, igår va han riktigt fin igen, lyhörd, lyssnade och va trevlig och lugn het enkelt, inga direkta problem alls. Så på eftermiddagen bestämde jag mig för att ge han EGEN tid, bara han. Tog på han sele, koppel och proppade en påse full av mumsig (stinkande äcklig) blodpudding! 
 
Började traska och träna koppelgående - blir ju inga direkta koppelpromenader längre så nu traskade vi bannemej iväg på en. Han gick faktiskt bra, gick ganska fin fot och lyssnade på mina korrigeringar - när vi kommit upp mot själva byn så petar jag lätt på han och säger "Nej!" (när han skulle dra iväg) då vänder han sig om och råmorrar mot mig >.< Ingonerade detta, rättade till kopplet och fortsatte precis där jag var helt enkelt. Uppe vid byn skärpte han till sig märkvärt, gick på slappt koppel, stannade när jag stannade och bara va allmänt grym, gick ner och rundade ett kvarter för att komma hem - han gick förbi barn, bilar, kaniner allt utan att direkt bry sig! 
 
På vägen hem va han ÄNNU bättre, gick förbi stolpar och lät bli att kissa på dem - han nöjde sig med att bara dofta! Vid allén kopplade jag loss och tränade fjärrkommandon och inkallningar.. WOOOOW! Vi traskade över åkern där vi busade lite och sedan körde vi ingångar när vi kom upp på vägen igen - han gjorde nog VÄRLDENS BÄSTA ingång.. I ett högt tempo på RAKT spår sprang han in på min vänstra sida - snor runt - sätter sig och HELA tiden med JÄMN KONTAKT! WOOOOOOOOW! :o 
 
Sedan kom ju bakslaget då.... Skulle koppla han och precis DÅ så drar han iväg, vägrar lyssna, in på granngården en åker bort och jag hör hur dem ryter i på han och schasar bort han.. efter närmare 5-10 minuter kommer han tillbaka men vägrar bli infångad först? Aja kopplar han och drar mig hemmåt.. Sedan ringer grannen för att fråga vad som hänt.. berättade att han slet sig och att jag inte vet vad han drog efter - jajamensan det visste han! En hare,.. >.< Hade inte grannen hejdat han hade han tagit haren minsann va inte långt ifrån.. 
 
SUCK.. varför dessa bakslag? Nu blir det lina på han HELA tiden och börja om från början.. SUCK SUCK SUCK.. VARFÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR?
 

i min hundbyrå..

Bjussar på bilder i min hundbyrå + lite ur hundhyllan i tvättstugan, observera att allt INTE är med på bild och att det surt nog fattas saker O.O Min älskade röda scarf till Sandie bl.a! :( </3
 

Sagas vintertäcke vi fick med när hon kom.

Klövjeväska - används bara på Saga.

Koppel & Halsband - matchande!

Halsband

Nithalsband.

BlingBling halsband.

Rött halvstryps halsband - väldigt gammalt och slitet :P

Reflexhalsband - stumt! (också gammalt och slitet!)

Teddyfodrat reflexhalsband.

Läderhalsband med silverbricka (kom med saga)

Flätat läderkoppel <3

Ninjas teddyfodrade halsband.

Halvstryps halsband - dubbellänk.

Koppel

Koppel

Liknande retriver koppel i kraftigt material.

Svart koppel med relex - typ.. 10 år gammal? xD

Långlina!

Ninjas gamla läderhalsband

Halvstryp

Ett finare halsband

Svart  uråldrigt reflexhalsband.. 

Kedja som endast används som dekor vid fotografering.

Hurrta Lifegurad Y Sele

Nithalsband med leoparddekor + blingbling

Nithalsband från stenåldern.

En spår/dragsele av nån typ som är 20 strl för stor för mina x*D Aldrig använd :P

Svart koppel 

Hurtta rundsytt läderkoppel - Halvt misshandlat av Benji.. 

Halvstryp

Ännu ett stenålders nithalsband

Fast halsband med reflex

Läder rundsytt halvstryp

Hurtta stretch koppel 

Koppel

Hurtta värmejacka - Benjis. 

Sandies tomtedräkt.

Hurtta värmejacka mossgrön

Hansbo värmejacka

Läderhalsband med snäckdekor

Lammskins halsband med blingbling.

Slitet scarfhalsband.

Halsband med texten "tuff"

"Tuff"

Hunters läderhalsband med swaroski

Halvstryp

Hurtta halvstryp

Hurtta Y sele - svart

Hurtta Y sele - rosa 

Hurtta spår/Promenadsele

Halsband rosa med nitar

Sandies första halsband någonsin

Sandies första ordentliga halsband. 

Sandies valphalsband.. 

Kort läderkoppel - perfekt stadskoppel på småhundar.

Hurtta storm munkjacka.

Sandies valpsele

Reflexväst till Sandie

Lila koppel

Randigt koppel

Halsband

Koppel (Sandies första koppel) 

Hurtta rundsydda koppel - brun

Smalt läderkoppel 

Långlina/spårkoppel

Fästinghalsband

Scarf 

Apporterings leksak (Sliten med hälsan!)

Apporterings and!

Hurtta utställningskoppel

Olika borstar

Klotänger 

ryktvante

Magväska till hundträning 

Apportbock + belöningsboll (som har haft ett snöre.. hehe)

reflexer

Munkorg

Vaselin och tassalva

Tandstens skrapa 

Grovt misshandlad freesbee + belöningstrasa :P

Småprylar

Superduper spray på vintern!

Öronrens

Antignag spray vi fick av en bekant - används aldrig dock :P
Hundschampoo ;P
 
som sagt fattas MASSA saker.. bl.a hundhalsband, en scarf till sandie, klotänger, småprylar, godisväskor m.m m.m. Vissa saker har jag bara inte hittat sen flytten och andra saker är bara inte fotade. 
 
 
Sedan är det också massa saker som MÅSTE köpas in.. höhöhöh!
 
 
 

Bakslag..

Benji har haft nått rejält bakslag idag, vet verkligen inte va det va :(  Låg kvar i sängen VÄLDIGT länge faktiskt, men va uppe och släppte ut hundarna 3 ggr från 5 på morgon.. När jag sedan traskar upp ur sängen runt halv 2 för att min bror kom så möts jag av en hemsk doft, det stank i hela huset, Benji är den enda som är i rummen så att säga när vi "sover" tikarna ligger i sängen med oss (benji vill bara sova i soffan) i alla fall då hade han lagt världens hög i datarummet.. *suck* endå hade han vart ute och kissat och bajsat flera gånger? Aja städade upp denna högen som va 4 påsar stor O..O Släpper ut hundarna som springer och gör sina behov osv. När jag och min bror fikat lite så går vi ut till kaninerna och hämtar in ved. När vi kommer in igen möts vi av en NY bajshög av Benji igen?! SERIÖST?!?!??! Han va inte direkt superbra i magen nej.. sista högen va mer "normal" men skit samma.. hundarna släpps ut igen för att rastas av och busa lite innan vi går in, jag eldar m.m och min bror åker "hund & stol" med Benji (Benji drar i en trasa som personen i fråga håller i och sitter på en kontorstol - SVINKUL! :D) sedan efter 5 minuter skriker min bror "BENJI PINKAR INNE!!!" - seriöst tänkte jag >.< gick och kollade och jajamensan, han lyckades pinka ner HELA HUSET... *suck* ut med hund igen som självfallet sticker iväg från gården >.< Aldrig någonsin hänt innan... <.< Johan tar in han och jag har städat av hela huset. Efter nån timme gick vi ut med hundarna igen för att busa, leka och träna - Benji va riktigt duktig på att hålla och jobba med apportbocken, tog och släppte fint och direkt på apportbocken, när jag tyckte vi va färdiga och vi skulle busa och träna inkallningar och trick ist är han som förbytt, han bara sticker, lyssnar inte på sitt, ligg eller stanna. Inte heller på inkallningar. Det enda han gör är att hoppa runt, studsa, sticker och biter mig.. Jag blir bara mer och mer irriterad och ordentligt bestämd mot han - Fortfarande ingen reaktion.. Jag bestämmer mig för att börja leka och lattja med en pinne, vänder ryggen till, tar upp en pinne och har SUPERKUL med denna pinne.. WROOOOOOOOM så stack benji iväg.. >.< När han sen kom tillbaka så hoppade han upp och naffsa mot ansiktet och händerna mot mig och bara va totalt vrång.. efter ca 40 - 45 minuters tappert försökande med roligheter, bestämdheter, arg mig, snäll mig, rolig mig ja you name it RUBBET så tog jag tikarna och min bror, gick in och skrek "HEEEEEEEJDÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!" wroooom så satt han där i hallen >.< damphund! Blev så irriterad så tog på han koppel och drog med han och tikarna ut, satte han vid min sida - KORT kopplad och lekte med tikarna, kastade boll osv - Benji blev fly förbannad, tjöt, skrek, hoppade, studsade, slängde sig iväg (och jävlar vad det small i min rygg då >.<) retade upp redan en förbannad Emelie och va tokig.. Satte mig på trappan med Benji och hade han brevid, min bror började kasta freesbee med Saga, ajaj det tog på en öm punkt på benji - HANS FREESBEE! >.< efter närmare 30 minuters bråkande med benji, en halvt bruten handled, sträckningar och en axel som i princip hoppade ur led och en rejäl ömhet i hela ryggen så fattade Benji tillslut principen - man ska ju sitta stilla, va tyst, inte bitas och inte rivas och inte slänga sig huller om buller, man ska heller inte tjuta matte rakt i örat. Efter att han satt såhär fint i 5 nästan 10 minuter bestämde jag mig för att koppla loss han, sa åt att han stanna och tro det eller ej - han stannade!!! :D Gav han frikommando och sedan busade vi lugnt och sansat i full harmoni och bara hade det urmysigt :') Inkallningarna funkade och han va lyhörd och duktig!  Underbara Goa B <3 
 
När han inte dampar loss är han faktiskt riktigt go! :') nu hoppas vi på harmoni ett par veckor framöver ! :D
 
han har faktiskt nu resten av kvällen skött sig galant, sovit och tagit allt med ro, varit väldigt lugn och harmonisk. Mot denna hunden får det helt enkelt vara hårda och konsekventa regler, gör han fel ska han veta att han gör fel med. Sandie räcker att harkla sig, Saga får man ge ligg kommando och Benji får man helt enkelt koppla och sedan räkna med att bli biten, riven, dragen och få lite skador här och där och bara vänta ut han. Inte ofta detta händer men när det händer sugs all energi ur en! 

Alvin & Melvin

Idag fick kaninerna vara ute en stund till i sin hage, den blev färdig häromdagen. Dem va ute tillsammans i den för första gången och min bror satt där ute och lekte med dem. Han har också kommit med förslaget om att göra dem till hoppkaniner, sure inte mig emot lixom. Så efter att jag fixat inne och kaninerna vart ute en stund i hagen så tog jag fram en sele jag hade liggandes och så byggde vi upp ett litet hinder.

Alvin va den som va först ut, han tyckte det va riktigt mysigt och roligt att skutta runt på hela gräsmatten, nosa och kolla runt, tog någre skutt över hindret och for runt igen! Min lillebror tyckte med det va väldigt kul tror jag! :) 
Alvin<3  
 
Sedan va det Melvins tur, han tyckte också det va riktigt roligt. Men han hittade lite roligare saker än att bara skutta runt, han blev bästa kompis med Snookie - dem myste där ihop och hade riktigt trevligt emellanåt :P Sedan skuttade han runt lite grann och hoppade några skutt, sen hittade han ett perfekt chillställe - på Andreas! Andreas satte sig ner och då hoppade Melvin upp i hans knä och började klättra upp mot bröstet på han, när Andreas la sig ner gjorde Melvin samma sak :') Så söta va dem! Sen studsade dem runt ett tag till! :) 
 
Lilla Melvin <3
 
Kaninerna verkar trivas riktigt bra faktiskt :') Kul att se! :D

Hundträff & Fotografering!

Nu jäklar är vi igång, våra hjärnor svämmar över av förslag och event och nu har vi slängt igång ett nytt. Något jag velat göra ett event av långt innan föreningen ens fanns i våra tankar, i alla fall varje lördag HELA maj månad 11 - 14 står vi i Lidköping/Framnäs (på stranden bakom museet & utebadet!) och har hundträff & Fotografering. 

Det är GRATIS för alla att dyka upp, låta hundarna busa och leka, man kan prata med varandra, utbyta kunskap och funderingar, vi finns på plats för att hjälpa er med eventuella problemlösningar, funderingar och frågor. För den som vill ha bilder på sig och sin hund är det också möjligt, priserna är låga och jag finns på plats med kameran. 
 
Priserna är : 
 
För medlemmar - GRATIS (5 stycken bilder GRATIS!) 
För blivande medlemmar - Du betalar medlemsavgiften på 50:- (för ett år) och får 5 bilder GRATIS!) 
För Icke medlemmar - 80:- för 5 bilder
 
 
Jag hoppas vi ses där! :D Som sagt, varje lördag HELA maj 11-14 står vi på plats! :D