en bild

på mig just nu
Sid

Idag red jag ut med Lotta & Malin, Malin som är Lottas dotter bor i Umeå och va här för att hälsa på, hon red Alladin nån gång i början åt Eva och ville gärna känna på han igen så hon lånade han idag, istället fick jag testa Sid, Lars - Gunnars (evas man) häst. En långrunda blev det över skaravägen, va faktiskt riktigt kul! :) Sid är pigg och frammåt men snäll, kan hoppa till ibland för vissa saker men inget annars :) En riktigt trevlig tur och Sid va riktigt trevlig att rida vilket innebär att jag ska rida även han när LG jobbar ;) 
 
Sid gillar förövrigt inte riktigt att stå still, så när jag bad han stå still blev han grinig och när han inte kom undan så slog han bakut ;) Tror att det ska funka va.. HAHA! :D Men han gjorde MÅNGA fina halter innan också ;D 
 
Fina Siden <3 
 
Förövrigt så lät vi Lotta släppa sin Jupiter i galopp på en väg före oss, jag la mig bakom brevid Alladin och tog upp Galoppen på Sid och då testade faktiskt Malin att ge Alladin galoppfattningen på Alladin med som tog den direkt och gick upp i fin galopp jämte Sid ! :D Så underbart att se han ta galoppen med en annan :D Dessutom va det inte helt fel att ligga i galopp alla 3 en bit! :D

Natten

Kaninerna klarade första natten superbra och när jag kom ut till dem på morgon för morgongos och kolla maten osv så skuttade dem runt lite busiga i buren :') Melvin är fortfarande lite osäker och vill inte alls gosa så mycket, men när jag satt på klätterstocken kom han fram och nosade och luktade på mig i alla fall, Alvin är på för gos och skuttade upp i knät på mig - HAHA Mys <3 
 
Melvin imorse :') 
 
Ska snart ut till dem igen för lite mer gos, ska även se vad dem tycker om kattunneln tror jag :D

Alvin!

Alvin är den lilla av dem, kritvit med blåa ögon och blåa pigmet i pälsen runt ena ögat, lite som en cirkel faktiskt. Runt andra ögat är det bara nån liten blå fläck! Han är faktiskt dem som varit mest frammåt, studsat runt, gjort glädjesprång, varit mest social och gosig mot mig nu under kvällen. Tror Alvin är den jag kommer att komma närmast helt klart! En underbar liten Lejonhuvad herre som förhoppningsvis kommer stormtrivas (vilket han redan verkar göra) i livet här hos oss och som vi kommer ha mycket kul med :) Alvin är också den enda som hitills varit uppe i Johans famn! :) 
 
Kolla in sötnosen <3 (och jag vet att bilden suger men ville inte krångla för mkt med dem första kvällen heller! bättre bilder kommer jag lovar ;D)

Före & Efter bilder

Här kommer massa före & efter bilder på kaninernas hem :) Dem har ju kommit hit nu och börjat finna ro och bekantar sig med sin nya "bur" :) Gubben sliter hårt med sina planer på deras sommarbur/hage - han har stora planer han ;)
 
Alla bilder ovan är Förebilder ur olika vinklar
 
Klätterstocken och gula dörren är dörren ut.
Lite efter bilder :) Röda plankan ni ser på en bild är för att markera av mot våran ved och gula dörren är som sagt dörren ut :) (plankan sitter för så dem inte ska hinna smita ut lika lätt) 
 
Vi hopps verkligen dem små djuren kommer trivas här inne nu :) Dem har sitt hus som vi fick med dem, lilla röret under vattenflaskan är för att tillfälligt stötta upp vattenflaskan då jag monterade dit den lite tokigt :P I röret är det gömda morötter! Sedan är det en liten koja av tegelstenar som ni ser till vänster på nedersta bilden, en halmhög att gosa ner sig i, en sittstock att gnaga på och så den stora stocken som ligger ner för att klättra på :) Funderar också på lägga in en kattunnel till dem, katterna leker endå aldrig med den :) 
 
 

Farmen 2013

Som ni vet så är uttagningarna till farmen i fullt sjå, idag fick jag ett telefon samtal "hej jag heter Frida och ringer från farmen" ... slutade med att dem sa "vi skulle vilja träffa dig på audioton i gbg i helgen" :P HAHA så med andra ord.. jag ska ner till gbg i helgen.. happhapp.. då är det roliga.. 1: hur FAAN ska jag hitta i göteborg? och sen kommer jag ju typ avlivda av nervositet, rånare, mördare m.m m.m... AJA grymt jävla kul...! :D Får la se om man går vidare också... ;P det hela började ju lite "på skoj" och slutade lite mer allvarligt än man va beredd på ;) HAHA aja roligt värre! :D 
 
Missen Snook! 
 
Någon mer som sökt till farmen och fått detta samtal? :) 

*vilar*

vart ute några timmar nu, rättare sagt närmare 3 timmar och gjort iordning där kaninerna ska bo! Inte riktigt helt klart men grunden är klar! Nu ska det bara spånas och lägga in hö och små detaljer ska fixas så som inredningen osv :) Hoppas verkligen dem söta små kommer trivas där inne sen, nu ska jag äta lite frukost tror jag innan jag fortsätter med resten :) Ska rida snart med, passa på medans solen äntligen är framme ;)
 
Lilla missen står för bilden <3
 
I alla fall katterna är ute och vart sen kvart över 7 imorse och hundarna väckte jag halv 7 - UT OCH KISSA! :D haha hyper matte och morgontrötta hundar.. YEY vad glada dem vart.. eller inte ;) 

Utökning!

Återigen kommer våran flock utökas, dock inte med hund denna gången! Detta va inget planerat men jag har så länge velat ha små lurviga kaniner igen och nu måste kompisen göra sig av med sina 7 månaders lejonhuvade hannar och vi kunde inte säga nej (A) Imorgon kommer dem hit och här ska dem få leva gott :D 
 
 
Visst är dem söta? :D ingen aning vad dem heter för tillfället eller vad dem kommer kallas! Men det löser sig nog tids nog, Ska nog ut redan nu under kvällen och göra iordning i vedbon där dem ska bo, finns ett stort utrymme som ska bli deras hem! :) Stockar får dem som sittpallar osv så det blir nog perfekt ;D 

Ska bli underbart att få goa kaniner i hemmet igen <3 

Grattis på 7 års dagen

Grattis Alladin på din stora dag <3 7 hela tappra år idag :') 
 
Detta "firade" vi med att rida bort till paddocken fast det va ösregn och halv storm och nöta dressyr ;) Stackarn frös en hel del när jag tog in han från hagen, va utan täcke för typ första dagen - HAHA fel dag för det kanske ;) Fick en ordentligt rykt och sen drog vi iväg, travade hela vägen för att få upp värmen och mjuka upp, (självklart skrittade vi fram 10 minuter innan!) och sedan i paddocken la vi oss på volten och bara tränade i skritten, böja och ställa OCH gå i form, HUA SÅ SVÅÅÅRT tyckte Alladin som frustade och försökte komma undan och busa! :P Men tillslut lossa han och gick så gudomligt fint :') Ghahaha kan bli dressyrpolle av dig med snygging! :D 
 
Travade nästan hela vägen hem och skrittade sista biten, i stallet blev det grundlig rykt och rengörning av svansen som sedan flätades för att förhindra att den blir täckt av lera direkt ;D På med tjocka goa vintertäcket och ut i hagen.. MhmmmH skönt tyckte Alladin ;) Eftersom han redan va kall av regnet + gick ganska hårt då han inte har rätt muskler vill jag inte ha han stel imorgon, därav fick han vintertäcket på sig sista 3 timmarna ute nu trots det är 7 grader varmt.  Men eftersom det är Alladins födelsedag fick han också extra morötter och jag la några bitar även i hans krubba, mat fick han ute i hagen ;D
 
Min älskade sambo Johan va faktiskt med i stallet idag - redan när vi gick ut och gjorde iordning för att rida iväg sedan kom han även ut när vi kom tillbaka, gav Alladin mumsig morot och hälsade och gosade :) Inte helt fel att spendera tiden med båda älsklings killarna på samma gång ;)
 

Att utbilda!

Att utbilda unghästar eller som i detta fallet en 7 årig travhäst till ridhäst är bara underbart, så mycket "första gången" man upplever! :) T.ex va det mig Alladin tog sin livs första galopp under ryttare med, igår va jag första ryttaren som han gick ner i form för, en underbar känsla är det helt klart att få se dem utvecklas och vara en del i utvecklingen. 
 
Igår blåste det full storm här när vi red ut med Joy & Kurt, en ganska lugn runda på strax över 1½ timme blev det, över skaravägen och in i skogen :) Alladin skötte sig finfint, men va lite jobbigt tyckte han att trava i en PRE's lugna  och samlade takt, frust frust hela vägen ;) Men han skötte sig finfint :) Sedan testade vi lite galopp, kan säga att försöka träna in galoppen på en travare BAKOM 2 ryttare som galopperar ruskigt långsamt inte är någon hit ;) Han fick upp 2 galoppsprång sedan blev det trav resten - han orkar ju inte samla sig helt enkelt :) men bra träning endå! :) 
 
Idag är det ösregn istället *SUCK* men ska rida i alla fall, ska se om det lugnar sig lite mer bara, men ska strax dra bort till ridbanan och träna lösgörande tänkte jag, drar långa vägen hem sen och släpper på han i galoppen lite grann :) 
 
Nej nu ska jag palta på kläder sen ger jag mig ut i regnet till pollen :)
 

Avec!

Hjälpte till med insläppet idag när jag ridit Alladin och gett han en genomgående rykt, tog in Avec och upptäckte en svullnad och att hon rörde sig konstigt. Kollade över hovar och började genomsöka hela frambenet - hittade en rejäl svullnad så jag tog ut henne för att springa med henne så Eva kunde se efter eventuell hälta! 
 
Avec är en ganska stirrig dam med hett temrament, hon gick kanonbra på travet men kunde bara starta 4 lopp - 1 seger och 3 andra platser, men efter varje lopp va hon öm och fick behandlas så hon blev avställd och blev avelsto istället, i December kom hon till Eva & Lars - Gunnar och ska nu betäckas under april månad som det ser ut.  
I alla fall när vi började springa 'bortåt' va hon taggad och ville dra före, fick bromsa ner henne och när vi sen vände och sprang tillbaka förste hon dra - då stannade jag och visade att man inte gör så = Avec blev fly förbannad och reser sig på bakbenen och slår >.< Well funkar inte på mig som började asgarva, vänta ut henne och när hon gått ner igen så fortsatte vi där vi va! ;P 
 
Passade inte riktigt damen att behöva va ute och springa med mig (som aldrig hanterat henne innan faktiskt) medans dem andra hästarna stod inne i stallet och åt god mat! FY VILKET SUGIGT LIV!
 
Lilla tempraments kossan! 
 
Eva kläckte ut sig att jag kan rida in henne om jag vill HAHA.. :P Denna damen är ju hysterisk för minsta lilla, och stirrig för allt! Men däremot kan jag börja miljöträna henne med promenader och tömkörning osv för att sedan sitta in henne eventuellt om hon inte tar sig under betäckningen! :) En så lättstressad häst ska bara gå under tiden hon är dräktig så hon inte kastar :P 

Smakprov

Bjuder på ett smakprov från dagens fotografering =)
 
Cantor - PRE - Hingst 

Hålla godis

Saga har idag fått träna lite nu under kvällen, vi träna på hålla godis, tog hennes favoritgodis - torkad oxlever och bröt av en större bit och flera småbitar. Den stora biten fick hon hålla och skulle släppa på "frikommando" och då fick hon en liten bit som belöning. I början försökte hon allt tugga i sig den - men då sa jag vårat "släpp kommando" vilket är "tack" och då släppte (spottade rent ut sagt) hon den :) Så körde vi och tillslut gick det riktigt bra. 
 
Däremot tror jag inte alls hon gillar klickern..  I början är hon på med efter ett par gånger drar hon sig undan och kollar skeptiskt och fundersamt och rent ut sagt besviket och "äcklad" på klickern.. Ute funkar mycket bättre men ska nog inte ha klicker på henne mer, hon kanske är känslig för ljudet och därav får ont i huvudet/öronen av den. Hon är ju väldigt lätt att träna och jobba med endå! :) 
 
 
Fina Fina tjejen - så otroligt tacksam att just du kom till oss <3

lära

det sägs att man lär sig av sina misstag, men ibland borde man nog lära sig av andras...bjuder på våriga blommor!

Fotopromenad med Saga :)

Va ute och fotade lite förut med Saga =) Bjuder på några bilder nu så kommer det fler sen =)
 
Saga in action <3
 
Kul att skutta på lerig vattentäckt åker med bollen i munnen! 
 
Wrooooom! 

TJOHO ! :D

Snackat med Telia igen, Johan snackade och jag skällde ut asen - sa att jag inte tänker betala ett öre för skit som inte funkar och att jag ska ha en ny box, tog dem väll typ miljoner år men nu har vi i alla fall en ny boxer pågång :)) skulle vara här i övermorgon? :D YEY! :D Bara hoppas det hjälper nu :) 
 
 
Nu ska jag ut.. IGEN med hundarna och fota =) gick en långrunda förut och fick perfekta fotomöjligheter.. med kameran liggandes hemma såklart ;) Så går iväg till samma ställe nu för att ge det ett försök =)

hello!

Hej på er, vaknat upp till en återigen blåsig och molnig dag! =/ Men lite ljus ser jag i tunneln då råmossens katthem i alingsås - dem jag har tagit Clays ifrån hjälper mig i kampen om att få hem Sessan <3 Dem har även uppmanat mig att göra polisanmälan!!! Så detta ska under dagen göras - min katt är min katt! I alla fall vad ska man mer säga? Hundarna har haft dragkamp med en nalle, kaos och vadd i hela huset, Nej nu ska dem ut en stund sen ska jag ta tag i resten här, gå bort till stallet en stund och mysa med hästen också! 
 
bild från igår =) 

Lite sömn kanske..?

Ska försöka släppa allting nu.. och försöka få sömn.. Hundarna är nattrastade, katterna har fått mer mat och ren och fin låda och insläppta i tvättstugan/kattsovrummet ;P låter kanske sjukt att låta katterna sova i tvättstugan MEN dem trivs med det, är ju bara där inne några få timmar varje natt =) Dem får vara helt ifred från hundarna, dem har mat och vatten - Snook hittar enkelt till lådan (hon kan fuska annars om dem har hela huset på nätterna) i alla fall, dem har en mjuk och jätteskön säng på golvet, dem har en TJOCk filt liggandes på tvättmaskinen, flera hyllor och en skänk att sova på, Dem har även en leksak där inne såg jag HAH! :) Dagtid rör dem sig fritt i hela huset + ute :) Dem går ut och in som dem själva vill helt enkelt, är det fint väder och varmt ute kommer dem in runt midnatt nån gång ibland senare endå och går ut runt 8 igen =) Vissa dagar, som den som vart idag - ösregn, åska och storm är dem inne hela dagen och relaxar i huset istället :P Snookie va ute 3 timmar under eftermiddagen och Clays va ute 4 timmar under kvällen =) Så dem har det inte alls så hemskt som man kan tro när jag säger att dem sover i tvättstugan HAH! Dessutom gillar dem sova i tvättstugan - dem ligger där inne och sover innan jag ens hinner tänka tanken på ta in dem där :P Och ropar jag "Snook - Clays ska vi sova?" så hör man *MJaaaaoooou* och trippandes in till tvättstugan ;) Så dem trivs allt! :D 
 
nej nu ska jag försöka släppa tankarna över en stund, sova och hoppas på att imorgon få svar på att jag får hem MIN katt!!!! 
 
Blir en dag med mycket hundträning imorgon också - ska nog försöka filma min nya lek med Benji som fått oss att komma nära varandra faktiskt, blivit mycket bättre relation av denna simpla lek! ;) Nyfikna? ;P 
 
Nej sov gott nu ska jag krypa ihop i gubbens famn och sova gott :* 
 

Allt jag vill är att få MIN katt..

För några år sedan (4 år faktiskt) så köpte jag en katt när jag bodde i skara.. Hon köptes genom djurens vänner - Lidköping privat, en katt som bott i ett eget rum i huset sen första dagen hon föddes (mamman infångad för att föda) och lilla "sessan" som jag kallade henne kom till mig ca 16 veckor gammal. Hon döptes till "Presenten" - köpte henne till mig själv 2 dagar före min födelsedag. Jag skulle fylla 17.. Så Presenten blev hennes namn och kallades för "Sessan".. Hon va en katt som va skygg, hon va smart men skygg, ville mycket hellre sitta själv i fönstret eller på klösbrädan och bara kolla runt, va inte alls social eller superkelig - förutom när hon själv ville, då va hon keligare än keligast, kunde spinna bara hon tittade på dig och kunde gärna krypa upp och sussa nån timma i ditt knä innan hon gick igen. Men hon valde sina människor, va bara jag och min mormor som gällde, kom det barn eller främmat så gömde hon sig på direkten, under soffan, i garderober, under sängen, bakom gardiner eller i sitt hus - beroende på vart hon fick va mest ifred. Oftast va det under soffan.. 
 
Men en dag, för snart 2 år sen försvann hon, jag letade överallt, med ljus och lykta efter MIN katt.. Satte upp lappar, efterlyste henne på facebook.. ingen hörde av sig, ingen såg henne.. INGEN frågade ens om jag hört något nytt.. INGEN BRYDDE SIG! Jag gav aldrig upp och sökte.. sökte.. och sökte lite till.. hoppet började dö ut och jag trodde hon dött.. jag har alltid hållt ögonen öppna och i förrgår när jag hittade bilden som Skaras hemlösa katter la ut på facebook, på en katt dem kallar "Ramona" tändes hoppet igen - jag kände direkt att det där är MIN katt.. MIN katt!!! Det där vita morrhåret, den platta pannan med speciella böjen mot öronen.. Dem ILLGULA ögonen med en grön rand med en svag nyans av brunt på det speciella stället.. dem där vita stråna som formar en form som inte går beskriva på den där knepiga platsen mellan hakan och halsen... Känslan och energin som hela katten sänder ut.. kroppsformen, färger, dem där svaga "bruna ränderna" i den annars kolsvarta ovanligt skinande pälsen... Jag vet vad jag talar om, jag har sett MILJONER svarta katter som varit upphittade osv.. INGEN har varit min sessan.. men detta är min sessan.. detta är MIN katt och jag vill ha MIN katt tillbaka NU! 
 
Får jag det? Vill dem ge mig tillbaka min sessan? Nja inte direkt va.. Jourhemsmatten säger "hon reagerar knappt på sessan" NEJ för hon har levt i nästan 2 år utan att ha blivit tilltalad sessan, hon är en katt som inte lyssnar så mycket på namnet.. en typisk katt som gärna går för sig själv... Jag säger inte att det är MIN katt om det inte är MIN katt.. jag VET att det är MIN katt.. jag vill träffa henne, gosa med henne och ta in henne i VÅRAT hem.. det vill både jag och Johan, vi har platsen och det är MIN katt.. Nej då erbjuder dem mig en annan katt, som är MOTSATSEN till MIN Sessan.. en svart katt med GRÖNA ögon, en katt som är 5 ggr så stor som Sessan, enorm på alla vis, matt och tråkig päls.. en katt jag vet inte är min... En svart katt utan vita strån.. en svart katt utan vita fläckar på morrhåren och utan det vita morrhåret.. ska det va så jäkla svårt att få MIN katt tillbaka...? fattar bara inte vad faan jag ska göra.. jag vill ha MIN katt.. och bara MIN... 
 
Vi har redan 2 katter idag - vi vill inte ta in en tredje bara för att.. Denna katten vill vi gärna ta in för att det är MIN Sessan.. men när man vill ha tillbaka SIN katt så ska man motarbetas.. jag blir faan galen på riktigt nu.. Ett katthem borde vilja få ut katterna till sina riktiga ägare igen.. inte motarbeta ägarna på små meningslösa punkter.. jag har bevisat att detta är MIN katt... SÅ SNÄLLA BARA GE MIG MIN KATT?!
 
Min älskade Sessan! Här hade hon vart hos mig i öhm... 3 månader? Denna katt går INTE ta fel på.. kolla på henne, världens finaste Sessan <3 
 
Jag ska göra allt i världen, ska ställa till ett krig som heter duga - för DU ska tillbaka till mig min diamant <3 
 
För er som undrar hur hon försvann - jag hade flyttat från mormor, (där jag bodde med henne i över 1 år) och när jag bodde där gick hon alltid med mig ut på balkongen osv och in igen.. MEN när jag flyttade så tog hon tillfället i akt när det kom efter 4 - 5 månader (kunde inte ta hem henne till mamma...) och när jag skulle ta hem min katt ringer mormor och säger att Sessan smitit.. då hade hon smitit ut på balkongen (mormors gäster hade inte stängt fönstret) och hoppar ner.. Åkte dit så fort jag kunde och vi sökte och sökte.. varje dag i 6 månaders tid... lockade, ropade, sökte.. ja vi har sökt enda sen den dagen.. men sessan kom aldrig.. nu har hon äntligen hittats och jag får henne inte tillbaka - jag ger mig aldrig, MIN katt är MIN katt och JAG ska ha henne tillbaka... Vill dem ha krig får dem krig.. för du ska hem igen - det lovar jag <3

Rallylydnad - öppen träning!

Karin kommer hålla öppen träning inom rallylydnad i föreningens namn - vill du närvara? Anmäler gör du dig till Karin på 0739433275 där du även får svar på frågor och funderingar :) 
 
 
Vi kommer hålla till på fotbollsplanen i tråvad med start på måndag 13 Maj klockan 18:00, öppen träning är det som gäller med instruktör som närvarar för att hjälpa dig när det behövs. 
 
Mer information om föreningen på - http://www.vshf.n.nu/ eller - https://www.facebook.com/VastsvenskaHundframjandetVshf 

Nu även på facebook!

Yes ni hörde rätt, VSHF börjar ta mer och mer form nu, hemsidan är i princip färdig, lite mer som ska in bara - http://www.vshf.n.nu/ kolla gärna in den! :) Sedan har vi ju även börjat finnas på facebook nu, våran diskussionsgrupp där det är tänkt att NI ska kunna diskutera vad för event och mål vi kan jobba mot, detta är det bara er fantasi som säger stopp för, det kan vara alltifrån en fotosession, hundpromenad, filmkväll, hundträff eller vad som helst :) Kan också vara större arbeten som vi ska jobba mot t.ex hundlatriner eller hundrastgårdar :) 
 
https://www.facebook.com/groups/143233959184500/ - våran diskussionsgrupp på facebook :D
 
https://www.facebook.com/VastsvenskaHundframjandetVshf?fref=ts - våran facebook sida =)

Åsikter om Magnussons

Bytte ju foder för ett tags sen till Magnussons.. vet inte riktigt vad jag tycker om det, tikarna funkar bra på det - lagom avföring, fin päls, bra hull och äter lagom - Benji däremot har fin päls, bra hull igen (gått upp det han gick ner i löpstressen) MEN nackdelen är att han äter - äter och äter, min fråga är om fodret inte mättar eller är fodret extra gott? Hört att dem behöver lite extra av detta fodret men med lite extra menas det inte det 3 dubbla... O.o Han bajsar 4-6 ggr om dagen också O.o stora höger, i å försig inte alls konstigt med tanke på mängden mat HAHA! så tror mest att han äter och äter och ÄTER bara för att fodret är gott, gått ifrån lite det där med fri tillgång och ser till att alla 3 äter på morgon och kväll istället.. GHA hatar det.. vill ha fri tillgång </3 men men detta foder är helt klart bestämt att det INTE kommer användas längre pga Benji - det funkar helt enkelt inte och jag och min sambo är inte alls nöjda om sanningen ska fram, kan inte riktigt säga vad det är men känns bara inte som rätt foder för oss. Dessutom har Benji börjat fisa sjukligt mycket - och HEMSKT.. stinker om han! Saga har alltid fisit en del och även hon fiser värre, tror faktiskt att även Sandie ligger och äckelfiser ibland! Svårt att säga då dem alltid ligger samlade med varandra.. HAHA ;) 
 
 
Magnussons funkar helt enkelt inte hos oss men verkar överlag vara ett bra foder som håller hundarna i fin form och bra och superfin päls, tikarna klarar det jättebra men inte Benji. Därför fortsätter vi vårat fodersökande och forskande! 

Hem till killen! :D

Ska strax åka hem till killen, haft några trevliga dagar här hos mamma och hennes man och hans barn, men längtar hem till vackraste Sambo så jag spricker! Älskar min man mer än något annat, världens finaste pojkvän! Ikväll ska han få en ordentlig massage och känna sig som en riktigt prins ! 
 
Gammal bild på världens vackraste kille!!
 
 

Dagsfärska bilder

Oredigerad blombild =)
 
Oredigerad bild på Saga :)
 
En liten fågel - oredigerad bild =)
 
 
Några småtecken som fastnat på bild idag! =)

Ny inomhusbild

Börjat öva mer och mer på fota inne - tycker själv att jag börjar bli ruskigt duktig på detta faktiskt! :D
 
Min fina guldskatt <3
 
En meningslös bild som jag ÄLSKAR! <3 Benen på min tokfia ! :D

2 År hos oss! ♥

 
Idag har Benji varit här i 2 år, 2 hela långa spännande år, det har varit mycket gråt som skratt, tårar som blod, glädje som sorg, många nätter utan sömn och mycket att arbeta med. Mycket upp och nedgångar i livet och dagarna då allting har varit en dans på rosor - dessa dagar är det som fått oss att kämpa vidare mot lyckan, mot ljuset i tunnelns slut - och jag vågar nästan säga att vi faktiskt snart är där. 

Absolut finns det fortfarande saker kvar Benji behöver jobba på men han har kommit en stor bit på vägen och han ska alltid få vara virrig och vimsig och halvt knäpp, för varje dag växer mina krav på han, likväl på dem andra hundarna. Men just på Benji kommer kraven aldrig gå upp lika högt som på dem andra, han kommer aldrig komma till samma nivå MEN han kommer alltid vara våran stjärna, en stor del av hjärtat och en enorm guldklimp på ett vis som bara han kan vara. 

Benji är och förblir väldigt speciell men det är vi alla. 
 
Såhär såg Benji ut när han kom till oss den 14 April 2011 - mager, rädd, osäker men med en vilja och driv att förändras och leva livet igen. Han va mager, färgfattig och glimten i ögat va nästan helt död. 
 
 
Idag är Benji en glad herre, frisk och sund, har fått en stark fin färg med väldigt glänsande päls, en glimt i ögat som jag aldrig trodde han skulle få. Han har lagt på sig och blivit en herre som aldrig missar en sekund av livets godhet. 
 
Jag ångrar inte en sekund av allt arbete jag lagt ner dessa 2 år, jag ångrar inte ett ögonblick hur vi har kämpat. slitit och utvecklats tillsammans, jag tror på ödet - allt sker av en anledning och att Benji kom till oss fick mig att se, att detta är ett extremfall MEN jag klarar det, jag är kunnig nog, jag har vad som krävs, visst jag är ung osv MEN jag har vad som krävs, jag vet det här, jag HAR kunskap med hundar och jag KAN! 
 
Visst kan jag för se på han idag, 40 kg sund herre, i dagsläget omusklad efter lite vila men musklerna är påväg tillbaka, 55-60 cm på halsband, glimten i ögat och busar gärnet, inte strykrädd längre och inte totalt blockerad. Och se på bilderna hur han va då, 15 kg, 45 cm i storlek på halsbanden, matt färg, död och matt blick och päls som bara rasade av.. 
 
Våran underbara vackra herre 
 
Livfull, glad och tar vara på allt han kan!
 
Kolla bara - snyggingen himself!
 
Jag vet inte vad jag borde skriva.. finns massa saker men finns inga ord, underbara lilla herren! 

Lydnadsträning 13 April 2013

Vi åkte till bruksklubben idag och tränade lite, Sandie och jag började träningen, förstår inte riktigt mig på den hunden! Så sjukt taggad så fort vi når träningsplanen, taggad till 10000% och full fokus, sjukt såklart och riktigt roligt! Kopplade loss henne väldigt fort och så körde vi lydnad - inget avancerat bara fotgående i olika vinklar. Va nog jobbigt nog endå med alla dofter, "styvpappas" 6 åriga son som rusade runt omkring oss, tjoade och tjöt, och Saga som satt bunden en bit upp och TJÖT, SKÄLLDE, YLADE och hade en orkester - MEN Sandie hade full fokus och skötte sig riktigt riktigt bra! =) 
 
Hon fick också köra lydnadsklass 2 hopp, kanske lite övertaggad för ibland hann jag aldrig säga sitt innan hon va tillbaka vid min sida ;) Men hon verkligen älskar det, att hoppa är bland det bästa hon vet, eller ja att träna är det absolut bästa hon vet! =) Lättbelönad också, räcker med ett bra eller "hopp och lek" ;) fast vi nöjer oss inte med enkelt utan kör med dogmans minihjärtan varvat med annat godis =) 
 
Jag "långsamt Sandie - långsamt" Sandie - "JAG VILL SPRIIINGAA FOOOORT!!!!!"
 
Sandie ÄLSKAR balansen, eller ja hela agilityn älskar hon, slalomen kan väll nästan gå och dra sig men det håller jag med om, tråkiga moment! ;) Men agility är ruskigt kul och vad beträffar sånna här hinder får jag bromsa upp henne, går för fort annars och vill inte riskera något - en sak när det är torrt och fint i marken och man kan gasa på men nu va det lite halt i gräset, fortfarande lite is här och där på marken och stora vattenpölar så då tar vi det lugnt! Dessutom är vi inte superhaja på balansen så vill inte hon ska ha förbråttom och hoppa av för tidigt eller göra något alldelles för tokigt! =) 
 
Sandie fick också träna lite trick osv - TJOHO vad kul :D och inkallningar körde vi, det sista Sandie kanske behöver träna på men endå nyttigt att träna flera ggr/veckan med sin hund, oavsett hur stabil den än är. 

När jag bytta hund och lät Sandie sitta bunden så visade hon hur duktig hon är, satt knäpptyst och bara tittade på, inte ett ljud gjorde hon! Riktigt stolt över min stjärna! :') 
 
Funderar faktiskt på om vi ska gå nån agilitykurs, hon älskar ju det så mycket.. har också börjat fundera på om vi ska starta LK1 - bara för skoj såklart och endast på hemmaplan. Vi tävlar inte för att vinna och inte heller för att va bäst - om vi tävlar gör vi det för att vi vill ha roligt med varandra och få lite "kritik" och veta vad vi ska gå vidare med, hur ska vi utvecklas och vad kan vi jobba vidare med? :) 
 
Alla foton i inlägget är fotade av Jonas Lundström - http://www.jl-assistans.se/ (samtliga bilder är också oredigerade)
 

Bruksklubben 13 April 2013

Är ju hos mamma och hennes fästman över helgen, idag - lördag den 13 April så tog jag, Jonas och Jonas son Tim bilen till bruksklubben jag går på och tränade hundarna lite. Har ju bara Saga & Sandie med mig till dem men mopsen Rocky hängde glatt med på en biltur. Började med att låta Saga sitta bunden och passitivitets träna medans jag tränade Sandie, Saga tyckte inte alls det där med passitivitets träning ska va bra, varför lixom? Varför ska jag sitta här bunden och titta på? LIFE SUCKS MAMA! Men efter ett tag slutade min privata orkester och vi bytte hund =) 
 
Äntligen lugnat sig under passitivitetsträningen!
 
Saga fick träna linförighet och skötte sig faktiskt förvånansvärt bra, vi gick tillbaka till microsteg frammåt - 3-4 steg - sitt - 3-4 steg fram - sitt = BELÖNA!!! :D och så höll vi på, sen satte jag henne, kopplade loss och skickade iväg henne att hämta apportleksaken - WROOOOOOOOOOOOOOOM sa det så hade jag den i handen igen ;) Vi apporterade och dirigerade en stund innan vi gick ner till balanshindret och testade på den, den väldigt rolig tyckte saga som genast efter att ha gått ner gick upp igen ist för att hämta belöningen ;) 
 
Apporterade också med hopphindret - Saga tycker dock det att jag kan ju lika gärna springa RUNT hindret mamma? Går ju mycket snabbare att nå min älskade leksak! Och så kan jag hoppa TILLBAKA! :D hmm nja inte riktigt tänkt så Saga ;)
 
Saga på balansen som faktiskt va riktigt rolig! Fick lite stöd bara så hon inte ska förhasta sig =)
 
Saga är faktiskt riktigt rolig att jobba med just nu, vi börjar hitta varandras knappar och lära känna varandra mer, kommunikationen är ganska bra och hon söker en hel del kontakt i vårat arbete, terrier hjärnan kommer in ibland och bara MÅÅÅÅÅSTEEEE testa 3 ggr till innan "okejdå jag ska göra som du vill...!!" ;) sötnosen :*
Hennes sug efter godis har ökat och ja, godis är nog faktiskt riktigt gott endå! OM det passar damens smaklökar för tillfället.. minihjärtan kan funka, men det absolut bästa är ju trots allt 100% torkad oxlever.. MJUMMY ;) annars kör vi mycket extern belöning faktiskt med apport/kamprullen samt kamptrasor och lekbelönar med dragkamp! :) 
 
Lilla fröken och Jag i linförighet! :)  (och tim i bakrunden som prompt skulle gå brevid och störa ;))
 
Hoppas dessa framsteg sitter i nu och går frammåt! :D Allting gick ju lite bakåt ett tag men det är ju inte konstigt då hon ville testa och kolla vad som gäller! Nu går det frammåt och jag hoppas detta sitter i, ska försöka besöka BK'n lite oftare, Saga uppskattade det + att det är lättare att fokusera och träna där!
 
 
Alla foton i inlägget är fotade av Jonas Lundström - http://www.jl-assistans.se/ (samtliga bilder är också oredigerade)
 

Tralalaalaa

Vad ska jag säga? Vad ska jag göra? What should i do? x*D Åkt till mamma över helgen, saknar redan min pojkvän HAHA! Vart upp och ner ett bra tag nu men även om det är rörigt ibland så älskar vi varandra sjukt mycket - kärlek övervinner allt..! 
 
Men är hos mamma med tikarna nu, får se när jag åker hem! ;D senast måndag morgon i alla fall, vi har möte då - jag och Johan ihop =) Öhhm har några bilder i kameran jag tog på Sandie förut, tänkte lägga upp dem sen om ni vill se ? ;D 
 
 
Favorit i repris!

trött..

Johan ska till läkarna idag, vaknade därav av hans alarm nu 06:00... det sura är att hade jag sovit bra inatt hade det varit lugnt men när man somnar strax efter 05 och vaknar inte ens en timme senare.. nja.. dessutom när hans alarm låter som ett brandlarm på högsta nivå så man vaknar med panik att man ska brinna inne och inser sen att det är Johans alarm... yippie (y konstiga är att HAN kan sova genom allt.. vill med va sån.. kan faan inte sova genom något.. pratar han i sömnen = jag vaknar.. och tro mig han pratar i sömnen en hel del... :<

vissa nätter däremot när min kropp är så trött och helt slut, jag får 40 graders feber och sover nästan ett helt dygn om inte mer ibland - då sover jag genom ALLT! Detta sker dock 4-5 ggr/året som jag får sova ordentligt annars är det 2 timmars sömn/natt som gäller.. lite jobbigt men så är det..

nu ska jag försöka sova några timmar till.. ska ut med Emmely och hennes hundar sen ihop med mina.. samt att jag ska rida Alladin innan mamma kmr klockan 14:00 :)
Svar på frågor om Saga

Vad heter din hund? Saga
Vad har du för ras? American Staffordshire terrier / Pitbull Terrier
Hur mycket väger din hund? Inte vägt henne men nånting runt 20-25 kg kanske? 
Hur hög är din hund? Inte mätt henne men tippar på 45-50 cm!
Vart i från fick du din hund? Omplacering
Har hunden en bra stamtavla? Blandras
Hur lång tid tog det innan hon blev rumsren? Va rumsren när hon kom så vet inte :P
Skäller din hund på andra hundar? Hon leker bara kanariefågel vid hundmöten i stan...
Tigger din hund vid bordet? Nej
Kan han/hon sitt,ligg,vänta,stanna,loss,hopp osv? Ja =)
Är din hund stor? Mellanstor
Ska du ha en hund senare i ditt liv också? Absolut
Kan din hund gå lös utan koppel? Går lös hela tiden.
Gillar din hund att hämta pinnar/bollar? Avgudar bollar!
Kan din hund simma? Jadå :) 
Hur ofta är du ute och går med din hund? varierar men flera ggr/dagen.
Har din hund haft en sjukdom nån gång? Inte hos mig.
Skulle du vilja ha en pudel? Nej.
Är du rädd för hundar? Nej? 
Är din hund aggressiv mot andra hundar? Nej
Har du strypkopppel på din hund? Absolut inte.
Har du någon gång köpt kläder till din hund? Inte till denna :P
Vilken är din favorit hundras? Amstaff & Leonberger
Hur många hundar har du haft? om jag räknar med dem jag har nu + dem gamla jag minns så 9, med syrrans (som va som min) så 10.. 
Är du nöjd med din hund? ja
Är din hund van med andra djur, tex katt? Bor ihop med 2 katter så ja.
Älskar du din hund? Klart jag gör.
 

lite bilder :D

bjuder på blandade bilder från dagen :)saga har nattat sin nalle och nattade sedan sig själv :)saga med sin bebis!benji ser på tv :)


mumsigt!!!!

liten mobilblogg ;)


Apporterings film

Bjuder på en film från när jag va hos Jonas pappa i skogen med litet berg osv, filmade lite med mobilen så här är några snuttar ihop till en film :)
 
 
 
 
Min fina tjej <3 

poppis

det har sista tiden blivit väldigt poppis att sova i våran säng, väldigt trångt men mysigt med vovvar i sängen. men det har också blivit väldigt poppis att sova UNDER mitt täcke! :p
Film på sagas nya trick!

Här kommer filmen på Sagas nya trick :) (ingonera min väldigt störande röst jag inte orkar dölja för er ;))
 
 
 
 
Duktiga Duktiga tjejen <3 Detta ska vi jobba vidare med, hon tyckte det va riktigt kul!!! :D

Alladin fjanten Fattiglapp

Alladin FL - från travstallet Fattiglapp är en riktig fjant! :P Det bevisade han idag, red ut på han en längre runda själv. I skritt och trav, och bannemej - ALLT va livsfarligt idag, grinden utanför Åmark som vi red förbi igår försökte döda han, fjanten till häst slänger sig ner i diket, reser sig smått på bakbenen och VÄGRAR gå en mm! xD Blev arg på han tillslut och fick upp han, läskigt läskigt.. Under resten av promenaden reagerar han på grenar, vatten, snöhögar som finns kvar här och där, små gropar i grusvägen... ja ALLT va läskigt idag, förutom sånt som kanske borde va läskigt så att säga, bilar, cycklister osv gick utan problem. Bara dem där hemska hemska naturliga sakerna som han ser miljoner gånger på en dag som helt plötsligt skulle mörda han! ;) fjantiga pollen! :P 
 
Bortsett från det red vi vilse också (y) Aldrig ridit den vägen hemmåt, bara bortåt HAHA! Så tog av på en avfart vi skulle förbi - vänder och rider tillbaka, rider FÖRBI avfarten vi ska ner på och får fråga en rar gammal farbror vart jag ska (y) han svarade trevligt och snällt och vi kom hem tillslut ! :) 
 
Pilotbild påväg mot dagens hemskheter! ;)
 
Lite väl rolig skillnad på han ensam mot i grupp.. Ensam är han piggare, fjantig och tittig som f**n.. reagerar på typ allt.. och i grupp traskar han på genom allt.. INGET är farligt, energin är på halvfart och man bara går ;) fjantiga lilla pollen! :D

Barbacka tur i solen

Red ut på Alladin igår, första gången jag rider han själv faktiskt! :) Eva som äger han har heller aldrig ridit på han själv, alltid varit någon med, Inte nog med det så skulle jag bara skritta en kort runda då han fått ett sår på höger fram som vart lite varmt och svullet. Ingen hälta eller något så bara bra för han att röra lite på sig, därav satt jag upp barbacka och stack iväg på en kort tur, mysigt tyckte både jag och han. När vi kom igenom åmarks gård däremot va det livsfarlig is, isen försökte äta upp han ;) Men efter lite uppmaning gick vi fram över isen och in på den väldigt spännande gården - som faktiskt va knökefull av massa saker, bl.a en gammal tank av något slag som Alladin fick för sig försökte mörda han, stackars lilla pollen! ;) Aja efter att vart nära på att traska i backen så gick vi vidare och skrittade lugnt och sansat hemmåt och väl i stallet blev det en lång pysselstund och mysande, smaskande på morot och äpple ;) 
 
 
Nu ska jag sticka till stallet för en ny härlig ritt! Får se hur jag rider idag =) 

Dirigerings övning!

Saga fick testa en ny övning för att bekräfta olika kommandon under dirigering och apporteringar idag, en "höger - vänster" övning. Ställde ut 3 skålar på backen och la godis i den ena och låtsades lägga godis i dem andra. Saga satt några meter bort från skålarna i mitten och jag dirigerade till den skål med godis i - kom hon rätt = godis kom hon fel = ingen belöning. Enkelt och smidigt! :D Denna övning skrev jag om under Sandies träning också och Lovisa är den som lärde mig den, underbar övning (y) Saga fick börja med "höger - vänster & frammåt" då vi redan satt dessa kommandon på ett svårare vis så virrig jag är, men men hon gjorde detta felfritt och gick INTE fel en enda gång! :D duktig tjej ! :') Mina kommandon är "däråt" och "häråt" och så visar jag med armarna ist. I Sandies fall är det bara "höger, vänster och frammåt" inga handtecken eller något :) 
 
I alla fall efter att ha börjat med denna övning ihop med godis och klicker så började vi hoppa. För att hon ska tagga till körde vi extern belöning i form av apportleksak, funkar mycket bättre på henne än vad godis gör. Sedan började vi på ett nytt trick, att hämta leksaken i en barnsoffa, här fick hon använda hjärnan mer än bara springa hämta leksaken för under denna övning fick hon stegvis lära sig ÖPPNA soffan också. Detta fick jag faktiskt på film men mina program krånglar just nu så får lägga upp filmen senare. 
 
Bild från dagen =) 
 
Sedan lämnade vi soffan och nya tricket och körde enkel apportering för att jag skulle få några bilder från dagen, apporterade ankan uppe på gruset och bland några buskar, och apporteringsleksaken apporterade hon även i slänten och fick klättra lite lätt som avslutning. Nu ligger Saga och sover gott efter en timmes träning =)
 

Extern Belöning

Tog ut Sandie för lite träning förut, vi började med enkel lydnadsträning, fotgående - ganska enkelt och simpelt. Det va ett tags sen jag tränade och jag brukar variera belöningsvarianterna under träningarna, ibland klicker, ibland extern, ibland muntligt osv osv, idag blev det faktiskt alla olika varianter på samma gång =) På detta vis kan träningen inte bli lika enformig även om det är samma sak, smidigt! :D (och ökar belöningslusten från hunden ;)) I alla fall började passet med att belöna med klicker & godis för att sedan gå över till extern belöning. 

När jag kör extern belöning med Sandie är det att hon springer till en burk och hämter en godis innan vi går vidare och tränar igen. Efter att ha värmt upp med lite lydnad där vi även hade störningsmoment (en traktor som dånade förbi våran gård) så gick vi över till "framskick" med kommandot "upp" på en stubbe vi har på tomten (älskar den stubben förövrigt, PERFEKT till träning och fota hundarna ;)) - i detta moment va det exteren belöning som hon fick rusa till innan vi gick tillbaka till utgångspunkten. 
 
Efter ett par stycken framskick (jag stod i mitten av distansen mellan hennes utgångspunkt till stubben - mitt emot mig va den externa belöningen) så ställde jag ett hinder strax framför mig som hon då hoppade över - upp på stubben - extern belöning! :) Superroligt tyckte sandie! :D WOHO :D
 

Sedan ville jag ha hoppbilder på Sandie så då blev det bara några rena enkla hopp med extern belöning :D 
 
Sedan gjorde vi en övning som Lovisa lärde mig i alingsås, en "höger - vänster" övning. Gjorde denna några gånger för att se så hon mindes den, sedan la jag till "fram" i övningen :) Enkelt som en plätt tyckte sandie och istället tränade vi tricks innan det va dags för hundbyte, sammanlagt fick hon träna i en timma! :) 
 

HSRIS - Skaraborg/Älvsborg = VSHF

Styrelsen för HSRIS - Skaraborg/Älvsborg hade möte i söndags som ni säkert vet, vi diskuterade och tog upp saker som vi kollat upp. För att vi lättare ska kunna jobba och främja hundarna här nere är det lättare för oss att gå under ett eget namn, att jobba för en såpass liten förening som just nu är placerad i UMEÅ försvårar vårat arbete inom våra kommuner då dem inte är villiga att stödja utan vi måste vända oss upp till umeå. Därav bildas just nu för fullt föreningen VSHF - Västsvenska Hundfrämjandet som ska täcka västra götaland/västsverrige är det tänkt. Vi kommer fortfarande jobba för att främja hundarna, sprida kunskap om hundar, hundhälsa, lagar och etikett. Få in hundarna i dagens samhälle och visa omgivningen hur mycket bra en hund kan göra vårat samhälle i rätt händer. 
Föreningen är under bildandets gång och vi satsar på att snart vara igång. 
 
Våran hemsida är redan uppe och och under arbete och loggan är färdig, snart är vi i full gång med massa aktiviteter - välkommen in http://www.vshf.n.nu/
 

hmm.

jag vet det har bara blivit kassa mobilbloggar sista tiden, Ska ändra på mig ;) just nu går mina tankar runt vad jag ska göra idag.. Ska rida ikväll igen men före det då? :p aja det märker vi!
mys <3

myser i soffan och ser på tv ihop! Hela familjen ligger bänkade framför Tv:n :)


sjusovare

hela min familj är sjusovare.. hundarna sover, katterna sover inne för kallt för att busa ute.. sambon sover.. SUCK vad ska jag göra då? jobba kanske? jobbar som bäst kvällar med det så det känns bara jobbigt nu och inget funkar i hjärnan endå.. baka kanske? gå på fotopromenad?
sova

ligger i sängen och ska sova ny, varit en lång dag med mycket stoj! vill tacka för era åsikter som ni lagt i kommentarer! har läst igenom alla snabbt från mobilen och svarar på dessa sen från datan när jag godkänner dem :) nu går det runt i huvudet på mig och smärtan bultar i kroppen! sen jag hade lunginflammation så får jag vid minsta förkylning ont i lungan direkt, andfådd och trött, seg och ont i kroppen! men sånt är livet bara att köra på! :) har jobbat mycket ikv och imorgon blir det mer, fast om det är varmt ute tar jag med hundarna och kameran tror jag.. gick bra på mötet och vi började diskutera och fundera en hel del! mer information om det kommer framöver! :) nu blir det sängen här så vi orkar imorgon!
morgon!

godmorgon på er, om 45 minuter börjar mötet, tyvärr två som uteblir och deltar över nätet istället och läser protokoll m.m men det löser vi! nu ska mina hundar rastas och katterna ska ut :> ha en bra söndag alla :)en bild sen vi va hos mamma :)

Varför är människan ett kontrollfreak?

Tänkte försök mig på ett litet åsiktsinlägg igen, kommentera gärna era åsikter sen, i alla fall idag tänkte jag tala om foder och fodringsalternativ. Det finns miljarder olika foder idag ute på marknaden, färskfoder, burkmat/blötmat, torrfoder, BARF - ja alternativen är många. När man har valt vilken sort ska man bara hitta rätt märke med rätt innehåll. Med spannmål - utan spannmål? Utan spannmål är klart bäst i mina ögon med också lite dyrare. Ett självfallet alternativ till hundar som är känsliga/Allergiska, när detta val är klappat och klart kommer man till protein källan, en källa eller flera källor? Fläsk eller Nöt? Fisk eller fågel? Hjort ? - när du har valt här, t.ex fisk ska du välja vilken sorts fisk, white ocean fish or salmon? eller ska du kanske ha fågel? Höna eller kalkon? eller kanske annan sort?  Jag har inte ens nämnt alla sorter, finns garanterat dubbelt så många fler. Sedan har du ju fetthalt, proteinhalt, vad är alternativet ist för spannmål? ris? potatis? Frukt? eller vilken sorts spannmål? Vete? mixat? eller lite "grövra spannmål" ?  Här kan man vara olika petig beroende på sin hund, har man en allergisk hund ska man ju absolut välja foder med EN proteinkälla, gärna en mild som lax eller hjort, inget spannmål (potatis helst eller frukt), inte för hög proteinhalt, fetthalten får man välja beroende på hur känslig ens hund är på att lägga på sig, aktivering osv. Jag vill ligga ganska högt på mina i fetthalten och proteinhalten men detta ska man akta sig för på känsliga och allergiska hundar. Mixad proteinkälla och fågel skulle jag undvika helt med en allergisk hund. 
 
I alla fall foderrutiner då, ja här är inte alternativen lika många, antingen kör du fri tillgång eller portion, du kan välja att ge 3 ggr på en dag, 2 ggr (dessa två är vanligast) till att ge 6 ggr på en dag om du vill. Jag personligen anser att hålla på med portion, exakta gram och väga och dona bara är onödigt, alla är olika individer ist för gå efter en tabell så ser du på din hunds hull hur mycket just din hund behöver, Mina äter på fri tillgång, foderskålen är alltid full och ingen av hundarna är för magra eller för tjocka. Alla 3 mår bra på detta :) 
 
I alla fall, ger man portion kan man ge på många sätt, för hundar som lätt blir feta, behöver mer stimulering och för hundarna som är glupska är foderbollen ett perfekt alternativ. Hunden får jobba för sin mat, måste äta i lugn och ro och helt enkelt äta sansat! :P Sedan finns det ju andra aktiveringsleksaker att fodra i, du kan fodra i vanlig skål, du kan slänga ut maten på golvet (söligt men en hund som inte bara slänger i sig ur skålen) det finns speciella skålar med skåror och taggar i så dem får äta lugnare, man kan lägga en boll i skålen för att få hunden lugnare (eller så gör den som mina och lyfter bollen och slänger iväg den ;)) - alternativen är många som ni ser. 
 
 
Hur vet man då vad man bör ta? Ja först får du kanske sätta en budget, hur mycket kan du lägga på foder/månaden? Är min hund allergisk? Vad har jag för krav? Vad gör jag med min hund? När detta är bestämt kan du börja leta runt på nätet, butiker, forum ja miljoner ställen att få åsikter om olika foder idag.Viktigast är att fodret och metoderna/rutinerna passar in bra i ditt liv och matchar din hund bra. 
 
Hur gör då jag? Jag har precis bytt till Magnusson Aktiv, fetthalt 18% och protein 28% (för musklerna) baserat på mycket kött och även rågspanmål (med andra ord grövre spanmål med långsamma kolhydrater), jag hoppas detta foder kommer funka bra och har bra förhoppningar om detta - hundarna går på fritillgång och har alltså foder hela tiden. Jag fodrar i en vanlig skål och hundarna äter när dem är hungriga. Hundarna har fint hull, inget stressbeteende, inget vakta maten beteende och mår helt enkelt väldigt bra på det här, utöver fodret får dem ju godis när vi tränar, fri tillgång på tuggben och ibland får dem även matrester - när dem får matrester och annat äter dem mindre torrfoder, dem äter helt enkelt inte ihjäl sig som många tror att en hund gör idag tydligen, förstår inte vart detta kommer ifrån? :p 
 
Vanligast idag är som sagt portion, 2 ggr dagen med exakta mått.. min fråga är bara varför..? Varför har människan så stort kontrollbehov? Säger absolut inte att det är fel men jag förstår det bara inte, människan måste kontrollera idag, rubbet hela tiden.. kontroll kontroll kontroll...! Varför är människan ett sådant kontrollfreak?
 
Hur gör du? Varför? Varför inte på ett annat vis? - förklara gärna din situation, inget är fel och inget är egentligen rätt heller. Det som är rätt är ju i princip allt som funkar för var individ, sålänge man som ägare och ens hund mår bra och är nöjda så vad är felet? Varför bråka? Anklaga och säga att nån annan gör fel? Allt som funkar är rätt sen kanske man borde tänka om när man har en superfet hundar - ge rätt foder, kanske lite mindre mängd MEN framförallt - MER motion? är hunden mager så byt till ett foder med färre och långsammare kolhydrater, mer fett och mer protein och ge hunden lite mer foder helt enkelt. 
 
 

Varför är människan ett kontrollfreak?

Tänkte försök mig på ett litet åsiktsinlägg igen, kommentera gärna era åsikter sen, i alla fall idag tänkte jag tala om foder och fodringsalternativ. Det finns miljarder olika foder idag ute på marknaden, färskfoder, burkmat/blötmat, torrfoder, BARF - ja alternativen är många. När man har valt vilken sort ska man bara hitta rätt märke med rätt innehåll. Med spannmål - utan spannmål? Utan spannmål är klart bäst i mina ögon med också lite dyrare. Ett självfallet alternativ till hundar som är känsliga/Allergiska, när detta val är klappat och klart kommer man till protein källan, en källa eller flera källor? Fläsk eller Nöt? Fisk eller fågel? Hjort ? - när du har valt här, t.ex fisk ska du välja vilken sorts fisk, white ocean fish or salmon? eller ska du kanske ha fågel? Höna eller kalkon? eller kanske annan sort?  Jag har inte ens nämnt alla sorter, finns garanterat dubbelt så många fler. Sedan har du ju fetthalt, proteinhalt, vad är alternativet ist för spannmål? ris? potatis? Frukt? eller vilken sorts spannmål? Vete? mixat? eller lite "grövra spannmål" ?  Här kan man vara olika petig beroende på sin hund, har man en allergisk hund ska man ju absolut välja foder med EN proteinkälla, gärna en mild som lax eller hjort, inget spannmål (potatis helst eller frukt), inte för hög proteinhalt, fetthalten får man välja beroende på hur känslig ens hund är på att lägga på sig, aktivering osv. Jag vill ligga ganska högt på mina i fetthalten och proteinhalten men detta ska man akta sig för på känsliga och allergiska hundar. Mixad proteinkälla och fågel skulle jag undvika helt med en allergisk hund. 
 
I alla fall foderrutiner då, ja här är inte alternativen lika många, antingen kör du fri tillgång eller portion, du kan välja att ge 3 ggr på en dag, 2 ggr (dessa två är vanligast) till att ge 6 ggr på en dag om du vill. Jag personligen anser att hålla på med portion, exakta gram och väga och dona bara är onödigt, alla är olika individer ist för gå efter en tabell så ser du på din hunds hull hur mycket just din hund behöver, Mina äter på fri tillgång, foderskålen är alltid full och ingen av hundarna är för magra eller för tjocka. Alla 3 mår bra på detta :) 
 
I alla fall, ger man portion kan man ge på många sätt, för hundar som lätt blir feta, behöver mer stimulering och för hundarna som är glupska är foderbollen ett perfekt alternativ. Hunden får jobba för sin mat, måste äta i lugn och ro och helt enkelt äta sansat! :P Sedan finns det ju andra aktiveringsleksaker att fodra i, du kan fodra i vanlig skål, du kan slänga ut maten på golvet (söligt men en hund som inte bara slänger i sig ur skålen) det finns speciella skålar med skåror och taggar i så dem får äta lugnare, man kan lägga en boll i skålen för att få hunden lugnare (eller så gör den som mina och lyfter bollen och slänger iväg den ;)) - alternativen är många som ni ser. 
 
 
Hur vet man då vad man bör ta? Ja först får du kanske sätta en budget, hur mycket kan du lägga på foder/månaden? Är min hund allergisk? Vad har jag för krav? Vad gör jag med min hund? När detta är bestämt kan du börja leta runt på nätet, butiker, forum ja miljoner ställen att få åsikter om olika foder idag.Viktigast är att fodret och metoderna/rutinerna passar in bra i ditt liv och matchar din hund bra. 
 
Hur gör då jag? Jag har precis bytt till Magnusson Aktiv, fetthalt 18% och protein 28% (för musklerna) baserat på mycket kött och även rågspanmål (med andra ord grövre spanmål med långsamma kolhydrater), jag hoppas detta foder kommer funka bra och har bra förhoppningar om detta - hundarna går på fritillgång och har alltså foder hela tiden. Jag fodrar i en vanlig skål och hundarna äter när dem är hungriga. Hundarna har fint hull, inget stressbeteende, inget vakta maten beteende och mår helt enkelt väldigt bra på det här, utöver fodret får dem ju godis när vi tränar, fri tillgång på tuggben och ibland får dem även matrester - när dem får matrester och annat äter dem mindre torrfoder, dem äter helt enkelt inte ihjäl sig som många tror att en hund gör idag tydligen, förstår inte vart detta kommer ifrån? :p 
 
Vanligast idag är som sagt portion, 2 ggr dagen med exakta mått.. min fråga är bara varför..? Varför har människan så stort kontrollbehov? Säger absolut inte att det är fel men jag förstår det bara inte, människan måste kontrollera idag, rubbet hela tiden.. kontroll kontroll kontroll...! Varför är människan ett sådant kontrollfreak?
 
Hur gör du? Varför? Varför inte på ett annat vis? - förklara gärna din situation, inget är fel och inget är egentligen rätt heller. Det som är rätt är ju i princip allt som funkar för var individ, sålänge man som ägare och ens hund mår bra och är nöjda så vad är felet? Varför bråka? Anklaga och säga att nån annan gör fel? Allt som funkar är rätt sen kanske man borde tänka om när man har en superfet hundar - ge rätt foder, kanske lite mindre mängd MEN framförallt - MER motion? är hunden mager så byt till ett foder med färre och långsammare kolhydrater, mer fett och mer protein och ge hunden lite mer foder helt enkelt. 
 
 

Storm!

Blåser ganska mycket ute nu, tror det kommer blåsa upp till riktigt oväder...:P Tänt en mysig brasa i kamin, rastat hundar släppt ut och in katterna (joooobbigt att va ute i storm ju!) bakat en drömtårta och handlat i affären! :D Nu ska jag mysa ner mig (okej jag har redan myst ner mig) i soffan med hundarna :) Datan står i knät men ska ställas undan och sen ska jag se på tv och äta mumsiga nudlar <3 
 
Ska laga mat sen med.. hmm.. Shepards pie blir det idag - MUUUMS! :D Imorgon har vi möte med HSRIS så har ni något ni undrar över eller vill att vi ska planera så MEDELA DET GENAST!!!! :D 
 
Bloggar mera sen, och ska fixa filmerna idag med! :D Men först.. nuudlar <3
 
favvobild <3

Sagas workout 5 April

Idag åkte jag och Saga med Jonas till hans pappas gård - den är ENORM, stora skogar med berg, en enorm damm, ängar, hagar.. RUBBET! Saga och jag gick ut i skogen och upp i berget, klättrade och lekte, tränade apportering och även lite dirigering. Vi har tappat mycket *suck* känner mig värdelös när man kör fast och bara tappar och tappar mer och inte vet hur man tar sig vidare fast man har gjort samma sak tidigare lixom.. Men Men vi hade en riktigt rolig dag, blev av med mycket energi och spring i benen ;) 
 
Blev en liten promenad ihop med min lillasyster med som ville testa hålla Saga - haha kunde inte släppa kopplet jag, låg på som attan, lät som en fågel som hade opera när vi mötte hundar och va allmänt stirrig.. dags för lite koppelträning och se till att möta hundar kanske? ;) svårt mitt ute i ingenstans dock... höhö! 
 
Well Well vad ska man mer säga? Vi såg ödlor och massa "tomtar" i skogen med, och när vi kom hem kom nog det största bakslaget någonsin.. Saga stack efter vilt, troligen en räv och lyckades riva sig.. Tvivlar att det är rivsår från räven egentligen för då hade jag sett mer anser jag utan måste vart från pinnarna i skogen.. Men bara jobba på! Bakslag kommer och bakslag går! 
 
 
Juste, vi tränade även lite tricks och lydnad därborta på gården, inget driv alls i henne när det är såååå trååååkiiggaaaa saker som lydnad - fartfartfart ska det va :P men vi får kämpa på, tidsnog faller det också på plats :P 
 
Nu ska vi alla krypa ner i sängen, hundarna har precis tuggat i sig varsitt mumsigt tuggben så nu lockar sängen! Imorgon är en ny spännande dag med mycket äventyr. 
 
 

Fotokurser :)

Finns massa kurser redo att anmäla sig till nu, främst sommarkurser och föreläsningar men dem andra kurserna också såklart ! :D Vi har massa roligt planerat och vi kommer ha riktigt roligt med massa erfarenhet, äventyr, insperation och bara ha en riktigt toppendag ihop :) 
 
Era förkunskaper behöver inte vara stora, du kan vara alltifrån ren nybörjare till mer erfaren - vi skräddarsyr kurserna efter just dig och vi kommer alla ha roligt och lära oss något nytt :)
 
 
Jag hoppas verkligen att just VI ses i sommar och på resterande kurser, för att läsa mer om oss bakom kurserna och kurserna i sig - hur ni kontaktar oss osv så gå in på http://www.jl-assistans.se/ :)

Snart möte! :D

På söndag kommer vi i styrelsen träffas för möte, gå igenom föreningens policy osv och lägga upp en årsplanering, långsiktiga mål och bestämma hur och VART vi ska börja! Det ser väldigt ljus ut för oss, Jag & Emma är väldigt dukiga, Sigrid kunde inte vi hade missförstått varandra :) Karin är väldigt duktig och utbildad sedan har jag fått reda på att Jonas är utbildad hundinstruktör inom SKK och jobbat med mögel/fukthundar och vart instruktör på Alingsås BK i minst 7 år! :D Han ska hjälpa oss i föreningen, låna ut sin lokal till föreläsningar och teoritiska kurser, möten osv - SAMT att han kommer hålla kurser och utbilda er som vill vara med på lektionerna och ja massa roligt kommer det bli! :D men nu ska jag va tyst och packa ner mina saker - time to go home :D 
 
På Söndag efter mötet uppdaterar jag er mera :) 
 

heeellloooooy!

Min blogg.se app har krånglat idag, har försökt uppdatera massor men inte funkat.. höhö! men laptopen är uppackad och loggat in på mammas internet :P Aja åker hem ikväll från mamma, runt 8 ungefär. Saga har vart med hos Jonas far och klättrat, sprungit och tränat och busat :D Nu ska jag stänga ner för lillsyrran läser hela tiden - störande ;)) 
 
Uppdaterar med nån mobilbild nu och när jag är hemma och är i LUGN OCH RO kommer det fler bilder, mer information och bättre inlägg helt enkelt ;P
 
Tikarna mys :') 
 
har även filmat Saga lite idag, kommer upp filmer under kvällen/morgondagen sen :D 

time to sleep

dags för mig att säga godnatt nu, sover hos mamma inatt ihop med tikarna, va tänkt att åka hit för att fira mamma på sin 42 års dag idag och fotoäventyr.. packade ner allt noggrant och bra och vad missar jag? inte datan för att hantera bilderna, inte dataladdaren, inte kameraladdaren och inget till hundarna.. NEJ JAG GLÖMMER KAMERAN!!!!! >.< smartbrud.se ;D

imorgon ska vi hem till Jonas (mammas gubbe) pappas gård! :> ska tydligen enligt mamma va drömstället att fota på.. ja hjälper ju mig just nu :p aja för ströva runt och träna med hundarna ist, bättre än inget ;)


jag och Jonas bakade drömtårta för att fira mamma med ;D

nej godnatt på er, och glöm aldrig kameran!!!!!!!

Dagens ridtur :)

Red ut på Alladin ihop med Lars - Gunnar imorse, vi va ute i 2½ timme ungefär, va inte alls helt fel, himmlen klarblå, solen värmande och helt vindstilla, Alladin va lite småseg i skritten men i traven låg han på och försökte sticka, bakbenen kom här och där och när jag tog tillbaka han protestera han genom att falla in med rumpan i galopp och frambenen i pass och upp med huvudet ;) Men funkar inte på lilla mig Alladin nono :D 
 
Vi började också träna på det där med galoppen idag, första försöken blev det bara pass av det hela men när vi sedan kom ut till en fin grusväg så bestämde jag mig för att testa den andra metoden - LG galopperade ganska lugnt på Sid brevid och jag tog ner Alladin, kände på broms och att han svarade bra, ställde mig i lätt sits och ökade på han, gav han en fattning och han for iväg i trav, jag tog tillbaka och drev på och BAM så kom galoppen in! Släppte han och lät han rusa på och när han bröt av tog jag tillbaka han och öste massa beröm över honom! :D DUKTIG KILLE :D Hans första galopp någonsin under ryttare :') Detta ska jag jobba vidare på massa med honom och även börja utbilda han på dressyrbanan framöver, fina killen :* 
 
Passet gick väldigt bra, han va som sagt lite frammåt och även tittig faktiskt, idag va stora stenar väldigt farliga.. hua dem att ens våga visa sig i solljus ;) haha knasen! Sist gick han ju bara :P Vi mötte också en jättestor oljelastbil och då va den läskig så han började takta, när den sen vände och kom tillbaka ÄNNU större (kopplat på 1 till släp) blev han riktigt förbannad och lite halvt panikslagen, slängde sig, studsade och for i iväg, ställde sig på bakbenen och jag beslutade att hoppa av mitt i hans studsande, leda ner han på gräsmattan brevid vägen och låta lastbilen passera, en arg blick som blängde på lastbilen men en genast lugnare och tryggare och mer TACKSAM Alladin som sedan snällt lät mig sitta upp igen och fortsätta hemmåt :) 
 
 
Va en svettig Alladin som fick sig en sval och skön dusch när vi anlände hem till stallet :) 
 
 

fullt ös

gick till stallet nästan direkt imorse, rastade bara hundarns osv först. 2 timmars härlig ridtur blev det, mer om det sen :) nu är jag nyduschad och fikar saft och bulle medans jag väntar på maten, mos köttbullar med gräddsås <3 tihi ska packa också åker till mamma med Sandie och Saga för nån/några dagar :>
Godnight sweethart!

Imorgon bitti blir det tidigt upp, elda, rasta hundar och sedan dra iväg till stallet - rida ut och motionera Alladin och sedan hem till mamma! :D Jag och Jonas ska planera fotokurserna över sommaren och lite annat, jag ska låna deras skrivare och få tid med min mor, så nu dunsar jag i säng när jag fått Benji.. slöa hund >.< 
 

Fotokurser!

Mamma är ju förlovad med en fotograf, dem ska gifta sig nu i maj =) I alla fall Jonas som han heter fotar mycket och håller fotokurser och andra föreläsningar OCH han ser mig som riktigt duktig och lovande inför framtiden och nu när han startar upp EGET kommer jag gå in som "medhjälpare" - "assistent" på hans kurser, föreläsningar och fotojobb - RIKTIGT KUL :D Igår va jag med på 2 stycken, dock avslutningen men va endå trevligt, sitta med likasinnade prata, visa och hjälpa så gott man kan =)  I sommar kommer jag även finnas med på sommarkurser, 3 helger - en i Juni, en i Juli och en i Agusti, där kommer jag visa, svara på frågor, ge tips och hjälpa till när du som medverkande har en idé man måste vara två till för att få igenom =) 
 
 
Jag hoppas att vi ses på kurserna och får riktigt roligt tillsammans, utbyter tips och idéer för som ni ser på bilden över är inte jag heller fullt fullärd - vilket man faktiskt aldrig blir heller, byter man kamera är det 10 steg tillbaka direkt, samma när jag fotar med teleobjektivet och inte fotat på en evighet.. det funkar bara inte! Att fota Benji t.ex är mycket mer annorlunda än att fota Saga - att fota Sandie är också annorlunda just pga hennes päls och färgövergångar. Alla har dåliga och alla har bra fotodagar, så hur gammal man än är, hur länge man än har fotat så ska man aldrig sluta öva och träna och ta in för nylärande :)  
 
Så jag hoppas vi ses på fotokurserna i sommar! :D för anmälan och datum så läs på http://www.jl-assistans.se/ 

Träningsfilm :)

Bjuder på en träningsfilm på Sandie från idag, hon bjöd in till lite trickträning så varför inte passa på? :) 
 
 
 
 
Duktiga lilla tjejen :) när hon är helt bra i benet igen så ska vi köra vidare mer ordentligt med att sortera leksaker, nudda saker. stänga dörrar osv. :) Men nu tills såret är helt igenläkt så tar vi det lugnt och kör sådant hon själv bjuder in till =)
 
 
 

Oredigerad bild

En helt oredigerad bild som jag faktiskt är väldigt nöjd med och låter vara oredigerad! :) 
 
 
På bilden kollar Sandie på filmen som husse filmade under våran trickträning =) 

Smakprov fotogafering !

 
Ni får dagens favoritbild som smakprov på när jag fotade familjens mops idag :) Lilla Rocky :) 

Sandie is home <3

Sandie kom hem i måndags, måndagen va en SJUKT stressig dag här hemma för oss, först lite rörigt för bara mig och Johan, sedan kom Johans mormor och morfar, precis när dem lämnade gården anlände en kille som skulle hämta sin data som Johan hade lagat, INNAN han ens hinner gå ut ur våran dörr anländer Emma & André med Sandie ! :D Dessvärre stod jag och Lagade mat, Johan öppnade dörren och IN stormar Sandie överlycklig, dem andra hundarna blev överlyckliga och stressen bara tog an xD Hundarna fick gå ut och BÅDA hundarna va som blodiglar på Sandie, Saga hämtade en leksak för att bjuda in Sandie till lek, Benji slog på Sagas leksak så Saga skulle säga ifrån till Benji & Ta tag i leksaken igen - TYVÄRR va leksaken på Sandies lår och i all stress så råkade Saga istället sätta ena hörntanden i Sandies lår som Sandie fastnade i... Först blödde hon inte och jag såg inget, kom sådär 5 minuter efteråt... Ringde veterinär som en TOK hela kvällen och hela tisdags morgonen.. Fick en eftermiddags tid när det slog mig att mamma är utbildad Veterinärbidträde så mamma kom och kollade ordentligt på såret, konstaderade att det va så ytligt och bara behövda tvättas rent och renrakas till ren hud, klappat och klart och såret såg genast ut som en bagatell <3 
 
Jag & Sandie följde med mamma hem lite, för att fota hennes mops och vara med på några fotokurser som medhjälpare (och en privatlektion av Jonas tihi :D) aja Sandie va lite ögontjänare och visste att det sved i mitt hjärta om hon TJÖT bara jag rörde henne så hon levde lite på det ett tag, sen genomskådade jag henne HAHA! Några korta promenader blev det och lite fotande på ängen idag :) Såret har läkt till hälften så på söndag kommer det vara helt igen utan tvivel :) 
 
En av min absoluta favoritbild på Sandie inomhus! min älskade lilla diamt :) Bilden är förövrigt fotad idag =)
 
Kan också tillägga att Sandie nu sover i soffan brevid mig och att resten av flocken sover på golvet brevid, skönt att ha dem alla samlade igen <3 

hos mor!

vart på besök hos mamma och hennes gubbe nu och ska åka hem ikväll, först ut och fota grisen!
trött..!

sovit 2% av natten *suck* nu inväntar jag mamma och tänker ligga i sängen tills hennes bil rullar in på gården! MUWHAHA! Ska krypa tätt intill sambon nu och mysa!


suck!

fattas ord, finns inga ord allting är borta och försvann på en sekund.. min jävla otur hela jävla tiden! aja nu ska jag försöka få någon timmes sömn innan allt är igång imorgon igen.. säg att detta är en mardröm?!?!?! >.< GHA!

godnatt sov sött och vakna blött...! ;D


juste min guldklimp är hemma nu! uppdaterar om allting imorgon när det blivit bättre!

Fotopromenad!

Vart på fotopromenad idag med vovvarna, finns det något BÄTTRE än att varva hundarnas träning, promenad, gos och bus ihop med kameran, blå himmel och skinande VARM vårsol?! Här är 3 bilder från idag :) Senare kommer fler ;D
 
I'm supermaaaaan (doooog) ;) 
 
"jag är trött maammmaa... träningsvääärk.. snääälaaa.. viiila liiiite?" 
 
Benji hade spring i benen :) 
 
 

i don't want to..!!!please i just don't want to get up mama... ! :(

Här har jag en sambo som lätt kan sova en hel dag, hundar som gärna sover (utan benji han har konsert 11-12 sen sover han igen!) och så jag som aldrig kan sova :> life rules!


april april

första April nu då, brukar ni luras? eller har ni växt ifrån det? själv luras jag inte, vad är vitsen? däremot ska jag gratta Snookie som idag blir 1 år gammal! :> mitt lilla Aprilskämt är hon ;D