Godnatt!

Har planerat massa roliga saker nu, avslöjar det tids nog men ska bli sjukt kul! :D Nu blir det dock sängen med min trogna migrän som kompis ;)
 
 
 

Uppe i sadeln - igen ! :D

Igår satt jag upp i sadeln igen, otroligt härligt men också lite nervöst! :) Alltid nervöst när man sitter upp en annans häst, framförallt första gången! :) Våra grannar har hästar, 3 travare & en inhyrd PRE hingst (som är vackraste hingsten i sagornas värld O.O) en av deras travare är 8 årigt sto, inte riden och kommer nog aldrig ridas heller.. ska gå som avelsto =) Kanske att hon rids in efter fölet, vem vet? :) Sedan är det två valacker, Sid & Alladin! :) Alladin är den jag red och som jag ska rida regelbundet nu för utbildning, motion osv är det tänkt :D Ska bli SJUKT kul! :D Red ut ihop med mannen i hushållet - Lars Gunnar som red Sid, en underbar 2 timmars tur blev det i skogen - UNDERBART! :D 
 
Alladin va en snäll herre, låg på lite frammåt och va bara jättefin! :D Inte så utbildad men jag får jobba med han säger dem, Eva (ägaren) har inte det intresset direkt vad jag förstått - dressyrtönt som jag är så har ju jag det MUWHHA! :D 
 
Men hur ska jag förklara Alladin då? Underbara gångarter, fint steg, lagom frammåt med lätt driv och lätt broms, superfin och mjuk i kroppen. Lite svår att få neråt men det kommer när han har lossat, förstått och även fått rätt muskler såklart - tror absolut han kan bli finfin inom dressyren! :D Lagom stor med, 165 cm/mkh ungefär och hela hästen passar ihop, en häst som passar mig helt klart, busa vågar han också, även om det är ytterst försiktigt ;)
 
Alladin (den stegrande) & Sid på bilden :D 
 
Ser fram emot att rida Alladin igen inom kort och längtar tills det är torrt och fint och man kan jobba ordentligt! :D Hoppas också på få prova busen Sid nån gång, rallekallen ;)

Ställer ut! :D

Kommer ställa ut på fotoutställningen i maj, inne i vara. Vore sjukt kul om just DU vill vara där, kolla in och säga hej! :D Ses vi?
 
Vilken/vilka bild/bilder jag ställer ut får ni inte veta förrens då - allt jag kan säga är att detta blir min LIVS första utställning och jag har massa funderingar, är nervös, spänd och allt kommer bli awesume :D 

Hårdtränar igen :D

Börjat hårdträna Benji idag igen, muskelträning stod på spel idag, upp och ner och upp och ner och upp och ner - ja ni fattar grejjen nu va? Mycket klättrande i slänten ;) Han har verkligen INGA muskler, tappat rubbet, kanske inte så konstigt då jag inte heller arbetet han för att ha igång musklerna men nu kör vi på! :D Första gångerna kör han på utan minsta problem, sedan börjar det ta emot i baken när han ska upp ;) Han fick rejäl mjölksyra, ordentligt puls och jag SÅG på han att han bara "LÄGG NEEERRR!!!!" men ENDÅ skulle han PROMPT va med och träna ihop med Saga? Är man så korkad får man faktiskt skylla sig själv ;) Tror vi klättrade INTENSIVT i en timma idag, varvade klättrandet i slänten med rakt ut i skogen/gräsmattan några gånger också. 

Men han tyckte det va kul att få börja jobba igen dessutom är det dags för han att komma igång nu när våren är här och han har börjat lägga på sig igen efter löpstressen :D 
 
Gammal bild i nyredigerat format ;D

fakta utan grund

om man slänger ur sig åsikter, fakta och information som INTE har grund lr på något vis stämmer in. Tyvärr är det så folk fungerar idag, dem ser en person dem väljer ut som offer - följer denna på instagram? blogg och Facebook och enligt rykten, slänger ur sig åsikter och hittar på falsk fakta och startar falska rykten. Får en person som faktiskt är oskyldig till att bli världens största skamfågel, ibland kan detta beteende sabba en persons liv totalt! Jag undrar nu om ni som gör detta någonsin tänker före efter? har du någonsin funderat på hur DU skulle hantera denna situation? vad skulle DU göra om JAG gjorde så mot dig?

jag har massa inlägg jag vill lägga ut men är mogen nog att inte göra det. jag VET att en viss person läser min blogg just nu och har så mycket jag vill få denna person att ta in, men tids nog växer även denna person upp helt klart. nu ska jag mysa i soffan med Saga innan vi går ut och njuter i den vackra solen!


underbar <3
todays outfit!
jag gör vår!

jag längtar efter sommaren, som en tok! jag vill ha sommar och värme nu nu nu nu!! så därför gör jag vår! ;)officiellt vår från och med nu ;)

HSRIS - Skaraborg/Älvsborg

Fått ihop till en liten styrelse nu. Vi är inte så många men det räcker till en början !:) Är Jag, Emma (http://thegoldenpenny.wordpress.com/) som är i min ålder, duktig och har bra erfarenheter av hundar, har en goldentik själv och mycket att tillföra våran grupp :) glädje, social och bra åsikter ! :) Sedan är det Sigrid, även hon i vår ålder, lite yngre dock. Har en Shetland sheepdog som hon tränar och tävlar i agility, vet hur man diskuterar och driver folk till vansinne med sitt enorma ordförråd ;) En tjej som verkligen kommer behövas för att vi ska tänka efter, göra rätt och lära oss massor för att lära er ännu mer! :) Sedan har vi Karin, 66 år gammal och utbildad hundinstruktör, haft hund i 57 år och suttit med i flera styrelser! :) Hon kommer ge gruppen MASSVIS och det ska bli kul att jobba med en såpass erfaren person :) 
 
Sedan har vi också 17 åriga Kevin, välkänd bland mååånga här i landet redan för sitt arbete för djuren, har 2 hundar själv, Xit & Frodo - Bichon frisé samt en Bichon frisé/Bichon havanies korsning. Han hittar ni också på http://kevincarlberg.se/ - Kevin som bor låååång bort från oss tyvärr (hela 88 mil!!!!!!) kommer hjälpa oss på distans, diskutera, komma med tips, motivera osv. Ska bli ett underbart arbete med en såpass duktig, ung och ambitös kille! :) 
 
MEN ju större sammarbete vi kan få ju bättre är det - om just DU vill hjälpa till, engagera dig och göra nytta så behöver du inte sitta med i styrelsen för detta - du kan hjälpa oss endå! :) Komma på vissa möten, hjälpa till att arrangera, bomba oss med idéer och förslag, sprida föreningen till befolkningen SAMT bli medlem själv såklart! :)
 
 
Jag hoppas att just VI ses snart och att du vill hjälpa oss i föreningen, kolla in https://www.facebook.com/groups/143233959184500/ och kontakta oss på Hsrisskaraborg@hotmail.com om ni har några funderingar :) 

"varför läser vi aldrig om benji träningar?"

Höhöh ja den frågan fick jag förut på FB i ett privat pm, jo flera orsaker - Benji tränar inget speciellt längre. Sen vi flyttade ut i huset har han ändrat sig, han vill inte jobba så mycket bara njuta av livet på långa promenader, lek och bus och massa kärlek. Självfallet tränar vi lite också men inte så mycket, nu det sista tränar vi typ inget alls pga att han rasade MASSOR i vikt efter löpstressen och därav behöver spara sin energi och bara leka, busa och ha sig. Efter hans bakrund och hur han är förtjänar han att bara få njuta av livet, göra det han mår bäst av och leva livet som en prins ;) 
 
 
Det vi tränat sista tiden enkla kommandon, tricks, ingångar till fotpositon, korta fotdistanser lös och mycket läggande under gång och att inte slå över, kunna leka, träna osv utan att slå över totalt och bli blockerad. Det är viktigast för oss just nu, att han får hitta den där gränsen, kunna fokusera och jobba UTAN att varva upp till max. 
 

Positions träning!

Gick ut ganska sent idag för att träna med Saga.. höhöhöh tror jag ska undvika det hädanefter.. SCARY IT IS! men har vart sjukt trött och hade det inte varit för att hon PROMPT skulle arbeta hade hon fått vila idag.. i'm tired! :P och mår dåligt.. >.< 
 
I alla falll, gick ut för lite lydnadsträning, slipa på fotpositioner och följsamhet va min tanke - för att sedan avsluta med lite dirigering & apportering.. TJI på mig... eller något.. tar ut Saga och ser direkt att jag behöver ha kopplet på henne, går in och hämtar det och kopplar henne. Haren skuttade några meter framför oss på åkern och jävlas, Älgen klampar runt i skogen brevid huset och skrämmer livet ur mig, något prasslade i buskarna (vilket visade sig vara min ena katt som vart borta 1 dygn) Saga stirrade på allting omkring, jag blev distraherad, skrämd (totalt livrädd för mörker och bor i skogen TJOHO) haha! MEN hon blev väldigt följsam i slutet och tog rätt positioner under följningarna osv så att hennes kontakt inte ens existerade bryr jag mig inte om. Vi fick känna lite på att träna med MASSA störningar och jag tycker det gick bra endå..! :D
 
Bild från när Saga mumsade hundglass häromdagen!
 
Vad gäller dem andra dagarna, igår t.ex så tränade vi mest inkallningar, ligg, sitt, sitta fint (precis börjat på det) tass osv =) lite smått med tricks med andra ord :) när vi hittat rätt knappar och väldigt bra motivering inom detta - det är kuuuuul tycker saga men så seeegt.... varför springer vi inte? vad vill du? hmm kanske detta? ja poletten ska trilla ner och vi ska lära oss kommunicera med varandra - simpelt like that, dessutom måste hon ju testa sina gränser nu och se om det verkligen är så ;) Annars har vi tagit det lite lugnt, busat massor, långa promenader, varit konsekventa med vilka regler som gäller och vilat igen kropp och knopp ;)

relaxar

njuter med vovven i knät och bara chillar!ska strax ut igen och träna och leka i den vaarma solen! :>

mobil blogg

ligger i ett bad nu, massa saker jag vill blogga om.. men inte från mobilen Jobbigt och rörigt då! mitt paket från animal ska i alla fall blivit skickat imorse = jag bör ha det imorgon! :D hoppas bara det kmr när jag är hemma.. ska med Linda en stund imorgon ;D hm jo Ang. styrelsen i Hsris Skaraborg börjar platserna ta slut :) finns 1 ev.2 kvar som måste fyllas upp! :> så ansök ansök och ansök!!! :D hitills är vi 3 tjejer (och en kille som hjälper på distans!!!) men en kille i föreningen hade varit UNDERBART!!!! Självfallet lika bra med en tjej, sålänge du har det som krävs är du välkommen! :D för er som inte vill va i styrelsen kan ni lätt bli medlemmar 50:-/året så hänger ni lätt med i allt! :D och självfallet kan ni som medlemmar tycka till! :) så fort styrelseplatserna är tagna har vi vårat första möte, presenterar och lär känna varandra och lägger upp en plan!

överlag har jag inte mkt annat att säga men endå massor...! xD snart är det helg och då får vi hit vänner *underbart* imorgon händer mkt och öhm ja nu är det sängen för mig (efter badet såklart!) juste! imorgon kommer långa inlägg om hundarna! ;D lite tillbaka blickar med benji, sandie osv!
Beklagar!

hej på er, hade ju flera fina planer för HSRIS på gång, men har skrotat dem alla pga mycket som hänt, sjukdommar osv osv. MEN nu tar jag nya tag och börjar om från början, ska sätta ihop en EGEN liten styrelse här nere som täcker Skaraborg/Älvsborg för att ordna aktiviteter och sprida kunskap! Det STORA hundlägret kommer äga rum sommaren 2014 istället :) I år blir det bara få iordning en stabil styrelse och små hundträffar, tipspromenader och annat skoj - för att sprida vårat namn! :D Sedan KABOM så händer det grejjer ;) 
 
Vill du sitta med i styrelsen? kontakta mig på hsrisskaraborg@hotmail.com
 
 
Hoppas vi ses snart igen :D

Mjummy hundglass <3

Gjorde hundglass åt hundarna idag, så enkelt och så uppskattat av dem så varför inte? :) 
Man tar bara tomma märgben, fyller med burkmat (370 g räcker till 6 st!!!!) och in i frysen ett litet tag (några timmar bara så det "fastnar till" och sedan servera och få världens lyckligaste hund ;) 
 

Benji har ju fått hundglass FLERA gånger tidigare och han ÄLSKAR det, så fort han hör "glass" vet han vad som gäller, studsar av glädje och bara blir totalt ivrig! ;) han sitter alltid med när jag gör iordning glassen, tittar - dregglar, tittar lite till och får tjuvsmaka lite.. SHHHH ;) 

Sedan kan han ligga i en halv evighets oändlighet och njuta av sin glass, och att för första gången få ligga i VÅRSOLEN och avnjuta en glass ist för att äta det inne i soffan i en trång lägenhet gjorde nog upplevelsen mycket bättre tyckte han ;) 
 
Glad herre som ni ser på bilden =)
 
Alla hundar förtjänar en hundglass ibland - testa du med! 

nytt sätt!

ligger i sängen och ska sova - hoppas på få mitt paket imorgon! :> med våran nya apportand! :D Saga har visat mig ett nytt sätt att tugga tuggben, aldrig riktigt sett det innan men hon låg brevid mig och Johan och såg film (tv) förut och jag höll i benet åt henne, hon SNUTTAR på det och drar i "flärparna" med LÄPPARNA xD hon har inte ont osv, det har jag kollat upp hon bara njuter av smaken och benet räcker längre ;) nej nu är dem utslagna båda två så bäst att kura ihop hos som en boll under täcket! *gääääsp*jag och trött Benji förut!saga njuter av vårvärmen!och avslutar med bevis på att inget håller för Saga...!

Busig dag!

Idag har varit en lugn dag (igen! :D) min lillebror vart på besök och Saga är lite halvt rädd för han, vet inte vad det är men jag fattade det som att hon haft dåliga erfarenheter av barn, aja min ena lillasyster ÄLSKAR hon men just min bror är hon väldigt osäker på, kan vara det att han är lite osäker han också. Men det funkar bra! Hon ska hela tiden ha ett öga på mig, så han inte skadar mig? Samt ha koll på han, morrar om hon blir osäker över min eller sin säkerhet och där går jag in och tar över "faran", Ute däremot så leker dem och efter att ha lekt en stund ute är det inte hellre några större problem inne. Hon gör ABSOLUT INGETING och jag tror detta lägger sig inom väldigt kort också, bara hon får träffa han och se att det inte är någon fara helt enkelt. 
 
Ute har hundarna busat runt som galningar med min bror, kastat pinnar, boll, haft dragkamp med däcket (hittade ett nytt rep ;D) och jag har staplat ved, vårstädat gården från pinnar, hundsaker, hundbajs och Saga fick för sig att vi hade VÄRLDENS ROLIGASTE lek - "mamma kastar ut pinnar i skogen JAG HÄMTAR!" nej saga.. pinnarna SKA vara där... ;D svårt att förstå svårt att förstå.. hur kan älskade pinnar höra hemma i en skog? 
 
krattat ordning på lannet också, och städat inne, bärt ved, tvättat blaha blaha massa tråkiga saker, nu ska jag nörda sims och va onåbar ett tag ;D kramhej!
 

Lite bilder snodde med gott samvete av Emma! :D

Bjuder på fler bilder på min diamant som jag med gott samvete och tillstånd har snott av Emma - http://thegoldenpenny.wordpress.com
 
 
 
trött fis <3
 
Glad fis lös i skogen!
 
Snygg fis! :D
 
Nej bebis nu får du se till att löpa färdigt och dra dig hemmåt, mamma saknar dig ju! <3 

Mys framför brasan!

Idag har verkligen varit en REN vilodag - hundarna har bara fått vara på tomten faktiskt, Saga visar att hon är riktigt trött, har träningsvärk och jag är både trött och har träningsvärk själv HAHA ;) Nej men ut och kissa och sedan går dem in och lägger sig igen, vilket visar att dem faktiskt inte vill! Saga har sovit hela dagen framför brasan, antingen på golvet så nära som möjligt eller i täcket - eller så har hon sovit nerkurad i soffan precis framför brasan under en filt som en liten boll - min värmeälskande lilla plutt! 

Dessutom tog vi en ganska rejäl sovmorgon, sov igen allt det där vi missade natten till igår.. vaknade strax efter TVÅ på eftermiddagen... OJSAN! (A) haha! ;D aja hundarna klagade inte heller så.. vaknar ju direkt om dem väcker mig. 
 
Skönt att sova ut och snart blir det sängen igen ;D 
 
Imorgon får vi fint besök av min lillebror, Johan ska iväg med mammas kille och fixa lite =) 
 
 
Man VET att hundarna är trötta när dem ligger ner och leker i 30 minuter.. ;)

Buuusen!

Benji har också fått ta det ganska lugnt idag, som sagt så tappade han vikt från när Sandie löpte och därav så kör jag inget speciellt med han. Han får roa sig bäst han vill, han klarar det och mår bra av att bara rusa runt, leka, stoja, hoppa och dona. Han behöver inte jobba jobba jobba och jobba på det viset. Viktigast är att han blir trött i musklerna och kroppen, att trötta ut hans hjärna sköter han bra själv då han tar in ALLT omkring han till 500% om så en liten snöflinga faller från himlen lägger han ner otroligt mycket energi på att bara kolla och konstatera och fokusera på detta, och så funkar han på ALLA intryck om han, därför är det viktigast att han bara blir trött fysiskt. 
 
 
Han & Saga lekte väldigt mycket idag, ganska lugnt också faktiskt! Väldigt mycket bara jaga runt, typ följa john och rejsa mot varandra! Att springa och hålla i samma pinne, ha dragkamp om samma pinne osv va också roligt. 

Här är en dagsfärsk bild från dagen i alla fall :) 

Skönhets bad!

Idag har blivit en ÄNNU lugnare dag för Saga, jag är sjukt trött och orkar inte så mycket.. höh! vi tog en promenad upp till Gunnarssons för att möta Linda, Saga fick rusa lös nästan hela vägen förutom på den asfalterade biten där jag valde att koppla henne för bilar osv. Vi mötte nån gammal farbror med hans vovve som Saga hälsade lite på innan vi traskade vidare =) 
 
Mötte upp Linda, traskade hem, släppte ut Benji BLAHA BLAHA jag & Linda tog med hundarna och gick ut över åkern ner till skogen för att fota lite, blev väll inte suuupermycket fotat men kul hade vi i alla fall. Hundarna fick rusa runt, busa och rejsa som dem själva ville, jag & Hundarna fick posera för några kort som Linda tog på oss *TJOHO* haha! Nej men dem kommer sen när jag fått dem av Linda :D  
 
 
Öhm ja detta ska ju handla om Saga va det ja, Saga busade vääääldiiiigt mycket med Benji, dem hade nån megalång pinne dem höll i varsin ände på och så drag Saga runt han överallt i skogen, över sten och över stockar och rakt in i några träd... HAHA! Saga hittade också en lerbäck (okej Benji visade henne den) och bestämde sig för ett skönhets bad.. rakt ner och skvätte lera.. ÖVERALLT! x'D sedan upp på en gigantisk hög med pinnar för att slakta några och sedan bara rejsa igen ;)
 
Saga idag =)
 
Ja som ni hör har dagen BARA handlat om skoj och bus och lek på deras egna villkor, Saga har fått lite träningsvärk tror jag och är väääldigt trött.. segar ner på inkallningarna, går inte mer än behövligt och sover vääääldiiiigt mycket inne HAHA! <3 lillen <3 Ska massera henne ikväll och låta henne ta det lite lugnt ett tag sedan kör vi igen ;) 
 
 

Gooood Mooooorgoooon! :D

God morgon på er glada små människor.. Själv sitter jag här som en zombi.. somnade typ 5 imorse, strax före 8 ringer mamma "När skulle vi hämta er" SNÄLLA MAMMA RING DAGEN FÖRE! >.< Aja vi kom överens om att dem skulle komma mer på eftermiddagen och hämta Johan... Yes Yes jag lägger mig igen och försöker somna om, vaknar av att hundarna står och råmorrar och skäller vid dörren - kollar mobilen "Jonas är påväg nu!" happ, öppnar dörren och där står Johan.. klockan är 10:20 på förmiddagen.. TACK mamma.. TACK! :P 
 
 
Aja nu ska jag käka frukost, landa lite och försöka vakna.. sedan upp och möta Linda och sen ska vi ut och fooota :D 
 
Voffar från igår!

Lite bilder...! :D

Bjuder på några bilder från dagen (gårdagen klockan är ju över midnatt) sedan dyker jag i säng !;D
 
"Och sen så gör du såhär...!" Benji har blivit lärare på äldre dar, han lär Saga döda träd! ;)
 
saga poserar på vägen! :D
 
Benji :)
 
Buuuuuus!
 
Skogen :) 
 
Posarna!

Sandie uppdatering!

Snodde lite nya bilder av Emma idag (MUAHHAHA) på Sandie :D Så tänkte bjuda på dem här :D allting flyter på bra och idag har Sandie fått vara lite lös och busat osv - uppskattat skulle jag tro från snorkfröken ;)
 
 
Kolla hennes glädje över att få dansa och tricka <3
 
 
 
Sandie har det bara suuuperbra hos Emma & Penny :D Kolla glädjen i hennes ögon, framförallt när hon
tricktränas - hela hunden bara skiner upp som en liten lampa <3 Mammas diamant! :D
 
 
 
Alla dessa bilder är fotade av Emma http://thegoldenpenny.wordpress.com/

Saga 23 Mars 2013

Idag ville jag göra något annat med Saga, istället för apportering och dirigering, något nytt, något roligare något annat helt enkelt, ska vi lära känna varandra och ha roligt måste vi variera våran träning. Därför bestämde jag mig för att inte träna så mycket, vi drog fram ett gammal däck och band ett rep i som jag sa tidigare, Saga & Benji fick leka med denna på eget behåg vilket dem gjorde genom dragkamp osv bl.a. 

Sedan fick Benji gå in en stund och varva ner och vila så fick Saga vara kvar ute, då fick hon dra denna själv och jobba lite samtidigt som hon hade roligt, glädje är det viktigaste i hundträning! =) 
 
Efter en stund gick vi hem och hämtade ut Benji, drog på han selen med reflexer & Saga fick på sig sina reflexer, sedan gick vi ut på låååång promenad med kameran och BARA hade roligt, enda jag krävde av dem va sitt & Stanna kvar för några bilder och inkallningar. Saga har börjat få upp godislusten nu, MUMS med minihjärtan ;) Dem fick leka, springa runt och göra det dem själva ville, utforska och bara leva livet helt enkelt :) 
 
Saga idag =) 
 
Jag anser att man ska inte varje dag kräva för mycket av hundarna, även om man har en krävande hund, en hund med HÖG arbetsvilja och en hund som BEHÖVER jobba mycket måste hunden nån dag få en break och bara roa sig, bara hitta på sätt att själva få utlopp för energi osv, detta är jag noga med att mina hundar lär sig så dem inte blir 100% beroende av mig. Får dem en leksak t.ex ska dem kunna roa sig själva osv - otroligt viktigt för mig. och jag tror att hundarna får ett sundare liv och bättre relation till mig som hundägare, förare och flockledare på det viset.

Todays Workout!

Hittade ett gammalt däck i garaget som jag gjorde till hundleksak, Sagas stålkäkar krossar allt och hon har lärt Benji att det är SÅHÄR kul att strimla allt i småbitar också, så inte mycket hela leksaker kvar nu :P I alla fall så tog däcket och ett rep och band repet i det :P Hundarna har roligt, däcket lever förhoppningsvis något år eller mer ;)  Repet däremot är det mer synd om.. R.I.P fina rep <3 (levde en timmes dragkamp, slitande, ryckande och gnagande ;))
 

Benji är inte alls riktigt i form just nu, stressen över att Sandie löpte tog hårt på han, så han tappade en hel del hull så låter han jobba upp det nu :) Men jag och Benji hade lite dragkamp med däcket och han fick leka med det själv och med Saga - ett milt sätt för att låta han jobba hårt och få fina muskler och samtidigt ha ruskigt kul - Samtidigt som HAN kan avbryta och lägga ner när han känner att det är bra =) 
 
Ja detta är väll vad Benjis träning har gått ut på samt en lååååång promenad in i en ny del av skogen, en del vi aldrig vart i innan faktiskt där hjärnan fick gå på helvarv med nya dofter och rådjur :) Han & Saga har busat gärnet också =) 
 
Ja det va väll Benjis träning idag ;D 3 timmars lekstund blev det ute - underbart och roligt helt klart för oss alla 3 ! :D Nu sussar han gott ;) 

Clays!

Redigerade en bild på Claysie med :D
 
Världens absolut vackraste katt!

Snookie is on fire?

Redigerade om en bild på Snookie, ögonen fick.. lyster HAHA ;) en aning överredigerad - sådär lite mer än vad man kanske gillar but I HAVE FUUUN! :D 
 
Fina kissemissen! :D

Mera på farbror räv :D

Lite mer bilder på farbror räven :D
 
 
Är han vacker eller är han vacker?
 
 
 
Att fota räven, på så nära avstånd va något av det mest otroliga jag någonsin gjort :D Han va inte rädd eller något, lite osäker i början men när han såg att jag va helt ofarlig patserade han runt mig, gick till olika ställen och typ "poserade" AHHA! :D Han la sig ner, satt ganska mycket, gäspade och va bara allmänt söt.. GOUSH detta kommer jag aldrig någonsin glömma. 
 
Vackra Vackra räv, kommer du idag igen? 
 

Redigering! :D

Hittade superbra tips hos en tjej som heter Sandra, dessvärre har hon ingen blogg så länkar inte men oavsett vad så har jag roat mig själv med att redigera lite bilder nu och jag tänker fortsätta roa mig med att redigera också :D 
 
Här är två exempel hitlls :D
 
Benjis ögon syns ;) 
 
Sagas öga is on fire ;)
 
 
 

magen<3

min mage är mitt heliga, det bästa på min kropp osv osv, är påväg att få den där sagolika magen igen som jag hade förut! kan ju börja träna igen nu när navelbråcket är läkt osv :D
trött!

jag vet jag borde skriva mina inlägg om träningarna med hundarna idag, uppdatera lite nytt om sandie ovg blaha blaha! MEN saken är den att jag är trött, en kompis är över och jag valde att va social :)))) så nu ska vi sova allihopa och imorgon uppdaterar jag om idag helt enkelt ;) hoppas jag får skåda fler fina lika orädda djur imorgon! att stå nära en älg hade vart awesume! :> och grävlingarna får gärna komma fram och va söta.. tråkiga djur det där! ska spana på deras hem imorgon MUWHAHA! Sitta i bakhåll ;D aja sov gott på er så hörs vi! :)


saga var trött och orkade inte gå till sängen eller soffan, så kattgymmet fick duga helt enkelt! ;D

Farbror räv! :D

Fotade räven idag, som Felicia prompt kallar Totte ;) haha bjuder på fler bilder och ordentligt bloggning sen, orkar inte nu ;D här har ni en bild från dagen :)
 
 
Vacker.. right?! :D

Apportering & Dirigering

Filmade även apportering & Dirigeringen idag, vet inte riktigt vad jag ska tycka om Sagas insats :P Visst är hon duktig och ambitiös men idag va hon ÖVERTAGGAD minst sagt! Så taggad att det inte gick att samla sig och ta dirigeringar, stoppkommandon osv utan bara MÅÅÅÅSTEEE HÄMTAA DEN TILLL MAAAMMAAA! x*D så söt är hon <3 Kan ju inte skälla på henne när hon endå gör rätt, gör det med glädje och med sådan energi! JAG vill ha den energin, JAG vill ha den glädjen, JAG vill ju att hon hämtar föremålet så jag bara tog emot den, tackade henne och gjorde om! :)  
 
Hon va som sagt duktig och gjorde rätt flera gåner även fast hon mestadels va så otorligt ivrig och på att det kom lite sent ibland! Jag valde att ta med i filmen när hon missar mina dirigeringar och kommandon men även när hon gör rätt även fast hon kan göra det bättre. Jag valde därför att ta med material jag lätt skulle kunnat byta ut av det andra 15 minuters materialet MEN jag valde att ta med detta för att visa att det inte alltid flyter på perfekt utan att det blir fel :) 
 
Viktigt att ha med i tanken är att vi ÄR nybörjare, vi GÖR fel och det är SÅ vi lär oss, MEN det VIKTIGASTE är att VI HAR KUL! :D 
 
 
 
 
Som sagt.. en del som behöver finliras (ganska mycket)  men vi kommer dit :D vi är ju bara nybörjare som försöker ha roligt i skogen på hemmaplan och samtidigt få lite hjärngymnastik :D

Klättrar! :D

Saga fick klättra lite idag med efter lydnadsuppvärmningen, anledningen till att jag ville att hon skulle klättra va för att jag ville få igång pulsen få henne, få igång lite mjölksyra och få upp pulsen, blodcirkulationen och helt enkelt få henne igång ordentligt före apporteringen i skogen :) 

Jag tror nämligen att varierad träning ger bästa resultat med muskler och hälsa. Att bara träna samma sak dag ut och dag in blir både tråkigt för hunden, bygger samma muskler och tråkar ut, i alla fall mig som förare. Men om man varierar så som jag gör med 2 - 3 olika saker/träningspasset så jobbar hunden med ALLA muskler, det är hela tiden "nytt" och hjärnan går igång exakt som det ska göra för att hunden ska bli mentalt trött efter varje pass. Dessutom blir det roligare hela tiden för alla inblandade helt enkelt :) 
 
 
 
 
en film från dagen :D 

Claysie <3

Jag & Katterna gick en liten promenad i skogen förut, hade med oss kameran som sällskap här är dagens ABSOLUTA favoritbild utan tvekan!
 
 
Världens finaste katt någonsin! <3 Gha what i love you <3
 
 

Film!

Har tränat med Saga idag (som alla andra dagar men men shiet the same HAHA) Johan va så otroligt gullig och filmade, hunnit sätta ihop EN film hitills, inte mycket att jubla över egentligen är ju massa saker som måste jobbas på - min kroppshållning, mina kommandon, min motivation, Saga postion blaha blaha blaha MEN hon har bott här i 13 dagar(!!!!!!!!!!!!!!!!!) och vi har inte alls tränat lydnad så mycket utan detta är 3:e gången som vi ger oss på lite mer "ordentlig lydnad" så tålamod kära vänner - tålamod! :D 
 
 
 
Sedan anser jag att då jag endå inte vill tävla så behöver inte allting vara så SUPERPERFEKT heller, 
vi behöver bara ha roligt och ha flera olika sätt att träna på för att få lite variation och högre motivation på 
det viset :) Så det får ta hur många år det vill, bara vi har roligt och mår bra är jag nöjd! :D 
 
Drivet och kontakten va i alla fall bättre idag än igår, bytte ut kamptrasan mot hennes älskade boll istället vilket ökar hennes motivering ;) TJOHO! :D 

Men såhär ser det ut i dagsläget hursom :) 

lasey dogs?
godmorgon!

godmorgon på er :) vi ligger fortfarande och knör i sängen som en boll! lata åja! ;) nej men ibland måste bara varva ner och njuta av livet.. dygnet har fler timmar än man hinner med om man slutar stressa :>

ska strax gå upp och rasta hundar, äta frukost, släppa ut katterna :> Felicia skulle komma idag.. tror jag xD aja dags att starta dagen och bära veden! :>
Uppdatering om Sandie! :D

Har liiiite uppdatering om världens finaste diamant ! :D tihi! :D i alla fall hon är superduktig hos Emma & André :) Sköter sig som hon ska och börjat sova i sängen hos dem *tjoho* tecken på att hon trivs och gillar dem! :D Hon och Penny ska tydligen leka endel också :D  Är superfin och går fot i kopplet vilket jag va orolig hon skulle tappa då hon går LÖS överallt i princip, sällan jag har henne kopplad, hon går ju lika bra fot oavsett för mig :P 

Men ja värmer i lilla mattehjärtat att hon sköter sig så bra! :D haha mer jag som är ängslig än vad min lilla plutt är! Men heter man Emelie & är hundägare så gör man :P
 
Bjuder på några bilder som Emma fotat (som jag hederligt och med gott samvete snor för att jag får MUWHHAA) 
 
 
Söt kompisarna! :D
 
 
Säger bara EN sak - är så stolt över min lilla plutt, älskar henne mer än något annat och är så glad att 
världens bästa hundvakt vill passa henne och TRIVS så bra med henne :D 
 
Glöm inte läsa Emmas blogg - http://thegoldenpenny.wordpress.com/ där ni får hennes uppfattning om Sandie och även följa hennes fina vovve :D 

Dirigerings pass 2

WOW! Vilken hund! Vilken talang WOOOW :D haha hon är GRYM! :D för varje arbetspass växer hon något otroligt, vi får bättre kontakt och jag bara älskar hennes förmåga att förstå och kommunicera! :D  
 
Vet inte hur jag ska förklara egentligen så går bara vidare till passet istället, eftersom det va KALLT ute och snöade och va ruggigt så fick hon på sig sitt täcke OCH klövjeväskan över (y) Sedan gick vi ut, började värma upp med lite lydnad.. haha... jo tjena! Dödare omotiverad hund får man leta efter... knäna drogs i backen typ, blicken flackade upp och ner upp och ner osv osv, hela hunden skrek "JAG TYCKER DETTA SUGER BARA SÅ DU VET!" xD köra lite sitt och stanna, fotgående och lite basic innan jag skickade upp henne på tomten och hämta "dummyn" - WROOOOOOOOOOOOOOOOOOOM så va samma glada, arbetsvilliga Saga tillbaka :D sedan körde vi lite lätt dirigering och apportering i skogen :D Kunde skicka henne längre distanser idag :D WOW så otorligt imponerad, skulle egentligen ha filmat passet! :D Men Johan pratade om att hjälpa mig filma imorgon :) 
 
Efter att ha kört en stund, kanske 30 minuter i skogen? så fick hon bära sin dummy upp till brevlådan och tillbaka :) Sedan gick vi in i värmen igen, och hon myste och lekte lite till med Johans mormor och morfar! :) 
 
Bild från förra och första passet med dirigering :) Ska fota var gång men idag orkade jag inte x*D HAHA! Hade termobyxer, tjock jacka, en stickad mössa som får mig se ut som en svamp? x'D och vantar! :D för -4 grader........ x*D 
 
 

du MÅSTE se denna!

Satt och läste runt på nätet förut om olika saker, hittade denna och jag lovar - ni bara MÅSTE höra den, det bästa på LÄNGE! xD satt med Johan här och ASGARVADE båda x*D Aja slutsnackat bara hör & njut!
 
(obs kan vara lite seg i början men sedan kommer humorn igång!)
 
 
 
Finns massa andra också men DENNA va den som vi skrattade åt, dem andra va småsega :P

Fundersam!

Ja lite fundersam är jag allt, på mitt Instagram konto brukar jag ha ungefär 2 - 3 nya följare/dagen, inatt har jag fått 11 stycken!!! O.o + flera under gårddagen samt under dagen idag bara, helt otroligt :O Undra varför.... :P Aja bara tacka och ta emot och se MEEEGAAAA glad ut ;) 
 
Nej men seriöst, det är verkligen superkul att ha så många följare och att många är från andra länder också :) KUL! :D Välkomna hit ;D 
 
Bloggen då? Ja den växer också mer och mer för vad dag, också väldigt kul =) 
 
Något annat som växer är snön ute... *SUCK* snöar så tätt nu att man knappt ser nånstans.... SUCK! Aja jag ska slänga in mer i kamin, täcka på saga, ta på mig själv mössa, vantar, jacka, termosar... ja rubbet sedan är det bara ut i snön och träna (om frusna Saga ens tänker tanken på göra arbete när det är kyligt är ju frågan då HAHA) :D 

Johans mormor & morfar kommer idag med! trevligt :D Gillar dem verkligen, så trevliga, goa och sociala. Dem går verkligen att prata med om ALLT! :D Hjälpsamma också och kan även påpeka vad vi gör fel OCH på ett snyggt säga visa oss HUR VI ska göra! :D UNDERBART! :D
 
Nej nu ska jag sätta igång här, juste.. vart på AF med och fått jobb jag måste söka, så bara söka på! :P

Sometimes..

Ibland får jag sånna där "Infall" då jag känner mig totalt misslyckad, spelar ingen roll vad folk säger, hur långt jag kommit med hundarna, hur duktig jag är blaha blaha.. sånna här dagar vill jag bara bort, tillbaka till tiden... Helt ärligt talat.. tillbaka till lägenheten i alingsås, sommaren där jag växte så i mig själv.. sjung på kvällarna och träffade så mycket nytt folk, vart är ni nu? Vart är ni så kallade vänner man träffade? Förstår att vissa tappar man kontakten med osv beroende på vad som händer i livet osv, vissa vill man inte, vissa är bara inte äkta.. medans vissa är dem bästa du haft men du har inget annat val... 
 
Men just ibland vill jag tillbaka till sommaren i alingsås och glädjen, utvecklingen och allt som var just DÅ.. Missförstå mig rätt, jag har det super nu, bor i hus, med sambon och våra djur.. jag trivs bra men vissa saker just ibland saknar man, tror ni alla känner samma sak. 
 
Nu blir det äta lite middag, sen middag men sånna dagar får man ha ibland, vet inte vad det är men är så slut i kroppen att det finns inte! O.o är mycket runt mig just nu så måste vara det... =/ Oavsett vad så ska jag stoppa undan datan och bara va nu.. ska bli skönt! 
 
Sov gott på er därr ute så syns vi imorgon!
 

På "Semester"

Just nu är Sandie på "semester", hon åkte igårkväll - jobbigt men det är det bästa för henne just nu. Turligt nog är jag inte hundlös endå ;) Är nämligen så att hon börjat nå slutlöpet och Benji fick nån knäpp och blev TOKIG, ylar, skäller, piper, jagar henne överallt, är hon inlåst i ett rum så hjälper inte det, han kan ju öppna dörrar... Sandie fick aldrig äta, dricka eller sova, jag fick ingen sömn, Johan fick ingen sömn Benji varken åt eller drack eller sov... 
Så BÄSTA Emma http://thegoldenpenny.wordpress.com/ har Sandie hemma hos sig ett tag hos sin golden Penny och sin katt :) Där får Sandie det superbra :D hon har ju träffat dem båda förut och gillar både Emma & Penny :) Emma är dessutom sjukt duktig med hundar så litar på henne! :) 
 
Sandie kommer väll hem om kanske 2 veckor igen eventuellt, när slutlöpet är över helt enkelt =) Jobbigt att va åtskild det bästa jag har MEN samtidigt så är det nyttigt, jag måste kunna va ifrån henne och hon mig, hon måste kunna jobba med andra och dessutom är det bra att se vilka hundvakter det skulle funka hos framöver ifall man behöver ha ett tag! :) 
 
 
Bilden är tagen av Emma igår när dem anlände hem och Sandie hade inspekterat och gjort sig hemmastad i soffan! :) 
 
jag har flitig kontakt med Emma och får uppdatering hela tiden *höhö ängslig om min bebis!* och kommer hålla er uppdaterade också! :D 

"du mamma...?"

sådärja, morgon, måndag och dags att börja livet igen.. eller? snart kommer mamma och dem hit, för att fira Johan, så jag ska väll traska upp och börja göra något här, tända i kamin, rasta hundar osv osv. Bjuder på en bild tagen nu på morgon, "du mamma...? jag vill faktiskt gå upp nu!"
trying to be a women

sitter just nu och målar naglarna. Lagt på ett skyddande medel på naglarna och ett lager färglack! ska låta detta torka in och koka mig lite thé under tiden innan jag gör klart det sista. såhär ser det ut just för stunden!ni har inte missat mig på instagram va? Instagram @ Narwania :)

Bakar som ett litet jihu!

bakar bakar bakar... och bakar, ja gör man något annat? :P Nej inte idag :P Solen skiner och det är både varmt och fint ute och här sitter jag fast i köket och bakar.. BLÖH! :P Aja det får vara värt det, får ju en glad Sambo efter och förhoppningsvis glada besökare imorgon, imorgon is the biiiiiiig day! :D måste fundera vidare på min morgonöverraskning! =*D 
 
Nej Nej nu ska jag baka vidare här!
 
I miss You my angel <3

Mycket Skumt...!

Kom nyss att tänka på (yes här sitter jag och sölar fast jag har mycket att baka *lat brud!*) aja tillbaka till ämnet, hur mycket skumt man fått höra senaste åren egentligen AHHA! :P Lite kul är det :P 
 
T.ex när jag jobbade på fyrfotat, hur många "påhittade" raser folk har kommit på? Blandraser hit och dit, som nån på skoj hittar på ett rasnamn till och som sedan sprids runt som en löpeld som en "ny ras" SERIÖST O.o Goldenpoo finns INTE, det är en BLANSRAS mellan Golden Retriver & Kungspudel O.o Sen har vi "Schabrador" CHILLA VA?! Återigen en simpel jävla blandras mellan Schäfer & Labrador Retriver.. >.< Eller det senaste "Ambull" yes yes, Amstaff/Pitbull mix :P Snälla våga bara säga att du har en "simpel" blandras, jag har 3 stycken och älskar dem sjukligt mycket. 
 
När jag presenterade Benji på en träff, sa jag "schäfer, Labrador & Rottweiler" Möttes av "åh en Schabrador/rottis!!!!" jag "nej, en Schäfer/Labrador/Rottweiler!" återigen "ååhhh ja en Schabrador/Rottweiler" men nej? Seriöst.. om tiken är Rottweiler/Schäfer och pappan är Labrador - hur kan det då bli en "schabrador" ? eller labbe/rottis som paras med Schäfer? You just don't get it. 

Alla dessa påhittade raser finns inte, and thats it, anledningen som jag TROR är anledningen i alla fall, är diskremineringen som börjat bland blandraser/vissa raser, och om man då hittar på ett påhittat namn så kanske folk inte är lika hårda? Kanske folk inte dömmer lika mycket, problemet är bara att dem som dömmer blandraser och vissa raser kommer bara dömma dig mer.. Dels för att du går runt med en "påhittad" ras som inte finns i SKK, det finns ingen bakrund om din hund och dem kan inte söka din hund i SKK databas. Detta gör folk otroligt mycket idag då allting kretsar runt SKK. Jag själv blir bara road egentligen av alla dessa påhittade hundraser, kan själv tycker det är småroligt att gå runt och fundera på konstiga namn för att samla alla raser på sandie i ETT namn, men jag går inte runt och säger att hon är en "chipapkin" direkt (vilket förövrigt låter riktigt fränt! :D) 
 
HAHA aja nu ska jag börja baka istället, men vad för skumma saker har ni hört om olika raser?  
 
En "chipapkin" i egen hög person ;) 

Öppnar för träningar :)

Jag öppnar som sagt för träningar igen, har en hund jag regelbundet ska träna och även börja tävla med inom lydnad, ska bli spännande att se hur det går men jag tror och hoppas det kommer gå ruskigt bra ! :D Är en trevlig hund i alla fall =) Har en annan som verkar vara på för träning med sin hund också, kanske hon med vill ha han tävlad - vad vet jag? :) 

Men oavsett vad nu till själva saken, jag har kollat upp lite vad det kostar att gå hundkurser osv (har själv gått en hel del med mina hundar) och baserat mina priser på vad som är rimligt för resekostnader, min kunskap och mina erfarenheter samt vad det kostar att gå en kurs i grupp helt enkelt. Därav har jag satt följande priser : 
 
Ensam för flera träningar/veckan - (antingen tränar jag dig och din hund genom vägledning, eller så tränar/promenerar jag din hund ÅT dig) 450:-/månaden 
2 stycken som går ihop (tränas fortfarande enskilt och efter önskemål, antingen för både dig och hunden eller så blir det en promenad/träning med bara din hund, om du inte har tid, är sjuk eller bara inte kan) - 800:-/ Månaden (detta blir ju alltså 400 :-/var helt enkelt - man kan absolut gå ihop 3 stycken om man vill!) 
Enskild träning en enstaka gång - 100:- /gången 
 
 
Jag kan som skrivet ovan antingen vägleda dig & din hund tillsammans eller träna/promenera hunden åt dig. 
Referenser FINNES och det ger jag mer än gärna ut om nån vill ha. Jag kan träna allt ifrån basic som koppelgående, hundmöten, ge er en tightare relation till att träna lydnad, lite mer arbete osv :) 
Om du är dålig och inte kan stimulera din hund kan jag hoppa in och göra detta åt dig bl.a 
 
Jag har själv 3 hundar, Saga - Amstaff/Pitbull, Sandie - Chihuahua/Pappillon/Chines Crested & Benji - Rottweiler/Schäfer/Labrador , 3 hundar som är krävande på olika sätt, 3 hundar med olika åsikter och 3 hundar som på behöver sitt egna sätt att tränas på. 

I alla fall så kan jag använda mina egna hundar för att träna era, för att lära sig bäst behöver man en likasinnad individ som vägleder, så enkelt är det bara - för oss alla oavsett art. 
 
 
Jag åker just nu endast in till Lidköping & Skara för träningarna och har själv vissa "redskap" att använda, visa och berätta om - jag kan även rekomendera olika foder, selar, halsband, koppel och annat om ni önskar det. 
Hundar som drar i koppel ser jag HELST har y sele på sig (som hundarna ovanför på bilden) eller mjuka läderhalsband med knäppe. Hundar med helstryp ELLER halvstryp som ger strypeffekt tränar jag inte (eller byter ut till något av mitt eget) - jag tror på mjuk träning baserad på kroppspråk & psykologi utan något som helst obehag för hunden, därför vägrar jag jobba med hundar som har halti, gå fint selar eller helstryp, kan gärna jobba med hunden men denna "utrustning" ska av innan. 
 
Jag har många års erfarenhet av hundar och hundar med olika problem, jag har själv i princip BARA haft omplaceringar och älskar att jobba och "rehabilitera" hundar för att ge dem en andra chans. Många av dem förtjänar det och klarar av det - bara dem får rätt chans i livet. 
 
Om man väljer att gå ihop med någon för att träna för mig (800:-/månaden) så behöver man INTE träna i grupp utan man kan träna en och en också - detta har jag som alternativ för er som vill få ner kostnaderna lite mer, ni kan också gå ihop 3 - 4 stycken om ni känner för detta men då funkar det allra bäst om ni är 2 och 2 :) 

Träningarna kan hållas alltifrån promenader (om man har problem med hunden att gå i grupp är detta UNDERBART) där jag ger er tips, har med mina trygga och stabila hundar som ni får testa på att gå med, finna stöd osv. Jag visar även hur ni ska agera i vissa situationer och förklarar VARFÖR eran hund agerar på vissa sätt och hur ni förhindrar det INNAN det sker. Jag lär er helt enkelt att läsa av och "kommunicera" med era hundar, få ett bra ledarskap och komma närmare varandra. 

 
På träningarna för mig får du lära dig förstå vad din hund menar, vad din hund säger dig - varför hunden gör som den gör och hur man på bästa sätt LÅNGSIKTIGT löser ett problem. Det är inte säkert att det SNABBASTE sättet tar bort problemet utan vill du ha en långsiktig lösning så får man jobba, ha tålamod och ge det tid. 

När jag tränar och kommunicerar med hundarna sker detta genom kroppspråket, hur jag står i ryggen, hur jag har benen, hur håller jag armen, vart har jag blicken, vad säger min blick osv! Detta kommer jag även informera dig om, vissa hundar är väldigt signalkänsliga och då kan fel kroppspråk skapa felaktiga beteende. Min egna hund är sådan t.ex, otroligt lyhörd och signalkänslig. 
 
Jag hjälper er att lösa allt ifrån basic problem med hundar som drar i koppel, gör utfall mot andra till att visa er olika övningar för att höja lyhördheten, stimulera eran hund bättre, tipsar om foder osv. 

En träningsplan - skriven JUST FÖR DIG med olika övningar i ingår ALLTID, dessa övningar ska du jobba med hemma för att lösa problemet och dessa övningar kommer jag också presentera för dig på träningen och förklara snabbt. 

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att kontakta mig på hundtranare@hotmail.com eller här på bloggen i en kommentar så tar jag upp det direkt som svar på din kommentar eller om jag finner frågan såpass bra och intressant (och vanlig) så tar jag upp den i ett eget inlägg! :) 
 

Hoppas vi hörs igen och att du och din hund får ett harmoniskt och underbart liv tillsammans - det ska man ha! :) 

Time to say godnight!

Dags för mig att dejta kudden nu, mycket jag måste göra imorgon och ännu mer jag VILL hinna göra.. får väll se vad jag hinner med och inte hinner med... :P Då en bulltjuv snott allt i våran frys och en kaktjuv tagit allt i våran kakburk måste jag alltså ägna flera timmar - återigen vid spisen... *suck* otorligt irriterande men det får det vara värt, Johan fyller bara 25 en gång! :P 


Well Well time to sleep! :) Sov gott på er alla där ute så hörs vi av imorgon :) 
 

Löpmonster!

Sandie är ett riktigt löpmonster just nu, utan tvekan x'D Jag vet att man INTE ska bli frustrerad när man jobbar med hundarna osv, vilket jag väldigt sällan också blir. Men när Sandie löper, kan man inte bli annat än frustrerad x'D Hon  jävlas verkligen med MENING, allt sådant som hon VANLIGTVIS kan KLOCKRENT har hon helt plötsligt "glömt bort" istället springer hon runt som ett litet jihu runt dig och bara jäklas O.o Säger man "sitt" så visst, hon sätter sig men inte där du ber henne utan alltid snett ifrån position vilket hon ALDRIG gör annars x'D 
 
Hon fick i alla fall göra lite trick osv idag, retades som attan med mig men men, bara ta ett djupt andetag och låta henne hållas ;) Det värsta med Sandie är att hon BEHÖVER stimuleras också - men det GÅR inte när hon löper x'D Dubbelmorals hund</3  
 
Aja lite fick vi gjort, när jag listat ut vilka trick hon tycker va roliga att träna just idag, blev "sidförflyttningar" från vänster till höger till framför osv! :) 
 
Pälsen har ÄNTLIGEN börjat lägga sig rätt nu, så nu kan jag snart gå över henne igen! :D  älskade lilla löpfia! <3 längtar tills löpet gått över och trotsmonstret är borta ;)
 
 

Favoritbild!

Detta är helt klart min favoritbild från dagen, och min favoritbild på LÄNGE - otroligt nöjd med den! :D
 
 
 

Apportering & Dirigering

Saga har idag fått ett ganska långt pass, vi har ju varit lite lata nu senaste 2 dagarna ;) Så vi tog igen det idag, fint och varmt ute så det va bara skönt :D I alla fall, Vi började med att försöka träna med apportbocken igen, att bara hålla - men hon verkligen VÄGRAR ute x'D inne går det bra (framförallt om Benji är med!) men ute, NOPE vägrar - behåll den där äckliga träsaken för dig själv!!! O.o Knasvovvan <3 så vi tog leksaks dummyn, apportsak vad du än kallar det x'D i alla fall och tränade "håll" med den istället, gick AWESUME! :D Sedan körde vi hämta - det är ju trots allt roligast, superdupermega roligt! ;) Så vi körde det en stund. Sedan började jag lägga den i vinklar osv och så började vi med lätt dirigering. Jag har fastnat för detta när jag fick en ny kompis som tränar/tävlar i detta så OTROLIGT kul !!! :D men Sandie & Benji är inte intresserade alls, men det va Saga :D * TJOHO * :D 
 
Så vi började att lära oss frammåt skick och åt sidan, gick faktiskt bra, visst hon klara bara 1-2 meter åt var "dirigering" innan hon blev skickad åt målet MEN i mina ögon är det FANTASTISKT bra faktiskt! :) hon försökte verkligen, trots att hon va lite fundersam över vad jag menade men hon försökte och jag va tydlig med att detta är rätt och detta är fel! :) och när hon väl fick dirigering att hämta målet så TJOHO då exploderade hon i glädje och bara flög fram ! :D Underbara tokhund <3 
 
Saga i full fart efter apportering!
 
Väntan på apportkommando!
 
Sedan gick vi ut i skogen och körde lite apport & dirigering där ute, lite mer "terräng" och mer att fokusera på med tassar, ben osv där ute än i våran plana trädgård ;) Hon fick även apportera ner "dummyn" ifrån ett träd där jag hade hängt den, OJOJOJ vilken glädje hon fick, kunde man ha roligare? Sedan fick man också springa upp och ner för en grushög och posera där uppe, vilket vi också gjorde på en stubbe som finns på tomten :D
 
Hoppetossan!
 
Sedan (ja som sagt blev ett LÅÅÅNGT pass på ungefär 2 timmar!) så kom jag på att jag hade en gammal klövjeväska liggandes, fick den till Sandie men den va ju så stor på henne så fick snilleblixten att pröva den på Saga - TADA den passade :D satt inte åt utan satt perfekt runt bog och bröst, kanske sitter liiite långt fram men på hemmaplan och tom lixom så tar hon inte skada av den. Tycker den sitter helt okej endå! :) Bara så hon kan vänja sig så kanske man får köpa en längre fram om jag nu på allvar vill jobba med klövjeväskan! :) 
Så vi tog en promenad upp till soptunnan (fram och tillbaka blir det drygt 500 - 600 meter kanske) då hon fick gå "in" klövjeväskan samt bära sin "dummy" och poserade på olika ställen på tillbaka vägen, sen gick vi in och sov gott ;) 
 
Duktiga duktiga vovven <3 
 
8 Dagar har hon varit här nu och GOUSCH vad jag älskar henne redan!! :D

Apportbocken!

Benji har idag fått jobba med apport bocken, han hade typ ingen fokus alls, vet inte riktigt vad det är men virrig och yrväder, allt som inte är pinnar är världens tråkigaste grej enligt Benji, men Apportbocken va faktiskt rolig.. en liiiiten stund! Hade som syfte att blanda nyttig träning med att försöka få bild på det vi gjorde.. HA HA HA... Benji tyckte inte alls det va någon bra kombo, men EN bild fick jag där han allt avslöjar sina kunskaper på att han kan ;) 
 
När han bestämde sig för att rådissa apportbocken och allt annat jag gav som förslag tyckte jag vi kunde träna tricket sitt fint... HA HA HA.. bye bye mamma och HEEEEJSAAAAN PIIIINEEEEN x'D virrepannan fick lov att gå in istället och lämna plats åt nästa vovve ;)
 
Som sagt, herren KAN om herren VILL ;) Herren måste bara få ordning på tålamodet..... 

Börjar flyta på!

Lutar åt att det börjar flyta på rejält nu, kommer troligen ha en tränings hund att träna 2 - 3ggr/veckan en LÅNG tid framöver, underbart, och så har jag en som ska tränas regelbundet + tävlas! :) TJOHO! :D Nu börjar saker flyta på, man kommer långt med kontakter! :) Men nu ska jag ut bära ved och hugga ved =) Sedan ska vovvarna allt tränas igenom ordentligt också! :) Ska sitta och studera igenom några lydnadsklass program ikväll med... :) 
 
Kram på er hörs sen =) 
 
 
 
Btw lyssna på denna AWESUME låt ;)
 
 

Storstäd !

Har idag vart otroligt hängig, bannemej om jag ska bli sjuk nu - får inte ske!!! >.< ska dricka örtthe tills jag dör O.o i alla fall, har storstädat idag, heeela huset, packat upp fler saker från alingsås och nu börjar det se bra ut faktiskt :D sorterat och gått igenom, jag & Saga gjorde också en ny kampleksak att belöna med vid lydnads träning osv, dem behövs ;) hade endå en gardin som Benji så snällt slaktat åt mig :))))) 
 
Hundarna har vart, precis som mig idag - sega och trötta ;) så dem har fått ta det lugnt, Saga invigde nya leksaken sen har dem bara sovit x'D och varit ute och hittat på jävelskap såklart, vi tar det lugnt idag, ibland måste man göra det också! :) 
 

GRATTIS ERIK! :D

Helt klart bästa och mest värdiga vinnaren, hållt från han från första minuten! :) Snygg och duktig ;) HAHA nej skoja bara, eller? Men Men han förtjänade detta mest av alla, bäst kunskap, vet hur man sköter sig i spelet, varit schysst mot alla helt klart och bara kört sitt race - trots allt är ju detta ett spel och man kan inte bara gå in för att psyka ner alla, kör ditt race och skit i resten, så kommer man längst! Och som han & Janikke gjorde mot varandra - håll största hoten nära dig så går det vägen! =)  STORT GRATTIS ERIK! :D 
 
Nu ska jag mysa lite med vårra voffar här hemma, lyssna på go musik och bara chilla! Snart sängen med, trött som ett jihu - ovanligt va? 
 
Insåg också att det finns en bulltjuv i huset.. ALLA bullar är redan slut, va ju hur många som helst kvar häromdagen.. JOOOOHAAAN?! ;O aja bara baka om rubbet imorgon, annars skiter ju sig allt när folket kommer på måndag...
 
Mysigt sällskap har jag i alla fall <3

"vargen kommer vargen kommer"

Alla har vi ju hört denna historian, eller hur? hur pojken ropar till fårherden "vargen kommer!!!" sådär 10 ggr på skoj, vargen kommer och 11 gången ropar pojken "vargen kommer! vargen kommer!!" - mycket riktigt vargen kommer men ingen reagerar, folk tror återigen att det är bara är ett skämt. lite så fungerar det också när man ringer hem till någon sent och tidigt på morgonen.. vi lägger oss runt 22-23 på kvällarna och somnar ganska direkt, Johan kan sova genom allt, precis allt. Jag däremot vaknar bara det blåser lite så när folk ringer till oss på kvällen vaknar jag och tror att det är något som hänt, svarar och det visar sig att man vill "småprata" Så blir jag sur.. detta händer inte en gång i veckan utan VARJE dag.. då detta hänt var dag i flera månader har jag nu slutat svara för "det är endå nån som bara vill småprata" men har ni tänkt på att det kanske är allvar nån gång? olyckan kanske är framme? och så svarar inte vi för "dem vill bara småprata"

eller att vi faktiskt har ett liv, tider att sköta och att vi nån gång vill sova på natten? Hur blir det om vi skaffar barn och ni ringer mitt i natten, seriöst jag lovar att har ni ALDRIG fått skäll då så kmr ni få det.. GE FAAN I ATT RINGA EFTER 21 och före 10 på morgon!!!! tack!


vi vill inte svara och prata i telefon direkt när vi gått upp, vi vill va uppe nån timma först!

Emelie Style !

Jag har kanske en stil, som inte riktigt alla håller med om, men turligt nog matchar min inrednings stil in med Johans =) Jag älskar att matcha eleganta "moderna" saker ihop med charmigare hemmagjorda saker (sånt mina syskon gjort t.ex) ihop med lite "lantligare" färger, såhär blev resultatet på min mix i hallen som jag är RUSKIGT nöjd med! :) SÅ JAG! <3
 
 
Klädhängaren har min lillasyster gjort, (agerar numera som smyckeshängare) ett armband + asken med ett halsband i står på skänken ihop med en blomma samt 2 ljusstakar. En elegant, gammal FIN spegel från Johans mormor hänger över och brevid min bruna skinväska. Enkelt, stilrent och riktigt snyggt! :D och såklart - äkta Emelie style ;) 
 
 

magknip :(

ligger i soffan nu, med världens magsmärtor >.< aja ska bara vila en halvtimme sen fortsätta packa upp, vart i Alingsås idag och fått hit mina sista saker! så nu har Saga blivit ägare till ett teddyfodrat halsband och reflexväst! :) vi hittade även bollar osv! :> hittade också bland mammas saker, mina ridhandskar jag köpte för nått år sen, jag hade aldrig använt dem och fick inte med dem i flytten, sprillans nya i skin.. kostade ett par hundra! hittade dem och insåg att mamma bärt ved med dem.. den känslan.. fy faan! totalförstörda!!! >.<

nej vila en liten stund sen ska hundar tränas, jag ska räkna på priser och göra upp en lista och så packa upp resten!
snaaaark

ligger i sängen och ska snart sova, 3 snarkandes hundar och så min Goa sambo brevid! roat mig med att fota hand öga men nu ska jag krypa ner under täcket istället :)

loggade nyss in via mobilen och såg era fina kommentarer! dem värmer <3 och jag ska svara på din kommentar imorgon Sara, från datan! men riktigt kul att du hittat hit och trevligt att få kontakt med dig! :) hoppas du vill stanna kvar här och följa oss! :) många kramar!


bild från fotandet med mobilen på sambon ;>

right now
Nätmobbning - Dags att säga STOPP!

Ja nu är det dags att sätta ner foten, dags att säga STOPP - jag blir 20 i år och varit mobbad i princip hela mitt liv, jag är inte som alla andra, vilket jag idag är stolt över. Men det har jag inte alltid varit.. Jag har varit självdestruktiv, skärt mig, planerat självmord - en gång hoppade jag framför tåget men blev räddad i sista sekund. Jag har gått hos psykolog och kuratorer för att få hjälp - här sitter jag nu, i ett urmysigt hus, med 3 perfekta hundar, en underbar sambo, världens bästa vänner och 2 fina katter - idag är mitt liv bra, tack vare hjälpen jag då fick från mina vänner och omgivning. 
 
Ord som "Bäver, hora, slyna, fetto, glasögonorm" och många fler är ord jag fått höra hela mitt liv - jag har alltid fått höra hur ful jag är, hur efterbliven och äcklig, att jag inget kan och aldrig kommer bli något, men jag har motbevisat så många, jag kan, jag är något och jag är GRYM! Precis som DU är - du är grym, du är vacker - du är totalt jäkla awesume! 

Alla är vi olika så varför ska vi tryckas ner? "Du är så annorlunda att du aldrig kommer lyckas" Ja men vad är inte du då? du är ingen kopia av någon, du är inte exakt som nån annan - DU är också annorlunda! 
 
 
Vart man än tittar idag, på olika nätsajter, t.ex Facebook - så ser man mobbning och kränkningar, folk som inte går emellan, folk som inte bryr sig, folk som inte ens reagerar - detta gör mig så förbannad - JAG sätter ner foten, jag säger ifrån och visar att DETTA ÄR FEL, ibland känner jag inte ens personen i fråga som blir utsatt men vad spelar det för roll? Det är en människa, en människa som utsätts för kränkningar och en människa som mår riktigt dåligt över detta, en människa med åsikter och tankar - framförallt en människa gjort av samma skrot som DU, säg ifrån, rädda personen i fråga, DU växer bara av det. Fall inte för grupptryck, så jäkla lågt, barnsligt och fult gjort. 
 
Även om du anser att jag är ful, fine ha det i dina åsikter, kanske tycker jag samma om dig? men inte skriker jag ut det, berättar överallt och för allt och alla, nej jag håller det för mig själv - lägger du sen upp en bild, där du visar att du har dålig självkänsla så HÖJER jag den, ALLA är vi trots allt vackra, långt där inne - du har något speciellt, något ingen annan har, varför ska detta tryckas ner? Höj det, väx pågrund av det ! 
 
Jag har varit rejält utsatt både på nätet, i skolan och hemma, mobbning, sexuell utnyttning, förtal och falska anklagelser, folk som gått in för att ägna hela sitt liv åt att kränka mig, folk som sjunkit så lågt - att hela skolan utan min vetskap gått ihop, skrivit ut saker från nätet och lämnat till rektorn för polisanmälen - SÅDANT höjer mig, att bakom min rygg, utan min vetskap står där hela omgivningen, hela skolan och skyddar mig, jag lovar att du har likadant - även om du känner dig totalt ensam så finns dem där nån stans och gör saker du kanske inte vet om. 

Jag har alltid varit en ensamvarg, dragit mig undan för att vara lite mer för mig själv, så att folk skulle göra såhär kunde jag aldrig ana, men det gjorde dem - och det stärkte mig, det fick mig lite mer social men jag är fortfarande hellre själv eller med fåtal personer än att vara med alla andra i stora grupper. 
 
 
När jag fick veta om denna 13 åriga flicka, som tog sitt liv pga mobbning så blev jag tom, visste inte vad jag skulle känna - ska man gråta eller ska man bli arg? Ja otroligt fel är det, inte okej, varför gör vi såhär i våran värld? Varför är det som det är? När ska folk sätta ner foten? Jag är 20 och säger stopp för mobbning, från både unga och vuxna - jajamensan inte är det bara barn som mobbar, åhnej! 

Mobbningen är faktiskt, i mina ögon VÄRRE bland dem vuxna, där är det hårdare ord, barn lär sig av sina föräldrar - det är föräldrarna som lär barnen alla fula saker och ord, som dem sedan använder utan vetskap vad det egentligen betyder och dem utsatta blir sårade, mobbning bland barn stoppar man genom utbildning och kunskap, mer vett & etikett i skolan tack! 
 
Men bland vuxna är det så otroligt mycket värre, där går folk till angrepp, vi har ett större ordföråd, vet hur man använder omvänd psykologi och manipulerar folk, vi går in för att sänka folk rejält, trycka ner dem till botten och sparka på dem lite extra - våga bannemej inte ta dig upp över mig! Jag tror, faktiskt att detta är lite utav rovdjuret i oss, rangordning, bråk och jävelskap - men det är INTE okej, gör upp i en fight där båda är med, men tryck inte ner någon som är svagare än dig själv! 
 
Människan är faktiskt världens absolut sämsta djur, om vi ska gå på någon går vi bara på dem som är sämre än oss själva, trycker ner folk som vi vet är svagare än oss, skadar dem som redan är skadade och sparkar på den som redan ligger ner, detta är INTE okej, och NU är det dags att SÄTTA STOPP! 
 
jag ber till polisen - TA DETTA PÅ ALLVAR, jag vet att ni INTE gör det.. så många polisanmälningar ni fått in från mig, vad hände med dem? Inte ens ett jävla förhör, inte ens en jävla förundersökning, detta är INTE okej, en människa ska INTE dö innan ni tar tag i mobbning runt denna person, för att låta nästa dö, och nästa och nästa och nästa... Denna tjej som tog sitt liv i fredags är INTE den första, så varför gör ingen något? varför är det INGEN som bryr sig? 

Lärare, rektorer, poliser, föräldrar - VUXNA människor i omgivningen MÅSTE REAGERA!!!! 
 
 
Tillsammans kan vi faktiskt stoppa detta, men då måste vi alla gå ihop - bilda en klan och bli STARKA! Ni som är utsatta för mobbning, ni ska veta att ni INTE är själva, vi är många som är det och om vi alla går ihop så kan vi för en gångs skull kanske göra något åt detta? 
 
Admins och ansvariga på sajterna MÅSTE gå samman och hålla ordning på sajterna - SÄTT STOPP! För er som har bloggar osv och blir utsatta i kommentarer, sätt att ni måste godkänna kommentarena först, ta bort alla elaka - låt det rinna av som vattnet i duschen, spara ip adresserna och printa bevis, markera det som skräppost och samla allt i mappar, som ni sedan bränner ut på skiva och lämnar till polis, jaga på dem, va på dem VISA ATT DETTA ÄR ALLVAR! 
 
Nu är det dags, nu ska detta lösas - regeringen borde införa en lag med starkare straff, nu ska detta bort - bort för alltid, om vi samlar oss och trycker på våran regering och myndigheter - så kan vi äntligen komma någon vart! 
 
Efterlyst söker ER ungdommar och barn som blivit/blir utsatta för mobbning, SKICKA in eran historia och syns, ni får garanterat vara anonyma men JU FLER som skickar in sin historia till efterlyst ju BÄTTRE ÄR DET!
 
KOM IGEN NU LÅT OSS SYNAS!

Lite bilder :))

Lite bilder som blivit fotade på Saga nu senaste dagarna =)
 
JAAG TAAR DEEEN!!!
 
Poserar i motsol =) 
 
Busig tjej!
 
Poserar ! :)
 
Försöker psyka till sig sin boll!
 

Snöar......?!

Yes Box... vi tog sovmorgon idag, vovvarna och jag låg ihopkurade till en stor boll under täcket - MYSIGT! När vi väl går upp va det VITT ute.. HUA MEJ! Släppte ut dem för morgonkissen och snabbt snabbt snabbt ner på gräset, gör sina behov och upp och steppar på trappen för att säga "SLÄPP IN OSS NUUU!!!!" x*D frusna vovvar som dessutom fick gå ut utan täcke, stackars små voffar ;) haha jaja dem dör inte ^_^ Nu ska jag snart va ond människa och slänga ut katterna i det "fina" vädret också.. MUWHAHAHA ;) 
 
 
 

Lydnad & Agility

Saga fick idag köra lite lydnad, vi tränade på fotgåendet och sitta ner såfort jag stannar, självfallet finns det mycket att finlira om man vill ut och tävla, en närmare positon, rakare och en djupare kontakt - men jag tävlar inte så jag finlirar inte så supermycket! :) Jag fokuserar bara på att ha roligt med hundarna och stimulera dem på BÄSTA vis med bra variation! :) 
 
Så Fotgående och sittande helt enkelt - sedan körde vi lite agility hon med, oj oj oj vad roligt att skutta tyckte Saga  ;) Roligast kanske va belöningen trots allt.. dragkamp med kongen ;) 
 
Jag tränade Saga i kanske 25 minuter sammanlagt sen tog min lillasyster över och körde i ytterliggare kanske 20 minuter? :) Sedan avbröt jag och tog ut henne på ängen och fotade i solen, både motsol och medsol! :) Lägger nog upp lite bilder imorgon eller något.. :)
 
Saga & Moa hade riktigt roligt ihop i alla fall :)

Hemma agility! :D

Benji fick också testa lite personspår, men om det funkade? Nja vet inte jag x*D näsan i backen första 10 centimetrarna, sedan upp med näsan så han blev raklång och rusade fram till målet (trädet Moa gömde sig vid) och KISSADE x*D dumhund... hatar när han mitt i träning ska markera, han rastas alltid före och efter såklart men det är bara slita vidare, han kan - det vet jag! :D Men Men, vet inte om han bara har en näsa av stål och känner doften av Moa direkt i luften eller om han på något vis skymtade Moa x'D  eller om han bara siktade in sig på just trädet för att pinka.. Vi avbröt i alla fall spårningen då det va totalt meningslöst och släpade fram lite hinder för hemma agility! :) 
 
Bild från 14 April 2012
 
Benji tyckte det var superkul att hoppa - så kul att han blev super uppstissad och efter kanske 25 - 30 minuter fick gå in, han bara studsade på stället, va totalt uppstissad, lyssnade inte för 5 öre utan bara var helt hyper! så för hans egen skull fick han gå in och lugna ner sig, dessutom lite bättre för min jacka som annars trasas sönder totalt när han blir uppstressad och bara hoppar och drar i mig... *suck* men roligt var det tyckte Benji! 
 
Min lillasyster Moa hann också köra lite med han, riktigt kul att se hur bra det funkar! :D 
 
 

Personspår!

Idag fick Sandie öva på lite person spår, min lillasyster fick trampa upp ett spår för att sedan gömma sig bakom träd, 3 spår fick Sandie gå och OJ vilken talang hon har ;) va lite imponerad då hon verkligen följde spåret HELA vägen, i exakta vinklar osv (fast jag bad syrran gå rakt fram så gjorde hon sitt egna lilla ;)) I början fattade hon inte riktigt hur hon skulle markera Moa eller att det ens va där "Målet var" så hon snosade vidare på spåret men kom ju hela tiden tillbaka till samma punkt.. humm humm! Där fick Moa gripa in och ropa på henne och belöna med godis och klappar - och sedan satt markeringen också! :D Hon ställde sig på bakbenen och "nuddade" trädet vid sidan av Moa såfort hon kom till slutet av spåret! :D DUKTIG TJEJ :D 
 

Hon är allt bra grym hon, mattes lilla diamant <3 

TJOHO :D

Tack Steffani för hjälpen :D Nu ser min blogg bra ut igen, en vettig header som förklarar vad bloggen handlar om och nu är det bara för mig att sätta igång ;) Lite roligare att besöka bloggen nu med skulle jag tro.. HAHA så TAAACK! :D <3 
 
Enkel, stilren - förklarande header = så mig :D 
 
Besök denna underbara, gudomliga, övernaturliga brud som hjälpt mig blogg justanotherdog.blogg.se :D 

HJÄLP SÖKES!

Jag måste AKUT ha hjälp med bloggen, har en header (som jag gjort själv) som ska sättas in på bloggen - behöver därav kodas om lite osv så att det ser bra ut - så om DU kan tänka dig hjälpa mig kommentera här med mailadress (kan ta bort din kommentar så bara jag ser den om du vill!) Hör av er OMGÅENDE om ni vill hjälpa till! :) 
 
 

I don't want to.. pleease?

Tidigt imorse kröp Saga upp från sin säng till våran, kände hur hon buffade sig under täcket vid huvud änden, hur hon kröp heeeeelaaa vägen ner till mina fötter, lägger sig raklång och somnar gott! Några timmar senare lyfter jag på täcket och frågar om vi ska gå ut.. hennes reaktion? Ja hon skjöt ut sitt underbet och gav mig världens tyngsta suck, tror nån liten fröken är trött idag ;) 
 
 
Igårkväll blev det en lång promenad lös och i koppel för att varva ner musklerna och motverka träningsvärk för idag - Dagen startade vi med en snabb kisserunda, frukost och sedan en lång promenad igen för att följa Felicia tillbaka till bussen (dumpade henne dock halvvägs.. HAHA) - Saga hängde med för att mjuka upp musklerna och få igång blodcirkulationen lite. 
 
Sedan kom min lillebror hit, som planerat - saga tyckte han va väldigt.. väldigt läskig! Skällde och morrade..! Sedan började han kasta boll med henne, mjo han va nog lite rolig endå - men endå läskig så morrade när han kom för nära mig, kanske han ville döda hennes matte? Men nu är allt bra, lugnade sig efter nån timma då jag bara sa till henne att han får =) Nu har dem haft lite dragkamp och myst lite, Moa kom också hit idag igen och hon och Saga lekte och gosade i mängder ;) 
 
Nu ska jag snart ut med hundarna, tänkte ta ut dem en och en för lite enskild träning! Drar med Moa som ett litet "tränings offer" ;) 
 
 

Klättra Klättra & Klättra ;)

Idag har min lillasyster varit här, ojoj vad hon har busat med hundarna - framförallt Saga! :) Moa blev superkär i Saga som verkade va lika kär i Moa HAHA :) Dem har vart ute på åkern och kastat boll, haft dragkamp, gosat, sprungit.. lekt ;) Sedan kastade jag ner Sagas boll i slänten, upp och ner - upp och ner... och ännu mera upp och ner ;) finfina muskler blir det i alla fall - oja! ;) 
 
Inte gjort något speciellt förutom detta, tycker det är krävande nog för Saga just nu att klättra i slänten, och leka i flera timmar med Moa där dem har kastat boll, sitt och stanna för att rusa fram till boll, hoppa upp och fånga boll i luften och ja gud vet allt dem två hittat på ;) 

Imorse däremot fick dem köra med aktiverings leksakerna igen samt att Saga blev snabbt inklickad - vet inte om hon jobbat med klicker innan men hon lärde sig snabbt, så då tog vi fram apportbocken och jobbade med den i 15, kanske 20 minuter? :) 

Moa & Saga har dragkamp :)
"hopp" ;) haha blev lite tungt för Moa tror jag ;) 
 
I alla fall nu ska jag & Saga gå möta upp en kompis, Snooks gamla ägare faktiskt, sedan ska resten av kvällen bara vara lugn och små kisserastningar för Saga - tror tjejen är trötter nu! :)  Är ju trots allt en ny dag imorgon :)

Hos Mormor! :D

Igår åkte jag och Saga till mormor, trots att vi gick till bussen i GOD tid innan så sölade vi tydligen så mycket att vi fick SPRINGA ganska rejält sista biten för att hinna med och det va på håret att vi hann endå *tack gudomliga trafik av bilar som hindrar bussen åka* , på vägen till bussen när Saga gick kopplad så bärde hon sin boll - hela vägen! Likaså från bussen till mormor, dessvärre blev bollen sedan slaktad hos mormor efter några timmar så hon hade ingen boll med sig hem - till hennes stora besvikelse, tur man har ett litet lager ;) 
 
Jag hjälpte mormor en del, hon va lite dålig så handlade åt henne och lagade mat, tanten kan ju inte leva på kaffe och näringsdryck! Saga va kvar hos mormor och vaktade och myste med henne medans jag handlade, Duktig Saga! :) Mormor kallade henne dock "Sara" istället för Saga men hon lyssnnade, trots att hon va fundersam ;) 
 
Fick faktiskt skjuts av mamma hem från mormor.. TIHI! lat och orkade inte gå dem där 40 minuterna hem från bussen (y) teheheheh :P Aja hemma sedan så fick Saga jobba med aktiverings leksakerna - otroligt konstiga saker det där tyckte hon...! Filmade allt men inte fått in det från mobilen ännu =) 
 
 
Saga sköter sig i alla fall superbra, försöker som sagt mjukstarta henne nu men lite måste ju hjärnan och kroppen jobba endå, energin försvinner ju inte bara för att hon precis flyttat direkt ;) 

Sandie 9 Mars

Sandie löper just nu, vilket betyder att hon är grinig, självständig och har starka åsikter - jag gör med andra ord inget med henne för det är inget hon vill endå, hon vill bara traska runt, grina och sura, leka lite ibland, gosa och sova i knät och tugga på mumsiga tuggben ;) mitt motto är alltid att hundens vilja och motivation avgör vad man ska göra med hunden - och just därför tränas inte Sandie speciellt nu, hon är med på det hon vill vara med på :) 
 
Blir promenader såklart, och så ville hon vara med och springa upp och nerför slänten, söka godis och göra lite trickträning :) Även Sandie behöver landa lite nu i det där med att Saga kommit in i flocken och så behöver hon se att hon inte blir av med sin älskade älskade matte vilket hon alltid är rädd för ;) Tur att matte har TVÅ händer - helt otroligt enligt hundarna själv ;)
 
 Bild på min lilla Sorkis före hon blev klippt ;) 

Benji 9 Mars

Även Benji tar det lite små lugnt just nu, han - likaså Sandie behöver också landa lite i att Saga kommit in i flocken, lära känna varandra och göra upp allt med rangordning osv :) Han får arbete lite på promenderna med att träna lite på gå fot lös, springa efter pinnar och bollar, döda träd och så nöter vi inkallningarna ordentligt ;) 

Han spenderade även hela dagen med att "hjälpa" husse fixa med veden, vet inte om det kan kallas så mycket till hjälp men några pinnar bärde han faktiskt upp från slänten, upp och ner - upp och ner ;) Dessvärre vill han hellre ha alla vedträn osv som VI har ist för det som vi bett han ta - det vi har är MYYYCKET roligare... knashund! ;)  

Även han blev självfallet bortskämd av hemmagjord röra som Johans mormor och morfar kom med.. muuuuums ;) Alltid lika glad när dem kommer, då vankas det alltid gott har hundarna lärt sig ;) 
 
 

Saga 9 Mars

På morgonen blev det den "vanliga" morgonrundan på kanske 30 minuter? vi kastade boll, lekte och kände lite på inkallningarna :) Gick superbra! :) Sedan när vi ätit frukost och haft dragkamp och lekt lite till (mycket lekande ;)) så gick jag, Johan & Saga till affären, en väntade utanför medans den andra handlade, Saga gick superfint i kopplet -  behövde nån påminnelse men annars superfint, hon fick lov att bära sin boll så att hon hade en "uppgift" och denna bärde hon hela vägen dit och hela vägen hem - utan problem! :) Fina saga! :D  
 
På eftermiddagen väl hemma sen så höll vi på med veden, bärde stora uppsågade bitar som vi ska klyva, upp och ner för slänten bakom huset - Saga följde troget efter mig så klättra fick hon också göra ;) Hon följer mig som en liten svans överallt ;) Sedan så började både Sandie & Saga skälla och vakta, då står Johans mormor där vid dörren =) Hon skämde som alltid bort hundarna, idag blev det nån hemmagjord röra på mos & bröd - MUUUUMS tyckte Saga och bestämde sig för att genast älska henne vääääldigt mycket, när Johans morfar sedan kom in och kastade bollen så blev han också älskad ;) 
 
Vi tar det som sagt väldigt lugnt nu med Saga i helgen, känns väldigt viktigt för mig att vi inte stressar och börjar arbeta för hårt nu, vi måste lära känna varandra först =) Så helgen och veckan blir lugnt och sen så kör vi på i hårdare tempo! :) 
 
Alla 3 vovvar var glada på morgonrundan - kolla noga så ser ni Sandies svans ;)
 

Morgonpromenad check!

Har hunnit med morgonrundan med hundarna, tänt i kamin, ätit frukost, dukat av frukosten och städat av i köket ^_^  har hunnit med en hel del helt enkelt, inatt sov vi väll lite sådär så gick upp runt 9 tiden och ut på morgonrundan direkt. I alla fall anledningen till att vi sov urkasst inatt va att det va några här, ställde bilen högre upp i skogen, slog i dörrarna och vi hörde röster.. Johan, Benji & Saga fick gå ut och genomsöka området mitt i natten .. höhö! 

Nej nu ska vi gå in till Vinninga och affären, Sandie & Benji får lite alone time hemma medans jag, Johan & Saga går fram! :) På det viset håller en Saga medans den andra handlar + att vi får utvärdera lite hur hon beter sig i koppel osv :) Alla vovvar behöver egen tid ibland och detta blir Sagas egen tid idag =) 
 
Bloggar mer om var hunds träning idag =) 
 
Busiga och glada vovvar :) 

Sista dagarna med Sandie.. ;)

Ja vad har hänt med Sandie då sista dagarna? Jo Sandie har tränat lite smått trick, retat mina småsyskon som prompt vill bära henne men inte kan fånga henne.. HAHAH! Hon har även busat, hängt med på långa promenader och busat med Ludde, Rocky.. ja och mobbat både Benji och katterna såklart! :D 


Det största som hänt Sandie är nog att hon har blivit klippt.. haha stackarn då trimmern va BAJSDÅLIG så resultatet blev ju.. ja ;) En ny frisyr såhär frammåt våren.. ;)
 
Låt mig presentera Sandieeeee! :D
 
 
Lite puts kvar men det mesta är tillfixat nu - vilket inte syns på bilden xD
 
Och änsålänge har hon svansen oklippt, har bara toppat den :P fått förbud - strängt förbud att ta den med.. höhöh.. får la se vad man hittar på med den! ;) 

Träningarna med Benji

Sista dagarna har Benji jobbat en hel del med att lyssna på inkallning fast det är SÅHÄÄÄÄÄÄÄR tråkigt för tillfället! ;) Vi har även kastat mycket freesbee, boll, pinnar, promenerat en hel del (t.ex runt hela främre skogen) pulsat i djup snö, träffat kompisar, lekt med mammas mops och ja.. en hel del helt enkelt ;) och så har Benji visat hur fint han kan slakta våran gardin som straff när han är inne och ser mig gå utanför och hämta in ved... jadu Benji, livet suger ibland ;) Mest synd om gardinen dock.... höhö! 
 
Vi kommer jobba vidare med allt detta - skillnaden är att jag SKA uppdatera bloggen dagligen med MINST 3 inlägg... höh så ni får veta allting lite bättre! :D 
 
 
 

Välkommen Saga <3

Saga 

Amstaff/Pitbull - Tik - 2 år 

Vi har länge sagt att vi ska ha en tredje hund nu i flocken, och när vi flyttade till huset bestämde vi att det är då den ska tillkomma helt enkelt. I alla fall så har jag och Johan gjort en lista, pratat och diskuterat fram och tillbaka om raser, att ta valp eller inte osv - vi kom fram till att det ska vara en ARBETANDE ras, amstaff allra helst eller amstaff/pitbull eller pittbul (osv ja ni fattar vinken va..?) helst valp eller så ska det bli en SPECIELL känsla om det ska vara en omplacering.. 

Vi har kollat runt, kollat runt... kollat runt lite till, haft ute en "annons" om att vi kan tänka oss ta emot en omplacering osv om det känns rätt (blaha blaha) fått HUR MÅNGA mail som helst, om alla diverse hundar och raser och mixer.. sagt nej till att ens kolla på massa, den tredje hunden i flocken ska bli DEN DÄR lixom.. Sedan fick jag ett mail en dag för en och en halv månad sen..? Om SAGA! :D Först var det bara en kort text, om hennes ålder, ras och lite om personligheten.. jag SMÄLTE direkt.. det kändes bara SÅ JÄVLA RÄTT så jag bad om mer information och lite bilder, jag va redan totalt nerkärad i hunden och när bilderna och mer information kom så trodde jag att jag skulle dö - haha så kär jag va! :D sedan har vi haft kontakt regelbundet, jag har fått nya filmer, bilder och information om Saga flera gånger i veckan nästan och det har känts rätt hela tiden.. 

Sedan blev det bestämt att dem skulle komma hit då, så vi fick träffa Saga, dem fick träffa våra andra hundar, se hur vi bor och känna efter att det verkligen kändes rätt för dem - och här är hon nu! :D Hon kändes nästan mer rätt och perfekt än hon tidigare gjort och dem tyckte att detta va det absolut rätta stället för henne också! :') 

Saga har inga speciella problem faktiskt, en fin tjej men haft en lite strulig uppväxt och vi är nu 4:e hemmet - och hennes absolut SISTA! 

Om jag ska beskriva Saga nu - av dessa timmar hon varit här skulle det vara "Underbar, gosig, aktiv, BOLLTOKIG, står på sig - PERFEKT" 

Saga har tidigare bott på gård och gått lös hela tiden och överallt, och därav är hon inte koppeltränad helt enkelt - jag trodde att jag skulle behöva ha henne i långlina första dagarna men ICKE - lyssnar superbra på inkallning, stoppkommando osv! :D helt underbar brud <3

Nu blir det lugnt över helgen, vi ska bara gosa, leka och promenera - hon ska få landa efter sin över 4 timmar lång bilresa hit, naturbyte och flytt och vi ska lära känna varandra, sedan kommer vi långsamt börja jobba mer och mer :) 
 

Underbara Fina Saga - det perfekta tillskottet till familjen Eriksson <3

osociala jag!

Yes Yes nu ska jag bli social igen ;) haha nej men dags att blogga som jag ska! :D har massa roligt och nytt att berätta och nu har vi landat ordentligt här så nu har jag allt tid att blogga också =) Hänt mycket sista tiden, familjen har fått ett nytt tillskott, fått ordning i huset, jobbat med mycket ved och jag har börjat spela the sims 3 - pets ;)  
 
Nej dags att göra lite nytta på bloggen sen blir det sängen för mig! :)
 

ojsan...

hehe hej på er! inte bloggat på ett tag.. skäms på mig! vet inte vad jag ska blogga om bara och nu är jag sjuuukt trött! :> aja bjuder på en bild lr två från idag då syskonen va här!Andreas och snook!Moa kastade freesbee och tränade hundarna!

Min diamant <3

Fotade katterna ute idag - här är två av bilderna på Clays!
 
 
Världens vackraste kisse helt klart!
 

Foderbilen.se

Ja vi har ju lite hemligheter pågång just nu, men oavsett vad - våra hundar behöver ha foder och självfallet blev det lite annat bra hemklickat med, lite godis och sådär :) nu ska vi nog reda oss resten av Mars ;) Solen skiner ute nu och himlen är blå! Ska ta mig lite the nu och bara ta det lugnt en stund, sedan ska jag ut med kameran och sedan blir det träning med vovvarna! Korta korvspår ska dem båda gå idag igen =) 
 
aja nu ska jag slänga ut Snook för 6:e gången.. den katten lär sig inte.. på dagarna ska man vara uteeeeeee! Får nog låsa kattluckan, ta kameran och göra henne sällskap en stund då.. *suck* 
 

Mätt & Belåten ! :D

Nu blir det melodifestivalen - andra chansen :D mätt och belåten, bärt in ved och eldat attan i braskaminen så nu är det varmt som helvetet är inne :D men det är niiice :D behöver inte elda mer förrens imorgon bitti nu =) Husse gubben våran ville fortsätta med veden ute så då får han göra det, nu har jag och Sandie kurrat ner oss framför melodifestivalen!
 

moooot ciiityyy! :D

Ja nu ska jag strax gå iväg, jag & Sandie ska åka och möta upp Tezz i Lidköping, gå in och köpa hundgodis (snart sluuut) och kolla efter reflexer till doggisarna.. Benji har lite hursom - Sandie har typ inget just nu.. höhö! 
Aja bloggar senare igen, nu måste jag gåå D: byee :D
 

Middag.. hmm?

Svärfar är på besök nu, han och Johan sitter i datarummet - där sitter dem bra ;) HAHA! nej men skönt att Johan äntligen fått ett eget datarum, där han kan sitta med sina datorer och bara få va ifred, så jag får mitt egna space i tv rummet t.ex :) Välbehövligt ibland! :) jag funderar på mat.. vad man ska äta idag.. har ganska rejäl beslutsångest... köttfärslimpa? Eller kanske hemmagjorda köttbullar? eller biffar..? hmm.. eller traska in till vinninga och köpa det sista och göra potatissallad..? ja vad ska man göra måntro... återstår la att se, männen inne i rummet brevid får väll besluta med :P 
 
Funderar på nån slags Pasta Carbonara med... Hmmm... HAHA ja jag har alltid beslutsångest vad beträffar middag ;) kräsen sambo ! :D 
 

Middag.. hmm?

Svärfar är på besök nu, han och Johan sitter i datarummet - där sitter dem bra ;) HAHA! nej men skönt att Johan äntligen fått ett eget datarum, där han kan sitta med sina datorer och bara få va ifred, så jag får mitt egna space i tv rummet t.ex :) Välbehövligt ibland! :) jag funderar på mat.. vad man ska äta idag.. har ganska rejäl beslutsångest... köttfärslimpa? Eller kanske hemmagjorda köttbullar? eller biffar..? hmm.. eller traska in till vinninga och köpa det sista och göra potatissallad..? ja vad ska man göra måntro... återstår la att se, männen inne i rummet brevid får väll besluta med :P 
 
Funderar på nån slags Pasta Carbonara med... Hmmm... HAHA ja jag har alltid beslutsångest vad beträffar middag ;) kräsen sambo ! :D