En djurplågares bekännelse...

Ja det är nu dags för mig, att bekänna mina hemskheter. Jag har fått veta detta om mig själv, via nätet. Tydligen är jag ingen djurvänn utan en hemsk person som inte bryr mig om mina djur - fränt va?

Alla vet ju i princip om Benjis historia - levt i bur, misshandlad, utan mat m.m m.m - och beteshund till kamphundar, detta va hans liv i 2 år. Vi köpte loss han, varje dag va en kamp om hans liv, skulle han klara sig? hade organen tagit för mycket stryk? Skulle han orka kämpa på? Skulle han någonsin funka med andra djur?

Idag har vi haft han i över 2 år, det har vart MYCKET upp och nedgångar, mycket kämpande och mycket tårar, blod svett - men även skratt.

Benji är INTE världens mest stabila hund, det erkänner jag men vilken hund med den bakrunden är det? Han funkar bra med våran flock och utvecklas för varje dag som går. Lisa, min kompis hund och han leker och dampar och gosar också - hon är osäker, nervös och säger ifrån till han - han viker undan, han gör samma sak till henne och hon viker undan. Han har lärt sig och lär sig hundspråket mer och mer för varje dag som går, mycket tack vare Saga faktiskt.

Vad beträffar andra hundar så är Benji på, han är glad, ivrig och explosiv med sin energi, han skuttar gärna på, hoppar och är på - han leker genom att springa, ha dragkamp och gärna brottas - han är inte tyst för 5 öre utan pratar och låter som en mördarmaskin - men han leker.

Och JA Benji har gått på EN hund tidigare, en hanne som flög på han först. Men vilken hund har INTE sina fiender?

Benji har haft en tuff bakrund och idag bor han i en flock med 2 katter, 2 kaniner och 2 andra hundar - detta funkar superbra, visst han och hannar går inte alltid superbra, varför? Ja av samma anledning som hannar ofta har problem med varandra, det blir revir, hot m.m. Men han har flera hannar som han är bästa kompis med, Alfons, Ludde, Jesper bl.a sedan finns det flera tikar han har lekt och så med också, senast nu va det Lisa - en osäker dobberman/labrador tik som inte är sen med att säga emot till Benji som går undan. Alfons dominerade över Benji också, han var endå en chihuahua/tax hanne, och Ludde & Jesper är INTE sena med att ryta ifrån heller - så att Benji är en livsfarlig hund.. Nja..

Benji har sina problem, vi har fått våra bakslag men nu går allt frammåt igen. Visst han har kunnat försöka "skrämma" mig genom att bita tag och mot mig, morra mot mig osv - men gör någon skada? Inte då. Han vill testa, se sina gränser. Med sin bakrund har han aldrig varit valp eller unghund, han testar sig fram. Om Benji hade varit livsfarlig hade mina syskon aldrig någonsin fått va ute och leka med han själv, aldrig att dem skulle få leka och grejja med han inne - dem hade inte fått vara i närheten av han, absolut inte. Han skulle gå runt med munkorg överallt osv då - men han är inte livsfarlig.

Han är en hund som är missförstådd, han har inte lärt sig rätta kroppspråket och han har inte fått va valp, utvecklas och lära sig rätt. Han är sen i utvecklingen och har gjort stora förbättringar sista tiden, enorma helt klart. Han är en go hund som tyvärr är väldigt lätt att missförstå.

Hans kroppspråk är lite mer avancerat att förstå - han kan lätt gå från glad till stressad och orolig, när han blir stressad så hanterar han inte alla situationer så bra och kan därav reagera i ett utbrott. Detta är ganska lätt att lösa, läsa av i tid att "nu börjar hunden bli stressad" och avbryta aktiviteten och LÄRA han att varva ner, ta det lugnt och andas. 

Avbryter man där och "tvingar" han tagga ner så är han helgo igen. Han är ett litet geni som tyvärr är smart för sitt eget bäst, visst gör han mig tokig och galen ibland - men jag älskar han endå. Jag VISSTE vad jag tog åt mig när jag tog hem han, jag VISSTE hur mycket arbete det skulle bli när han köptes, jag visste allt detta - jag VET att denna hund kommer jag få jobba med till dagen han dör, men jag gör gärna det - jag tycker det är kul. 

 
Men absolut, kalla mig djurplågare, icke djurvän och att jag inte tänker på hundens bästa, för det gör jag. Han mår inte superbra - men med tanke på omständigheterna så är det väll inte konstigt? MEN han mår inte heller så dåligt att han måste avlivas, han funkar endå i vardagen, visst är det sjukt störande att han nu börjat få sådant självförtroende att han fått tendens att börja jaga, men detta stadie kommer alla hundar till i en viss ålder - då är det bara bita ihop, andas och kämpa på. Skriva av sig sin ilska och träna träna träna träna - tillslut släpper det. 
 
För mig är det ENORMA framsteg att han kan umgås och socialisera sig med HELA flocken + en osäker hund som säger ifrån, kaxar sig och som LÄTT hamnar i bråk som välkomnas in i flocken och dem leker, busar, går promenader m.m m.m ihop. 
 
Benji är kanske inte världens största ängel och mest oskyldiga hund, visst kan han hitta på jävelstyr, sno mat, kaxa sig med hundarna, skrämma upp katterna i träd, jaga rådjur och harar, försöka se om han kommer undan om han naffsar och morrar mot mig.. MEN om vi ska renskrapa din hund till ytan, hur oskyldig är den? 
 
Benji behöver tid och tålamod - fysiskt är han 4 år nu, men mentalt är han 1, har man aldrig haft en sådan här hund så vet man inte heller hur det är, hur mycket arbete, hur lång tid det tar att få en sån här hund, vilka små signaler man måste uppmärksamma - framförallt hur mycket tid och energi det tar på en att ha en sådanhär hund. Benji är en på miljonen, bara det att han friskförklarats av veterinären efter sin bakrund, med friska fina organ - bara DET är en på miljonen.. Hans mentalitet är absolut inget att avla vidare på och det är heller inget vi kommer göra. 
 
Benji kommer få gå här i våran flock, träna, leka, leva livet, äta mat och förgifta oss med vidriga fisar och driva mig till vansinne tills hans dag är inne. Som det ser ut nu blir det ett tag kvar tills dess - men allt hänger på hans hälsa och mående, vi hade rejäla bakslag ett tag men allt detta är borta nu, han kan fortfarande sticka efter vilt men det får vi jobba med - dessutom är det inte svårt att ha hunden kopplad, det ska dem endå vara enligt lag. 
 
 
Att jag inte skulle bry mig om djuren gör ont i mig, för det enda som faktiskt får mig att gå upp på morgonen är djuren, att hundarna ska ut, katterna ska ut, dem ska ha mat, det ska tränas, lekas, gosas m.m m.m - dem är drivkraften till att jag ens bryr mig, dem är anledningen till att jag faktiskt finns.. Dem är mitt allt, jag bryr mig mer än någon annan tror. 
 
 


» ZTCJ

Men gud, vilka säger sådana hemskheter om dig? Eloge är det enda du ska ha, inte många som klarar av att reparera en trasig hund så den kan fungera i vardagen. Tycker det låter som du har vilken unghund av en lite tuffare ras som helst, jag förstår knappt vilka utav hans beteende som i ärlighetens namn ens är problem! Skit i vad andra säger, så länge du ser att din hund mår bra och du ser att han utvecklas åt rätt håll så finns det inget att ta åt sig av :) Lycka till i framtiden!

Svar:
aktivhund.blogg.se

2013-05-20 // 23:55:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback